barbucha A kterej že to bankovní ústav si dovolil?
Stěžovací vlákno
barbucha šiš no přesně tohle mi dělávali ve Sberbank, jak já jsem je nenáviděla!! Pokusila jsem se zaplatit, zamítnuto, v následujících 5-10 minutách telefonát, já normálně neznámý čísla nezvedám, takže to, že mi volají z banky a chtějí mě informovat, že si jaksi dovolili mi neprovést platbu, páč jim to přišlo podezřelý, jsem zjistila až po nějaké době... a to fakt nebyly nějaký podezřelý transakce na pochybných eshopech.
rysamona To je jak v tom vtipu. Jedna kamarádka druhé říká: můžeme jít nakupovat, manžel nechal doma kartu. A druhá říká: a pin dal? A první na to: nepindal, asi o tom neví.
Tak banky ty fraud detection systémy zaváděly protože opravdu neúnosně stoupnul počet různých podvodných transakcí. Je to docela drahý špás, ale fakt to nedělají kvůli sobě. Dobře autentizován transakce jde za klientem a za to útočníci obalamutit leckoho, aby to udělal.
Změnou ústavu si příliš nepomůžete, dělají to všechny s trochu slusnejsimi službami.
rysamona jo, strašná reklama
Moneta ![]()
Já něco takovýho v životě nezažila...
Tak ale nakupuju přes tu Klarnu léta letoucí, prakticky jiný než z těchhle shopů oblečení nemám! Tak co tak najednou? Má to dvojí jištění, jeden PIN na internetovej nákup a druhej mi chodí jednotlivě, pokaždý jinej, na mobil... co by se tam mohlo zvrtnout? Navíc to udělali bez upozornění několikrát a původně tvrdili že chyba v terminálu... to až dneska mleli vo tý péči o moje finance. Čert ví teda komu věřit - minimálně jednou lhali! A zrovna Klarna a švédský obchody že by byly tak podezřelý nebo nebezpečný? Pche. Já bych řekla že se tam někdo přehmátnul nebo něco podělal... a čekali jestli zareaguju nebo si toho pokud možno vůbec nevšimnu...
barbucha a pak platim za Rohlik a strhnou se mi prachy bez jakyhokoli dotazu. Kartu tam ulozenou nemam, nakup za vic nez 500, takze PIN by to snad chtit melo? Asi banky vyhodnotily, ze jist se musi, ale nove hadry nepotrebujes! Mam FIO.
Kokoska u rohlíku po mě taky nikdy nic nechtějí.
Evaeva a neni to divny?
Kokoska asi ne, já tam nakupuju minimálně jednou týdně už několik let. Když jsem platila jinou kartou a platba nějak neprošla a já se pokusila to zaplatit znovu, celé to stornovali. Někdy se mi to děje i v bankovnictví, některé platby nemusím už znovu potvrzovat.
Evaeva je fakt, ze driv to asi potvrzeni chtelo, ted uz jsem asi zavedeny klient. Internetbanking nechce potvrzeni jen u "podepsanych" sablon, jinak vzdycky.
barbucha Hele i já Moneta, pajzáci.
Kokoska jestli využije dodatečnou autentizaci, je rozhodnutí obchodníka, ne banky. Na to pak nějaké konsekvence při reklamacich.
barbucha takto chyba sestat může, to neomlouvam, ale samotnej ten fakt těch detekčních systémů je veskrze ve prospěch klienta.
Fakt je těch podvodu strašně moc i s tou dodatečnou autentizaci, hlavně pokud je PIN kódem. Já v tý bance dělala. klienti přišli klidně o statisíce, před těmi instantními platbami jim někdy šlo pomoct, i když to byl voser před dva staty a tři banky. Ale poté, co je převod okamžitý, je to beznadějné.
continuity Mně kdysi pradávno volali z banky (ČSOB), že mám nadměrné výběry a jestli je to v pořádku, náhodou se mi to líbilo! A fakt to bylo úplně mimo, rekonstruovali jsme byt a nechala jsem tisíce v OBI a Hornbachu.
Ale je to už minimálně 10 let, možná víc.
Evaeva Kokoska Tu platbu provedenou bez ověření jsem jednou v bance reklamovala, měli nějaké řeči, ale nakonec ji stornovali (hotel si strhl zálohu, kterou po mě neměl chtít).
A hned jsem si vzpomněla na Přátele a telefonát z banky pro Rachel "neobvyklá aktivita na účtech"-"ale vždyť nic nekupuju"-"no právě!" ![]()
Mám novou platební kartu na internetové nákupy, dosud jsem používala virtuální kartu, tu Raifka zrušila, tak mám ještě jednu debetku (a na ní vždycky po nákupu nastavím minimální limit a zvednu ho až před další platbou). Nicm.se mi strašně často stává, že jí prostě nezaplatím (i když jsem limit dostatečně zvedla), nebo až na několikátý pokus. Různé hlášky, platba neprovedena, objednávka neprošla, záleží na webshopu. Toto se vám taky děje? Nějaký nápad proč?
A banka mě každopádně nijak nekontaktuje.
Ale mojí bance je obecně šumák i když začnu utrácet na opačném konci světa. ![]()
Ja uz se z ty migreny snad zblaznim.Vcera vecer dvouhodinovy tak strasny migrenovy zachvat,ze uz jsem myslela,ze si zavolam zachranku.![]()
Kokoska jestli využije dodatečnou autentizaci, je rozhodnutí obchodníka, ne banky. Na to pak nějaké konsekvence při reklamacich.
Aha, to jsem nevedela. Myslela jsem, ze by to tak melo byt vzdy pri vetsich castkach, misto PINu pri fyzickem pouziti na terminalu v obchode. Krome toho Rohliku se mi to asi nestalo, ale na internetu nakupuju a platim kartou jen v nekolika porad stejnycb obchodech. Kdyz je neco poprve nebo z nejakeho neznameho obchodu, davam to radsi na dobirku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články