Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 14:00

Myrtila čokl s hlavou ve výši stolu je fakt neštěstí

Offline clothilde
2053 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 14:27

Potrefenáhusa on I pes, ktery umi vyskocit na stul je komplikace. Dneska padlo za obet maslo, ktery jsem zapomnela uklidit do lednicly

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 14:34

clothilde Vona i kocka, co si budem povídat, Goliáš je na sladký jako ďas, perníčky musím fakt schovávat 

pripadne co nesni, shodí psovi na zem...

Offline Malenge
4839 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 15:38

clothilde máslo! To mi pripomnelo historku tchyně, oni si nechávají máslo na lince, mají rádi měkké. A tchyně jednou vykladala, ze už ji bylo x měsíců divne, jakou mají spotřebu, ze manzel toho šílené moc sní. A jednou už se  na nej naštvala, proč je takové čuně, když už to máslo sní, jestli by laskavě po sobě nemohl uklidit ten obal a ne ho vždycky zmuchlany někde pohodit, ze to po něm musí pořad uklízet. No a on chudák koukal jak vyvorana mys, ze jaké máslo  byl to samozřejmě pes, který si na linku v poklidu vyskočil.

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 15:47
Reakce na rasaNori:

Miluju salát na snídani, ale až 25 (v našem případě den poté, co máme vanoce:D) 

​Jsem ráda, že nejsme jediná rodina, kde "Štědrý den" není fixní. Upřímně, jeho tradiční podobu "pro děti, co věří" bych si už odpustila a úplně by mi stačila slavnostní večeře v hotelu na horách s vycházkou ke kostelíku s půlnoční (obětovala bych se i na tu u pláže s drinkem pod palmou). Dělat tu tradiční štědrovečerní 26. mi přijde zbytečné, ale ostatní spolubydlící na ní trvají, když je nutím opustit dům 24.

Offline clothilde
2053 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 17:59

Potrefenáhusa i u nas probiha spoluprace. Co nedoji kocour, podeli se s pejsky. Nejvic miluje peceneho lososa.

a paradni kousek byl vybrani nadivky z kachny, ktera byla pripravena na peceni...

Malenge u nas je jeden ze psu vybirac batohu a kabelek. Neomylne najde zastrcenou tycinku, susenky a obaly si strka za pelech

Offline Janulik03
20241 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 18:06

Ja teda neviem ako to tu funguje, ale prave teraz  mi Elza zjedla pernik zo stola.

Offline Malvin
1647 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 18:26

Moji kocouři, byť každý z jiné CHS, tak ani jeden o lidské jídlo nestojí. Jen slaninove chipsy tomu jednomu voní a vanilkové rohlíčky by olizal. Jinde ho cukr nezajímá. 

Offline Malvin

Moji kocouři, byť každý z jiné CHS, tak ani jeden o lidské jídlo nestojí. Jen slaninove chipsy tomu jednomu voní a vanilkové rohlíčky by olizal. Jinde ho cukr nezajímá. 

Offline Malvin

Offline Malvin

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 18:28

Dnes pomerne veľká nepríjemnosť v škole a tradične zurive poobedie u našich

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 18:38

Myrtila nám pes ožíral jenom to co bylo na chlebu, takže panovala domněnka, že máme pořád jenom chleba s máslem prozradilo se to když byl chleba s paštikou, to nešlo nenápadně ožrat.

Byl to kokršpaněl a vyskočil si na lavici aby dosáhl na stůl.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 18:55

Luna No to sem já...cukroví se peče v průběhu prosince a jí se čerstvé. Nejraději jsem, když 26 už není doma vůbec nic

Musím teda říct, že koukám, my nejsme žádná soudržná rodina, ale ani z dětství, ani z dospělosti, neznám žádné dohady na Vánoce. A ani žádný stres, žádné úklidy, pečení věnuju jeden celý víkend. Na Štědrý den mám čas na pohádky, odpočinek, navařit, povečeřet a mezi večeří a dárkama zajít na svařák na hřiště, kde se scházíme roky s velkou spoustou přátel. Tchán to poctivě střídá a naši jsou většinou u nás, pokud je náhodou nepozve bratr. Víceméně je mi to jedno, ale nechtěla bych být sama a pokud bych věděla, že je sama doma třeba sousedka, tak ji klidně pozvu. Tradice se mění podle věku dětí, složení u stolu, prostě nic konkrétního, co by někdo nesmyslně vyžadoval. 

Silvestr trávíme už taky roky s nejlepšími přáteli, s kterými se vídáme i po většinu roku. 3 nebo 4 páry, dřív s dětma, teď už děti sami a my sami. Každý rok u někoho jiného, bydlíme v domech vedle sebe. A myslím se to nijak neliší od našich jiných večerů během roku. 

Takže já Vánoce mám zatím ráda. Trochu se děsím, co bude v budoucnu, když skoro každý příspěvek je o tom, že rodiče ještě tak, ale tchány v žádném případě, protože mám jen ty dva kluky a ten přístup nejen tady, ale i v okolí, je dost podobný. 

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:04

Renusatko tak vy mate ale uklizeno furt, ne? My, co máme celej rok bordel, se to holt snazime uklidit 

a mne by nevadila tchyně na Vánoce, mne vadí ten nekolikahodinovej dovoz a rozvoz 

ty povanocni navstevy mám třeba rada moc, muž má zbytek příbuzenstva fakt celkem bezva, jsou takový pospolitý a jezdím tam rada, jeho teta má pididomecek, kde se nás namacka hodně, myslím minule nás sedelo v obejvaku cca 10m2 asi 12, někdo musel bejt v kuchyni :-)

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:10

Renusatko třeba budeš mít štěstí na snachy, který rády přenechají práci jiným a přijdou s rodinou k vám:-) opačně se to, aspoň teda u nás, praktikovalo až když byly babičky fakt hodně věkovitý a osamělý, do té doby se jezdilo k nim, já vůbec z rodiny neznám, že by se nechali rodiče či prarodiče  "hostit u mladejch", vždycky se spíš snažili pomoct, pohostit, pohlídat děti a tak. to pak snad nemůže být problém (nebo su naivka:-P

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:11

Renusatko tvůj poslední příspěvek můžu komplet podepsat! U nás je to dost podobné, snad jen víkend vyhrazený pečení nehrozí, peču při chvilkách, malé dávky, a jsem taky nejradši, když je na Štěpána všechno snědeno. 

A přesně - tradice se vyvíjejí a mění podle věku, počtu dětí, stáří prarodičů atd. a naštěstí v celé rodině není nikdo, komu by to vadilo, bere se ti jako přirozený vývoj. 

Mám Vánoce moc ráda. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:13

Potrefenáhusa No tak u nás uklízí tak nějak všichni pořád, ale to je takový běžný úklid. Ale já ty předvánoční úklidy neznám ani z domu. Moje mamka ani babičky to nikdy nedělaly. Já dělám větší úklid spíš na jaře, ale že bych v prosinci vytahovala skleničky, odtahovala skříně a myla okna, to mě ani nehne

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:22

Renusatko Já znám spoustu holek co vychází s tchynema, jenze to není moc potřeba nikde říkat, tak to není slyšet;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:53

Potrefenáhusa já teda na úklid kašlu. Jako vyluxujeme, posbíráme hračky a uklidím poličky a stolky v obýváku. To je vše. Takový ten hloubkový úklid dělám, když mám náladu. Třeba teď, jak jsme doma, jsem uklidila asi tři šuplíky