Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:23

Friga 

Držím palce tátovi i tobě!

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:32

barbucha  kolektiv

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:35

Kan ve školce je větší hluk, musíš dělat to, co řeknou, jít ven, když jdou ostatní, jíst, když jí ostatní, o hračky se dělíš,... A ta matka za zadkem představuje bezpečí, ve školce jseš prostě sám za sebe. I když moje děti do školky chodí relativně rádi a přináší jim to spoustu dovedností, je vidět, že je to pro ně náročné. A nemyslím si, že jsou v tomhle nějak výjimeční. Ono to tak vypadá, jako že si celý den hrají, ale být ve školce fakt není jako být doma.Když je syn ve školce přes spaní a pak má ještě kroužek, je úplně hotový. A to nemluvím o tom, že ráno vstává dřív, aby stihl všechno, co chce než půjde do školky A taky chci se svými dětmi trávit nějaký čas, ne jen je ráno vypravit a večer zase zahnat spát. Takže dávat je tam na deset hodin mi přijde dost, když jsou vzhůru 13

Offline continuity
42128 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:37

Kan pro mě je teda doma úplně jiná kvalita bytí než (ne)doma. Já ráda a hodně cestuji, ale domu se vždy hodně těším.

Online Karja
44028 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:37

Kan Doma jsou děti takové uvolněnější nebo jak to říct. Teda ve standardních domácnostech:-D. Přece jen školka jsou prostě jiná pravidla, jiné zvyklosti. Moje dcera třeba po příchodu ze školky dost zlobí chvíli, že jako asi konečně může:-D:-D. 

Offline continuity
42128 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:42

Jinak k té diskuzi. Já jsem šla na plný úvazek, když bylo mladší 2,5 roku. Nebylo moc zbytí, hypotéka byla vyšší než můj rodičák, který mi právě končil. do toho ta inflace v roce 2008. Vůbec bychom nevyšli s penězi, já tehdy nepřemýšlela, jak doma uslehat lipanka, ale o tom, že když budu kupovat jogurt ve větších pixlich, tak dost ušetrím. 

Takže jsem do prace šla, děti mazaly do školky, ale opravdu nikdy by mě nenapadlo argumentovat, že je to pro jejich dobro a mají z toho kdovijake výhody. Ano rodina jako celek byla pod menším tlakem finančním, mohli jsme si zas dopřát víceméně cokoliv a taky jsem se jim to snažila vynahradit nějakými zážitky, které byly do té doby nedostupné. Ale rozhodně si nemyslím, že jsem byla matka století, byl to nějaký kompromis a tak jsem to brala. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:45

Karja doma může být sama sebou, je mezi svými 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:46

continuity já na dětech vidím, že jim školka něco dává. Ale nemusí tam trávit život.

Offline Pinot Noir
29539 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:48

Evaeva ty máš dobrý medvědy. Ríša spí max 8,5 hodiny denně.

Offline DruI
5471 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 13:56

Evaeva Já na sobě vidím, že má školka kladný vliv na mou duševní vyrovnanost ;) ale teda na deset hodin bych tam dítě dala jen v případě absolutního nezbytí (hlavně teda proto, že by to znamenalo vstávat na šestou a to by mě asi zabilo :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:07

Pinot Noir neví, o co přichází Ale ty taky nejsi zrovna spavec, ne? 

DruI však jo, já taky nemám nic proti školkám jako takovým. Ale všeho s mírou.

Offline Pinot Noir
29539 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:08

Evaeva nejsem, spaní je hrozná ztráta času! Nejradši bych ho zrušila.

Offline continuity
42128 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:12

DruI no však taky debata nezačala tím,že dítko chodí do školky. To se asi shodneme, že je pozitivní. Problém za mě je, když tam tráví 250 dní v roce devět deset hodin denně. 

Ale platí jako vždy: moje děti to nejsou, já mám starostí až nad hlavu s těma svýma. Takže ať si to každý řeší tak, jak zvládne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2022 14:12

Pinot Noir no pro mě je to koníček. Ale jsem sova, takže před půlnocí většinou spát nejdu.

Offline pecka
6159 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 16:05

Frigadrž sa, veľa síl

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 16:20
Reakce na barbucha:

Kan 

Tak nejsou všichni stejný. Já školku nenáviděla jak mor, a to jsem chodila jen jeden rok. Kolektiv, brrr!

​No nejsme všichni stejní, já tam chodila fakt ráda a dvě kamarádky jdou s mým životem dodnes. Nevím teda na kolik hodin jsem tam byla, ale o prázdninách na měsíc určitě. Já teda z docházky traumátko nemám.

Offline Gatita
8526 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 17:22

Ja skolku milovala, byla jsem smutna, kdyz byl vikend nebo prazdniny. Byla jsem jedinacek a rodice nebyli zrovna zabavne typy, tak ac milovane dite, tak jsem se doma dost otravovala. 
Muj starsi syn to mel trochu jinak. Do skolky chodil celkem rad, mel tam kamarady a hodne se tam naucil, ale chodil tam jako do prace. Toho by mi bylo blby nechavat ve skolce od nevidim do nevidim. Casto jsem ho brala domu po obede, kdyz to slo, ale bylo to dost na prd, litala jsem jako hadr na holi s miminem v zavesu a skoro vzdycky z toho pak bylo doma napeti. Udelali jsme pak nejaky kompromis, ze nektere dny po obede a jine az odpoledne, taky asi nejsem rodilá matka. Ale ucitelky to vubec neresily. 

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 18:20

Evaeva tak to je aj od dieťaťa, no.....ja som mohla nechať malú doma cez prázdniny, a keď som tak občas spravila, tak som ju brávala na jej milované termálne kúpalisko (bez ktorého letný víkend nesmel byť!), ale zakaždým to bol cirkus, že ona chce do škôlky...tam síce len nafukovací bazénik, ale kamaráti!!! Ona je ukážkový extrovert, doma/na programe len so mnou škriabala strop. Našťastie škôlka súkromná a dobre vedená, takže jej tam fakt bolo dobre (a my, úbohé matky, sme sedávali v šatni pred záverečnou a čakali, ktorého našeho potomka sa im kedy podarí ukecať domov...).

Mladší bol v tej istej škôlke rád, ale keď mohol byť doma, tak si to užil.

Offline letfenixa
10795 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 20:27

A u nás ani nehovorím, aj tie 4 hodiny sú pre syna az-až.  On chce byť stále so mnou. Dúfam, že aspoň v puberte to povolí

Offline barbucha blogger
35336 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 10:36

Doprčic! Sypu sýkorkám a vrabcům a těší mě, jak ty švitorky tady poletujou... ale bohužel se mi s nima na balkón slítavaj i holubi v obrovským množství, takže mam balkón zesranej úděsně! Úplnou vrstvu tady, že to nestačím zametat a vytírat Krmítko jsem pořídila takový, že se tam holub nedostane, ale zkoušej to furt! A jak se ochladilo, lítá sem desetkrát tolik těch mrch... vůbec nevim co s tím, nic na ně nefunguje a pohled na tu podlahu je poslední dobu strašlivej, normální holubí veřejný záchodky! Kvůli těm sýkorkám sypat do krmítka přestat nemůžu, ani tady naklást nějaký jedy. Nemáte někdo osvědčenou zázračnou metodu?

RoSa mi radila zrní naložit do lihu, ale to by se mi vožraly i ty sýkorky