cha, to my jsme měli takovou učitelku na gymnáziu, která po nás asi ještě v septimě vyžadovala okraj v sešitě, vnější 3 cm a vnitřní 2 cm ![]()
Stěžovací vlákno
no to je taky pravda, jeste nejakou toleranci u tech prvnaku beru, kluk ze tridy o jednu niz nosi v prvni tride domu ctyrky, tak to je taky extrem a na pytel.
ale ted mi zacla nosit domu z matiky dvojky, tak se mi dnes ulevilo, kdyz donesla ten sesit a ja zistila, ze se znamka znizuje uz za prvni chybu. ona pocitat umi, dokonce dobre, secte v hlave i cisla pres stovku, co je uz treti trida, ale je desne nepozorna. kdyz jim ty chyby prochazi tak neni sance je k necemu dokopat.
no to taky, pani ucitelka rekla a to je svate. nekdy chudak ani nic takoveho nerekla.
a chybama se pry clovek uci (rikala pani ucitelka) a ted tramdarara.... Abelova cena z matematiky, obor vyrokova logika - cim vic chyb tam ma, tim vic se naucila! ![]()
Dobře dělala! Jasně, že to tenkrát byla strašná pruda, ale kdybys viděla ty dnešní sešity!
Něco spočítá, kus napíše vlevo dolů, kus vpravo nahoru, škrtá, přepisuje, uááá! A hrozně tomu nahrávají všechny ty cvičebnice a pracovní listy s malinkatým prostorem pro vepsání odpovědi, natož výsledku. Jasně, papírem se nemá plýtvat, ale oni se snaží všechno namačkat na mikroskopický kousek místečka, místo toho, aby otočili stránku v sešitě. Nebo si na výpočty nedejbože vzali kus papíru bokem.
ne že bych si stěžovala, jen nevím, kam to dát, ale právě jsem ve stavu wtf momentu po telefonátu do jedné nejmenované společnosti, u které děláme poměrně nemalý obrat, za který jsme měli jisté výhody. zjistila jsem, že běžní zákazníci, nikoli velkoodběratelé (rozdíl mezi mými a běžnými odběry je v řádech milinů korun), mají zřejmě větší výhody, což mě poněkud zarazilo. společnosti to vysvětlila tak (poté, co se průběžně dva měsíce! snažím marně v různých věcech obrátit na jejich obchodního zástupce a kohokoli odpovědného), že protože jim nevystavuje faktury, nemá s nimi práci...takže my platíme víc, protože nám poskytuje služby (= jednou měsíčně vystaví systém automaticky fakturu a dva měsíce nemůžu kontaktovat obchoďáka). wow. jdu hledat jiného dodavatele.
Nevím, jestli se tu potlapkává, ale velmi soucítím a rozumím. Nám před měsícem zavolal dodavatel, že s náma končí, a to přesně od následujícího dne. Jako důvod uvedl, že mu vadí, že prodáváme jeho zboží (?!?), protože on si ho chce vlastně prodat sám, protože nám to dává se slevou a tedy na tom méně vydělá. S marží pohnout nechtěl, dohodnout se nechtěl. Takže ze dne na den jsme se ocitli bez jeho zboží, před zákazníkama jsme vypadali jak idioti, ale pán si myslí, že to prodá sám.
jo taky mě strašně štve, že za dost chabej výkon donese dítko jedničku, maximálně dvojku, a ještě remcá že jsou učitelé děsně přísní
continuity no ale to je klasika! nejdřív má pravdu paní učitelka no a pak i ta je pitomá a jediný cool jsou kamarádi/ky. ty už seš odkecaná, se s tim smiř
já teda používám hrubý násilí (byť teda už jen slovní:-)) samozřejmě občas prohovořím s ohledem na vážnost situace, o budoucnosti a tak - no ale většinou se tím není uplně nutno zdržovat. páč oni to vědí, jen si prostě potřebujou zaprudit:-)
Mám potřebu si postěžovat. Dva dny před vysněnou dovolenou, ke které se upínám jako ke spáse, dnes přišly samé "lepší" zprávy. Kamarádka potratila, dala mi výpověď podřízená stylem "tahle práce už mě nebaví, odcházím za lepším" (přičemž její práce je dost nedostatečná a v podstatě jsem nad ní držela ochranou ruku jen z milosti, jinak by už dávno letěla) a spolubydlící je těhotná, což je sice dobrá zpráva, ale pro mě to znamená, že si budu muset hledat nové bydlení... nějak nevím, proč tyhle zprávy nemohly počkat, až se vrátím z divočiny :-(
vzdyt ji jeste neni ani 8 let!
jojo, lepší už to nebude![]()
potlapkavam, chlacholim, ale vidim jenom jednu spatnou zpravu a to je ten potrat. to je opravdu smutne.
ale s podrizenou je to jeste dobry, jeste nakonec budes rada, ze si se ji zbavila. si predstav, ze odejte ten sikovnej jako se to stalo me a zbyl mi ten problemovej - dnes se mne zeptal jak hodlam do JEHO ukolu zapojit kluka, ktery tam jeste ani neni. rekla jsem mu, ze nijak (na to, co dela, bylo puvodne vycleneno pul FTE - on na to potrebuje uvazek celej a jeste asistenci dvou dalsich
).
Jako mnozí mám své životní literární "vzory" - a jedním z nejvýraznějších je Stařenka Oggová z čarodějnické části Pratchettovek. Tu si vždycky hodně užívám, a co ji znám, toužím být přesně jako ona. :-)
A bohužel, vždycky jsem byla založení spíš typ Bábi Zlopočasná, a lety se to významně zesiluje. Děkuji, to snad ani nemuselo být. :-(
A dáváte si taky před spaním šláftruňk? ![]()
Musím si postěžovat na krvácení z nosu při rýmě. Už jsem ho zastavovala dneska několikrát a před chvílí jsem myslela, že už se to nepovede. Bojím se teď rychleji pohnout nebo jít spát, aby se křehká rovnováha neporušila.
sťažujem sa na seba a svoje šialené nápady. Jeden z tých šialených nápadov mi privodil najhoršiu svalovicu môjho života, už len obliecť sa do práce bol nadľudský výkon ![]()
A co to bylo, nejaky sport? :)
ehm, začala som chodiť na kurz pole dance :-)
Super, jakybto bylo? Co jste v prvni hodine delali? Ja to nekoliktat intenzivne zvazovala, ale nez jsem se odhodlala, ruply mi plotynky a mam po zabave.
bolo to výborné, až na to, že ma bolí celý človek :-) Najprv sme sa dosť dlho rozcvičovali, nejaké naťahovačky a tak, a potom sme skúšali rôzne jednoduchšie figúry na tyči. Ako, prišla som tam celkom namachrovaná, že veď cvičím, silná som dosť, to zvládnem ľavou zadnou. Haha! Niečo mi išlo lepšie, niečo vôbec, ale bola to veľká zábava a teším sa na ďalšiu hodinu :-)
jste dobrá! Mně přijde, že ty sporty jsou celkem nepřenosný, protože se pokaždý namáhá něco trochu jinýho. Jako si takhle pamatuju na první hodinu po lezení, to mě bolely svaly na zádech, který jsem do tý doby vůbec netušila, že mám. Nebo první hodina spinningu, druhej den jsem slejzala schody do metra stylem Petr Čepek v Petrolejových lampách hadr...
To musi bejt fakt super, tak hodne zabavy! To je asi dost makacka, ale ta fyzicka a postava pak!
Ja uz jsem po tydenni nemoci snad skoro v cajku a pristi tyden si zajdu aspon na pilates ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.