Dala nedala. Můj muž minimálně půlku Vánoc dělal od šesti do šesti 24x7 provoz. Takže buď jsem zbouchala vánoce sama a udržela děti při vědomí do večera nebo jsme sfoukli večeři i dárky do pěti. Jednou končil tři noční na Štědrý den ráno. Hrozně si to chtěl užít... No usnul pri rozbalování dárků.
Stěžovací vlákno
AprilTwelve Zarinya Jj přesně, já bych taky řekla, že situaci Potrefenáhusa bych nedala....Jenže jako co uděláš? Když máte ještě třeba společne děti? Budeš dávat rozvodový papiry na stůl, půjdeš na půl noci pryč, nebudeš se týden bavit, budeš dva dny jecet? Ono nekdy to nejde nedat...
![]()
no jelikoz ta vec u nas byla nedavno a dost veci co popisujes probehlo a bylo to dost k nicemu.![]()
A kdyz doslo na usmirovani tak uz ani jeden nemel chut to zas vytahovat takze je to opet neukonceny a nekdy to zas bouchne.A to my se fakt hadame hodne vyjimecne,defacto vubec.Ale u tohodle muz neni schopen pochopit a ja vysvetlit.Snad mi ty prednasky pomuzou.![]()
continuity Jako to je třeba smutný, ale to je práce, s tim člověk nic lehce neudělá.
continuity ja tedy vidim rozdil mezi praci a umanutyma rodicema,ktery si narokujou dospele "dite"a neakceptujou jeho novou rodinu.
Zarinya Jako drzim ti palce, snad si je muž nepouští taky! Moje kolegyně, když měla s manželem neshodu, tak se to snažila za ,,něco vyměnit,, jakože já když přistoupim na tohle, tak ty na tohle.... To mi přišlo debilni! Buď to prostě vyhadas nebo ne:-D.
Zarinya to neni umanutyma rodicema, ale partnerem. rodice si muzou vymyslet cokoliv, ale je na partnerovi, aby nastavil hranice.
Lilly_Ku pravda
Lilly_KuJj já si taky myslím, že spousta rodičů a to hlavně ženských by dokázala těma dětma vorat až do absurdna, pokud by měly prostor, že to je fakt o těch dětech.
A já se přiznám, že vlastně vůbec nevím jak to letos bude, jestli mě mladá rodinka obšťastní 24. nebo až někdy po... a je mi to úplně fuk! V minulých letech to spravedlivě střídali, jednou já, jednou snachy rodiče... teď se ještě nevyjádřili a dost možná, že se jim najednou zachce bejt doma... Problém s tím nemám, anžto zásoby budu mít stále stejný (neb očekávám že mladej pán jako každoročně bude chtít můj salát plus mnoho řízků a dalších požitků, i kdyby si je měl jen vyzvednout) a haranti obdržej dárky, pokud se mi podaří nějaký vymyslet! prostě buď u mě nebo u sebe doma pod stromečkem. Po zkušenostech s bývalejma tchánovic, který trvali na tom, aby obdarovaný převzal dárky výhradně přímo od dárce, aby nedošlo k omylu (
), i kdyby to mělo bejt o týden později, jsem tyhle praktiky rychle zatrhla. Stačí, že mají haranti radost, i že má radost mladý pán i jeho žena (z jídla, anžto nemusí aspoň jeden chod v potu tváře a za otravování harantů připravovat sama). No, tak uvidíme ![]()
Karja ne on si je nepousti,on nechape o co mi jde.![]()
podle nej je vse v poradku.
Lilly_Ku souhlasím.
Zarinya Tak to máš velkou šanci,!
Karja mela jsem na to tema (pozadavky rodicu) rozepsanej osobni prispevek, ale pak jsem ho neodeslala
je to presne, jak rikas. k dospelosti patri prestrihnout tu pupecni snuru a zacit jednat s ohledem na vlastni zivot / partnera / rodinu.
barbucha přiznám se, že já bych naopak chtěla, aby moje děti rozbalovaly dárky za přítomnosti dárce, pokud by to šlo. A to klidně v lednu. Přijde mi, že dárce pak přichází o tu hlavní radost. Takže já naopak zatrhla jakékoliv vození dárků pod náš strom.![]()
Zarinya a mě by hrozně zajímalo, co je ten problém ![]()
Zarinya víš co, já to beru jako externalitu, kterou neovlivním. Stejně jsem byla s těmi dětmi sama doma až do večera a třeba vůbec nebyla šance si to vynahradit druhý den, protože byl znova v práci.
Můžu si s tím delat smutek, ale je kolikrát lepší si to vyřešit jinak. Jen to člověk musí většinou sám.
Zarinya přeju ti, ať ti přednášky pomůžou. Já komunikaci teď studuju zkrz děti, ale do partnerského života to moc promítnout neumím, to bysme asi potřebovali nějaké odborné vedení
Naštěstí moc neshod nemáme.
Zarinya umanuté rodiče by měl řešit ten konkrétní partner, ale co s tím uděláš, když nechce?
Vyhadas to a on ještě bude pod stromečkem načuřenej. ( V tomhle je muž teda vcelku zlatý, když mi ustoupi, už se snaží nedělat dusno - pokud pravda nejde o poličky z tchiba, které jsou mu trnem v oku a zdrojem obveselení všech kamarádů už tak rok.
U nas doma u rodicu byval Stedry den strasne hekticka zalezitost. Mama s babickou byly posedly tim, ze musi byt vsechno uplne cerstvy, takze se delaly vanocky, salat a kremy do cukrovi jeste dopoledne, do toho obed, jeste se obcas dobalovaly darky a poklizelo, co se rozvrtalo, no desny. Takze sotva jsem se vdala, posunula jsem vsechno o den, aby na Stedry den byl klid. A nikdo na zadnou otravu neumrel a nevylomil si zub o tvrdou vanocku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články