barbucha no uf, to jsou soky. At jsou v poradku!
Stěžovací vlákno
barbucha fuj, to může být člověk jak chce zodpovědný a stejně se může něco stát. Hlavně, že jsou v pořádku, plechy se opraví.
barbucha smarjapana. Prosím,pokud by je bolely ta záda nebo za krkem, tak k lékaři. Existuje úraz zvaný prasknutí bičem ( whiplash syndrom), který je fakt blbý na krční páteř.
Ono se jakoby nic neděje, jen chvíli bolí ten krk, ale mě to asi způsobilo chronické bolesti hlavy.
Dnes jsem o půl 9 vyzvedla babicku od muze, jela s ní do nemocnice na EKG, na diabetologii, a pak jsme si posedely ještě 3 hodiny na neurologii. Jedno auto máme v servisu, takže jsem ještě z nemocnice jela domů odevzdat druhé auto a přijela jsem pro ni zpět dodávkou a jela jsem ji odvézt domu. A když mi po cestě domů už samotné volala svagrova, jak to šlo, tak jsem ji oznámila že buď začne taky řídit, nebo n3vim jak to do budoucna budeme delat. Protoze ať počítám jak počítám, tak jsme 3 co jsme schopný dělat tenhle servis pro příbuzné, nicméně pro mě jedinou je to neudržitelny. Muz je k dispozici sporadicky, svagr dela na smeny a i nocni, ja kupodivu taky nemuzu porad jak si ostatni asi mysli, svagrova muze jen odpoledne. Tchanum se pomalu začíná taky sypat zdraví, tchyně má chronické problémy se spánkem takže za volantem je nebezpečná, jedné prababičce je 85, druhé 82, praděda je slepý jak patrona, u doktoru je jak doma. Nekoukam teda do budoucna příliš optimisticky...
barbucha No fujtajbl!
rasaNori ach, tlapkam. Toto je fakt úmorný, hlavně když se část rodiny nestará. Švagr kolikrát ani nezavolá, když je náhodou v Praze. Oznámil nám, že tchýni navštěvuje jeho žena, takže za jejich rodinu je to vyřešeno. Akorát ona vůbec nemá řidičák, takže řeší jen něco.
rasaNori continuity Já taky neřídím. Nákupy pořeší Rohlík, co je potřeba vyřešit bez našich, na to auto nepotřebuju a s taťkou do špitálu jezdím každý týden. Nechám taťkovi napsat sanitku, sejdeme se v nemocnici, vše s ním obejdu a potom mu sestřička zase sanitku objedná a já jdu domů. Nebo mi ho tam někdo jen přiveze, manžel nebo švagrová. Jediný můj obrovský problém je, že moje práce nejde dělat na HO, pokaždé mě musí někdo fyzicky zastoupit, takže co není domuvené dopředu je problém. Nemůžu to dodělat později, ani v té práci nebýt
. Zase musím říct, že víc té práce kolem našich doma, má brácha, když s nimi bydlí v jednom domě.
Renusatko a keď ide tou sanitkou, netrvá to príliš dlho? Otec jazdí len na dialyzu, bývame 5 minút autom od nemocnice, ale sanitkou je to kľudne polhodina
Nic jim neni, jsou v pohodě... zaplaťpámbu.
Nejvíc jsem se lekla já, když se z mobilu ozval pohřební hlas jeho otce, oznamující že měl mladej pán bouračku. Než z něj vypadlo že se nikomu nic nestalo, měla jsem několik srdečních zástav ![]()
barbucha to věřím!
letfenixa Ráno ho vyzvednou na čas. Zpátky někdy čeká, ale já s ním nejezdím a nečekám, má to bez doprovodu a jak říká, je pacient v důchodu, sám se nedopraví a nikam nespěchá. Stejně nic jiného nezbývá. On právě i řídí sám, jenže u nemocnice se nedá dobře zaparkovat a z větší dálky už nedojde.
barbucha Teď dočítám. To je vždycky nejdůležitější, že jsou v pořádku. Věřím,že i tak je to infarktová situace, ale zdraví je nejdůležitější. No a děti se z toho vzpamatují rychle.
barbucha no chvalabohu, že to dobre skončilo!
Renusatko u nás to jen přiveze je právě kámen úrazu. Jen přiveze pro mě znamená 2 hodiny na cestě. A je jedno který z nich tu pomoc potřebuje, protoze všichni mají doktory tam kde kdysi bydleli, jenže se mezitím přestěhovali úplně mimo. Dneska jsem mohla, ale celkem vyjimecne.
rasaNori Tak prostě sanitka. Jen ono většinou to řešení není problém, ale ta druhá strana musí chtít, myslím tím, že já bez řidičáku žiju celý život a o naše se i tak starám v tomhle nejvíc. Moje švagrová zase raději taťku přiveze, než by s ním 8 hodin běhala po nemocnici a to po ní ani nechceme, stejně tak bych neposlala manžela. S taťkou se musí jít dovnitř, protože potom nic nevíme. A to, že budou chodit k doktorovi v místě bydliště, pokud je vezme, jsme s nima naštěstí moc diskutvat nemuseli. To uznali sami.
Renusatko no jenže to nejsou jen nákupy potravin. Aktuálně tu mám třeba hromádku léků, které tam musíme někdo zavést.
Navíc k tchýni je to aktuálně od nás tak hodinu a půl pěšky nebo 40 minut autobusem s dvěma přestupy a kilometrovým pochodem na obou koncích. (Takže souhrnně zas téměř hodina). Autem je to 10-15 minut, podle toho, kde zaparkuji.
Švagrová může být ochotná jak chce, tohle prostě 3x týdne nedá, když neřídí a chodí normálně do práce.
Renusatko jinak už si tu párkrát psala ve smyslu,že na homeoffice by to bylo jednodušší. No věř, že nebylo. Tak 60% mého kalendáře zabírají naplánované schůzky a ad hoc mě lidí potřebují ke konzultaci nebo něco rozhodnout. To se nějak dá vyřešit z čekárny, ale už ne z auta třeba.
A když mám jít k lékaři sama se sebou, tak si to musím naplánovat kolikrát i dva týdny předem, protože dřív nemám volno. Do konce ledna nemám v kalendáři jedinej volnej pulden, kdyby se něco semlelo.
continuity Já tohle chápu, jen já nemám vůbec nic, co můžu vyřešit z čekárny. Ve svojí práci jsem též pořád a jsem ráda za oběd a WC. Nikdy taky nemám možnost číst a psát třeba na Parfumánii z práce
. A moc dobře jsem viděla, jak vypadala práce mého může na HO nebo kolikrát i tady, že se uvařilo, uklidilo, pořád tady psalo. Nemluvím přímo o tobě, ale spíš co kolem vidím.
A prostě musím být na místě od 6 ráno, žádný posun nikam. 8 hodin v práci a přes to nejede vlak, víceméně nevyřeším moc ani telefony ohledně něčeho. Naštěstí třeba naši umí přeposlat SMS, léky vyzvednu a jdu přes kus Brna...z práce 6km k našim, pak 4 domů. A ano, autem by to bylo chvilku, ale já ho nemám, ale ani nemám malé děti a víceméně tam něco řeším denně, kdyby 3x týdně, tak jsem ráda. Zase to chození mi nevadí a je pravda, že MHD bych tam tak za půl hodiny taky byla. Skoro každý můj doprovod taťky k doktorovi je dovolená.
EDIT: Ještě bych k tomu napsala, že vidím velký rozdíl, že je to můj taťka. Vy se obě staráte o protivnou tchýni, což je opruz samo o sobě.
Já jsem se dneska velmi hloupě radovala, že po šesti letech si můžu dopřát luxusu stonat sama doma v posteli. Mám zas nějakou virozu, četla jsem si s čajem v posteli, muž v práci, syn ve školce.
Takže odpoledne se synovi rozjela rýma, podvečer že je mu hrozná zima, v osm už měl 39 horečku.
Mně z rýmy zalehlo odpoledne ucho a večer to začalo i docela bolet. Takže lovim po netu babský rady a kapu na vatičku alpu.
Nemohl by už bejt tak květen?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články