Emerald Jimik Vůbec nevím, co napsat, všechno už tady zaznělo. Myslím na vás, je to moc smutná kapitola. Prošli jsme si tím loni v létě s babičkou a měli to štěstí na mobilní hospicovou péči, každý den chodila sestra a všem nám to moc pomohlo, že mohla babička dožít doma a bez bolesti. Konec byl intenzivní, ale vlastně na to všichni vzpomínáme v dobrém a ty sestry z hospicu byly úplně skvělý. Všichni jsme věděli, že se blíží konec, posledních pár dní jsme strávili v domě tety s celou rodinou (babička tam trávila poslední měsíce), a pak se rozloučili, myslím, že tím si to babička uzavřela. Všichni jsme věděli, že už se neuvidíme. Večer v den návratu jsem měla telefonát od tety a už jsem věděla, že je konec. Přeju oběma hodně sil.![]()
Stěžovací vlákno
Emerald Vím, že to musíš rozhodnout ty, ale já už bych maminku do hospicu nepřevážela. Ono je to strašně těžké, ale pro toho člověka to má veliký význam, odejít v domácím prostředí a ve chvíli, kdy není sám. Sestřičky z mobilního hopice ti vše ulehčí a opravdu pomůžou se vším. Kdybych kdysi mohla to stejné udělat pro babičku, tak bych neváhala, jenže byla v nemocnici a asi 150 km od nás a dodnes pořád přemýšlím, jestli to nešlo jinak, než 10 minut návštěva, když jsem věděla, že s ní mluvím naposledy. Hospic to má jinak, ale pořád to není doma. Přeju ti hodně sil, ať už to prožijete jakkoliv.
Renusatko Ja tu podporu hospicu potrebuju, posledni rok byl pro me po vsech strankach hrozne tezkej, tohle uz asi nezvladnu, pokazde, kdyz jdu za ni do pokoje, tak se desim toho, ze ji najdu mrtvou, i kdyz na jednu stranu bych ji to prala. V tom hospicu muzu byt s ni, coz taky vyuziju, ale taky tam budou dalsi lidi, kteri jsou pro tyhle situace vyskoleni. Vim, ze je to ode me svym zpusobem sobecke, ale s tim se budu muset srovnat sama.
Emerald Není to sobecké, každý děláme na co se cítíme. Možná že doma jsi na to sama a to rozhodování je někdy tak těžký, ale pohřební služba má dnes už široký rozsah služeb. Já to zažila u obou prarodičů a musím říct, že doma je na ty věci klid, najednou se všechno zpomalí.
Emerald mas sileny rok. Delas dobre, vubec si neumim predstavit , ze k tomu mas jeste deti.
Emerald Sobecké to vůbec není. Vždycky musíš vyhodnotit svoje síly a možnosti
. Nakonec si to viděla, že to taky nemusí být ta nejlepší cesta.
Zažila jsem to s mojí mamkou, posledních 14 dní před koncem jsem si přála, aby už odešla, a jak říkáš, při každém vstupu do jejiho pokoje jsem měla strach... nakonec zemřela doma a byl to klidný odchod
Emerald není to sobecké, maminka bude mít tu nejlepší možnou péči. Sestry v hospicech jsou převlečení andělé. Babička strávila posledních 10 dní v hospicu a na tu chvíli tam pookřála a odešla v klidu a smířeně.
Emerald myslím, že je v pořádku řídit se svými pocity. A jestli to budeš mít do hospicu rozumně blízko a můžeš tam být, jak bude potřeba.
Emerald Není to sobecké! Děláš to nejlepší, co můžeš! Nepomůže, když sebe zničíš. ![]()
Já u obou rodičů využila mobilní hospic, sice krátce, ale jsem za to moc vděčná. Varianta, že bude hospic dojíždět za námi, my budeme ve svém přirozeném prostředí byla pro mne přijatelnější než kdybych měla být s rodiči v hospici, cítila bych se tam jako v cizím prostředí, na návštěvě. Navíc jsem se od rodičů v tomhle období nechtěla odloučit, nechtěla jsem je v tomhle nechat samotné. Přeji hodně sil, vím čím si procházíte, byly to nejtěžší chvíle v mém životě ![]()
Maminka zemřela, já mám dnes narozeniny a náladu pod psa. Chtělo by se mi zalézt do nory a tiše si tam kňučet a místo toho musím řešit spoustu organizačních věcí. Jediné co mě aspoň trochu smiřuje se situací je, že těch posledních pár dní bylo pro mámu bez předchozích šílených bolestí a v klidu. A to nemluvím o tom, že mi tu zůstal táta, který po více jak 50 letém soužití stále nedokáže uvěřit, že už tu máma není a junior, který se ptá, kde je babička a jestli už je zdravá (ten poslední půlrok jsme byli u našich každý den a teď ke konci už jsme tam i spali, takže babička byla důležitou součástí jeho malého světa). Ještě, že mě podržel muž.
Jimik ach... moc soucítím![]()
Jimik ach ![]()
Jimik uprimnou soustrast ![]()
Jimik to je mi moc líto..upřímnou soustrast a přeji sílu do následujících dní![]()
Jimik
upřímnou soustrast a hodně sil.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje