Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Dadoo
11683 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:56

Myrtila tak tohle bylo u nás taky. Asi rok jsem jezdila dceři hlídat v pondělí psa. Vždycky ráno vyvencila a přitom jsem ji nakoupila nějaké sladké pečivo. Pekanovy satecek, plundru, ořechové rohlíčky..

A pak, asi po tom roce se náhodou zeptala, jestli to vždycky sní.. Že se nezmínil nikdy.

A ona na mě vyvalila oči.. Jaké pečivo?

A že už se dávno chtěla zeptat, proč se po mně vždycky válí někde na zemi mikrotenovy pytlík..

No, Dadulka se prostě měla dobře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 19:58

Renusatko u nás to není zvykem zvát prarodiče na Štědrý den, ale naši rodiče jsou pořád mladí a nikoho osamělého v příbuzenstvu nemáme. Dokud jsme neměli děti, chodili jsme po večeři a rozbalení dárků k našim, bydleli jsme přes ulici. Já si ráda všechno dělám podle sebe tak, jak se mi to hodí

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:02

Evaeva hloubkovej úklid taky nedělám, ale aktuálně se nám stromeček do obejvaku ani nevejde 

a okna nám umyla naposled moje skoro 80leta mama, když tu v létě byla krmit kocoura

Offline Tak Betty
6133 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:07

Potrefenáhusa to patří mamince 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:16
Reakce na Tak Betty:

Potrefenáhusa to patří mamince 

​to spíš ne? mě by to teda spolehlivě vytočilo a příště bych si zjednala jiný hlídání

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:16

Potrefenáhusa nám je loni myla úklidová firma. Už by to rozhodně chtělo, ale mi se nechce Možná na jaře, teď už si to umím představit i bez hlídání. 

Stromek máme každý rok před oknem, je tam na něj aspoň trochu místa, musí být štíhlý. Do tří králů ho obcházíme a pak jsem ráda, že zmizí. My bohužel nemáme v obýváku žádný roh, kde by nebyly blízko dveře.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:17

Renusatko tak ne vždy to je proto, že nechtějí mladí. Třeba tchanovci u nás jednou byli, už nechtějí, oni i na běžnou návštěvu chodí na chvilku., oni nás zas nechtějí 24. tam, je to pro ně celé pozdě. chodíme na celé odpoledne buď 25. nebo 26.

K našim, jak to dopadne, kdyby měli být doma sami, tak je určitě nějak přesvědčíme, aby přijeli. Ale jsou daleko, moc s tím neudělám. Kdyby byli do 200km, tak to je určitě jinak, 450 je prostě moc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:19

viktorka_od splavu mě takové věci spíš potěší nebo si nevšimnu

49310 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:31

Evaeva tak moje maminka se dokázala na okně zrakvit ve třiceti, představa že mi v osmdesáti poleze na okno a spadne.. páč to musí bejt přece..ty máš rodiče ještě mladý tak to se asi těžko chápe

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:37

viktorka_od splavu jo, já to taky neviděla ráda 

ona má kousek od nás chatu, tak to není zas taková strašná oběť, nakrmit kočku, ale tohle bych fakt byla rada, kdyby si odpustila 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 20:41

viktorka_od splavu já myslela obecně úklid, v osmdesáti bych kohokoliv samozřejmě na štaflích viděla nerada. Děda to má na chalupě taky zakázaný

Offline tamara
příspěvků moje polička 10. listopadu 2022 22:23

@

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 06:00

Renusatko Já mám tchány moc ráda a klidně bych s nimi trávila Vánoce, ideálně ale u nás. :-) U nich jsem byla jen jednou a bylo to pro mě moc smutné a neslavnostní, ale asi to bylo spíš subjektivní, protože to bylo poprvé, co jsem nebyla na Vánoce doma, kam kromě ségry s rodinou chodila tehdy ještě i babička....a u tchánů jsme byli čtyři. Letos upřímně trochu laškuju, že bychom se tam vnutili, dost by mi to ulehčilo situaci. :-)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 07:33
Reakce na Karja:

Renusatko Já znám spoustu holek co vychází s tchynema, jenze to není moc potřeba nikde říkat, tak to není slyšet;-). 

​To je velká a důležitá pravda!

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 20:17

Strašne, ale fakt strašne ma vyčerpáva moja mama, neexistuje zdroj, ktorý by to minimalizoval

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 20:36

letfenixa Rozumím ti. Ta moje to dělá takovými kravinama a asi jak je to stálé, tak už jsem na ni možná i dost napruzena, že treba kdyby to udělal někdo jiný, tak třeba by mi to nevadilo a od ní jo? No ale my máme řešení našeho soužití za rohem, u vás je to blbější.... 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 22:27

Karja je to stále horšie. Umyvala som riad, tak si mi sadla za chrbát a radila mi, ako na to to už teda bola len ceresnicka.

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 22:57

letfenixa ja jsem v utery odjizdela domu tak vynervovana, jako uz dlouho ne. Stridaly jsme se se sestrou vlastne mezi dverma, protoze prijela dost pozde. Ja jsem po nejake matcine poznamce vztekle praskla balickem mrazenyho rybizu do tasky, vytocena dobela, a segra to vylepsila prohlasenim "No aby ses nepo*rala". Jsem zvedava, jak za tyden bude v zenu ona.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 03:27

Kokoska chodím do roboty, mám male dieťa, naši obaja takí chorlavi,  tak riešim ich nákupy, obedy, lekáreň  a čo počúvam celé 2 týždne už? Že padajú jablká na záhradke a nič z nich nebude

49310 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 08:10

mne se moc libilo prohlaseni ktere jsem tuhle slysela na yt: rodic je clovek, ktery byl dospely uz v dobe, kdy jsme byli male deti. a od chvile kdy jeho nejmladsi dite dosahlo plnoletosti uz nema na starost nic jineho, nez zodpovednost za svuj vlastni zivot.