viktorka_od splavu s množinami měli problém hlavně rodiče.
Pak jsme to měli jednoduché u matematické algebry.
viktorka_od splavu s množinami měli problém hlavně rodiče.
Pak jsme to měli jednoduché u matematické algebry.
Tak se snazte :)

Kokoska 410
A ako sa učia čítať cez desiatku bez rozkladu? A som teda generácia mnoziny a podľa mňa je to jednoduché.
viktorka_od splavu jinak ty budeš ten případ " na matiku blbá", že kdyby ti to někdo pořádně vysvětlil, tak se zjistí, že to vlastně umis. Počítání s rozkladem neni určitě pro blbý. Schopnost nasprtat se malou nasobilku nemá žádnou relevanci k matematickým dovednostem.
letfenixa nasprtanim, stejně jako nasobilku, když se klasická výuka matematiky spojí s mizernym učitelem, je to pekelná dřina a ještě se ty děti nic nenaučí. Trochu mám pochybnosti o výroku: načo rozklad, vždyť je to jasné. Tak bych řekla, že v tomto případě vůbec.
letfenixa samozrejme, kdyz se s tim zacina, jinak nez rozkladem to nevysvetlis. Ovsem pozdeji aspon teda po nas, kdysi jeste pred pravekem, chteli tu odpoved bez premysleni, asi jako nasobilku.
Kokoska musíš přemýšlet rychle ![]()
Upřímně já s tímto přístupem všechno si odvodit, klidně opakovaně, vystudovala vysokou školu, kde jsme měli z matematiky asi 12 zkoušek. Dvojku jsme měla jenom z algebry. vyučující nemohl pochopit, že z analýzy nám za jedna a zapsal mi to až napodruhé, když zistil, že to jinak nepůjde. No v analýze se nepočítají obří matice, maximálně dvouciferné cislo. Já se vždy u těch matic někde upsala nebo prepocetla. A do kalkulačky to nešlo dát, ta čísla byla příliš velká.
Kokoska Hele já jsem si vždycky odvozovala i násobilku, takže jsem dostávala špatné známky z pětiminutovek, kdy na nás učitelka chrlila příklady a my měli okamžitě psát výsledky. Ovšem v matematickém myšlení jsem byla celou základní i střední školu nejlepší ve třídě a občas trochu lituju, že jsem nakonec nešla na matfyz :o)
já mám velký problém s učením se čehokoliv nazpaměť ještě tak nejlíp vyšli básničky a to ještě jen ty které se mi líbily. Takže násobilka byla za cenu fyzického násilí ze strany rodičů
teď už jsem to stejně pozapomněla takže když je potřeba tak To taky nějak poskládám
viktorka_od splavu to jsme na tom stejně, akorát s tím rozdílem, že já mám ráda čísla, takže některé ty výrazy z malé násobilky se mi prostě líbily, takže jsem si je zapamatovala, zbytek jsem si odvodila z nějakých okolo, co jsem uměla
třeba něco x 9 do teď počítám jako něco x 10 mínus to něco.
na základce jediná učitelka která se obtěžovala vysvětlováním byla ta ke které jsem chodila na přípravku před přijímačkama díky tomu jsem se dostala na gympl![]()
A tam teda matikářka byla rndr A učit absolutně neuměla
continuity DruI ja ale prece vubec nesrovnavam schopnost analytickeho mysleni, logickeho pristupu a schopnosti "myslet matematicky" s tim, ze se clovek nauci 7+8 vedet automaticky. Stejne, jak jsem psala, se to ze zacatku tim docitanim vysvetluje a uci. A tim, ze si to zapamatuju, snad neztratim schopnost treba resit slovni ulohy, ne? Mne teda matika ne ze uplne nesla, ale vubec me nebavila.
Kokoska a to je tá Hejneho matematika? Ci co to je?
Kokoska blbý je, když se ve škole upřednostňuje memorování nasobilky před tím matematickým myšlením. Protože i bez memorování můžeš být z matiky dobrá, obráceně to nefunguje.
letfenixa to je takový nový přístup, kde jsou různá prostředí, na kterých děti sami přicházejí na některé zákonitosti.
Třeba ten autobus je koncept, kdy jezdí autobus a oni mají různé doplňovat do tabulek kolik lidí vystoupilo nastoupilo a v autobuse se vezlo. Je to myslím na práci s daty. Nebo je tam koncept zvláštních peněz, které se chovají jako osmičková soustava.
Princip je, že děti si mají s pomocí učitele maximum odvodit sami, a případně ty znalosti spolu sdílet.
Výsledkem, že moje dítě, které na podle scio testů nějaké obecné studijní předpoklady má úroveň matiky o stupeň lepší jako jiné děti s těmi samými studijními predpoklady. Kdyby měla toho matikare co starší, v životě se jí to nestane.
letfenixa ta hadanka? Ne, to na me nahodou vyskocilo na internetu, obcas mi to nabizi ruzne podobne volovinky, pry na bystreni mysli, taky treba "najdi kocku do 15 sekund" pod. Asi mi vesmir naznacuje, ze bych mela trenovat mozkove zavity ![]()
continuity tak v sedesatych letech to holt bylo jak to bylo, s tim uz nic nenadelam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.