Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29514 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:17

letfenixa neumím si představit, že bych muži v případě problémů s jeho rodiči řekla, že to není můj problém, ať si to řeší sám. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:18

Pinot Noir ale veď tak som to nemyslela. 

Premietla som si situáciu s mojou babkou, tj maminou mamou, potom situácie s mojimi rodičmi a proste tie rozhodnutia sú na deťoch. 

Pomoc partnerovi je samozrejmá. 

Hovorím o rozhodnutiach.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:21

letfenixa Já si nějak neumím představit, že bych v tom manžela nechala. Tchán teda zatim mimo nějaké nákupy nic nepotřebuje, ale určitě bych neuměla řict, že je to jeho otec, tak ať se stará sám. On mi taky pomůže, třeba vozí mého taťku k doktorovi, pomůže jim na zahradě, v domě. Ale u nás je tchán ten, kdo mi pohlidal kluky, věnoval se jim a když bylo potřeba, tak nás třeba zavezl kam bylo potřeba, takže já k němu mám dobrý vztah a pokud nastane potřeba pomoci, tak v tom muže nenechám. Ono u vás continuity je to jiné, vy jste péci zajistili. Jenže když nic není dobře, co zajistíte, tak ta pomoc postrádá smysl. Tchýně na tom asi není tak špatně, že by péči 24/7 potřebovala a je to trochu jak s děckem, pokud budete ustupovat a vozit ji sem a tam, tak to asi bude požadovat. Ty se nenech dostat do situace, kdy budeš kmitat jak fretka mezi svojí domácnosti, prací a tchýní. Fakt tě lituju, protože u vás je to spíš na psychinu s ní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:32

letfenixa já s tebou souhlasím, ono se to může taky obrátit proti tobě. Což samozřejmě neznamená, že nenabídneš pomocnou ruku. Rozhodnutí by měli dělat děti a jejich rodiče.

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:35

Ja to na něj hodně nechávám, ale co s ním, když zapomene na naší dovolenou?

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:38

Myslim, ze letfenixa to myslela trochu jinak. Pokud by rodice meho muze prestali byt sobestacni, predpokladam, ze by to byli predevsim jejich synove, kdo by organizovali a zajistovali peci o ne. A pokud by me muz pozadal o pomoc s necim, neodmitla bych. Ale vic bych to asi neresila. A naopak, kdyby slo o me rodice, probihalo by to stejne.  

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:41

ziginka tohle je takové složité,třeba můj stryc k se staral svého tchána asi dva roky nasteidacku s mamou. Taky švagrová se o tchýni hodně stará, ale ona má svoji rodinu dost na draka. 

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 20:48

continuity Jasne, kazda situace je jina. Ja to pisu z pozice cloveka, ktery s tchanovci moc blizke vztahy nema. Nemuzu proti nim rict kriveho slova. Je to spis tim, ze se u nas seslo nekolik introvertu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:12

continuity ono je to blbý hlavně třeba s tím umístěním někam. Aby to nebylo, ale to continuity chtěla, abych sem šla... No je to hodně složitá situace.

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:32

Evaeva mě začíná být dost jedno,co si myslí tchýně.

Spokojená stejně nebude, tak když už bude nespokojená, tak alespoň tak, aby nás to nezničilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:34

continuity pokud to nebude používat proti tobě, respektive to muž ustojí. Jinak máš pravdu a rozhodně musíš myslet především na sebe a svou rodinu. Ale bylo to myšleno jako obecná poznámka, kterou jsem vztáhla na tebe spíš pro zjednodušení.

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 21:38

continuity Držim vám palce, at to s mužem zařídíte tak, aby to bylo unosné pro vaši rodinu. 

Offline Torrah
3233 příspěvků moje polička 16. ledna 2023 22:33

continuity moje maminka se taky nástupu do domova děsila. A pak mi po pár týdnech řekla, že je ráda, že tam je. Vrstevníci, domov jim dělal pro ně odpovídající program, nenudila se, jak sama doma, když jsem byla celé dny v práci. Jen si ho bohužel užila necelé tři měsíce. A já si to tak vyčítala, že ji tam dávám. A ona tam úplně ožila, dostala se "mezi své".

Tak držím palce, ať to dopadne podobně (teda ale samozřejmě bych jí přála delší dobu, než si to užila má maminka...)

Offline DruI
5464 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 00:32

Já mám takovou vyloženě malichernou stížnost. Už víc jak deset let jednou ročně navrhuju pamětní placky pro akci, kterou pořádáme pro kamarády a známé a protože mě to už trochu unavuje (a došly mi nápady), tak jsem letos vyhodila mezi účastníky výzvu, jestli by se k vytvoření návrhu neodhodlal někdo jiný. Já jsem teda nečekala velkou odezvu, ale zatím jediná reakce si akorát stěžuje, že se opovažujeme chtít po někom práci zadarmo. A já si teď nemůžu pomoct, myslím na ty stovky hodin, které jsem té akci jako organizátor věnovala, a je mi to furt tak nějak líto. A tohle ani nemůžu dotyčnému odepsat, abych si nepřipadala, že fňukám, tak to schytalo zdejší fórum.

Offline Garfie
28125 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 03:32

DruI  Sitace na ....(dosaď libovolné sprosté slovo). Ale dotyčnému bych to klidně napsala, však to jde i nějak klidně a neútočně. 

Offline moora
8630 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 07:56

DruI tlapkam, to je fakt nevdecny

Offline continuity
42053 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 08:29

DruI ach jo, to je idiot. Já bych mu napsala. Ale jsou to takoví lidé. 

Offline andulka01
12742 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 08:44

DruI Rozhodně bych se ozvala, tohle je čistý nevděk, žádný fňukání. A prostě letos placky nedělej (přátelé, je mi líto, jsem vytížená, letos to nezvládnu) snad se chytnou za nos.

Offline DruI
5464 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 09:28

Garfie moora continuity andulka01 Díky, povzbudily jste mě :o)

Offline Janulik03
19931 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:15

DruI acty si bola platená? Ked zrazu je to potrebné za peniaze. Urcite sa k tomu vyjadri, aspon tomu konkretnemu