Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4316 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 20:19
Reakce na dzizisketa:

tv 

Slivovice, kloktej slivovicu!

​Tu mám, ale tohle asi nedám.

Offline brrr
12430 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 20:23

tv dzizisketa Smíchej propolis se slivovicí a kloktej. Je to takový dryák, že tě to přejde, abys to už nemusela opakovat. Ne, beze srandy, fakt to funguje. To je moje poslední záchrana, když nic nezabírá.

Offline tv
4316 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 20:29

brrr třikrát jsem zvracela, jak mě ten krk dráždí, po slivovici bych byla jasná. Ale nechám si to na příště, díky za tip.

Offline žluťásek
8892 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 20:34

tv tyjo, moc lituju. Já měla před Vánocema angínu jak ještě nikdy v životě, chtělo se mi brečet s každým polknutím. Já bych hned ráno naklusala k lékaři, ať na to koukne zkušeným okem. A určitě na noc ten nurofen. Držím palce, ať se aspoň vyspíš. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2023 20:56

tv ten priessnitz taky celkem funguje, minimálně je to bezbolestné 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 23:17
Reakce na Karja:

Kan continuity Ty jo, to je dobrej tip, to byva často doma, když už nic není:-D

​Já tu Alpu s hřebíčkem používám hodně i na díru po osmičce se mi to osvědčilo, štípnutí od komára a desinfekce rukou. Alpa 160 ml 20 hřebíčků a 14 dní macerovat. Pořizovací cena asi 60,- skladuji ve špajzu. 

Offline Karja
45045 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 23:24

Kan Jasný a pak nezapomenout, že to tam mám!:-)

Offline Catherinne
10906 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 09:51
Reakce na tv:

brrr třikrát jsem zvracela, jak mě ten krk dráždí, po slivovici bych byla jasná. Ale nechám si to na příště, díky za tip.

​až tak jo? Tak aby to nebyla hnisavá angína, to měl muž, pár dní to léčil sám, viz rady okolo a pak šel k doktorce, protože už to nešlo a dostal vynadáno, že přišel za vteřinu 12 a chtěla ho poslat do nemocnice. Tak kdyby se to nezlepšovalo...

Offline Catherinne
10906 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 09:53

Kan litrový Alpy kupujeme taky, muž si s tím maže kolena

Offline tv
4316 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:36
Reakce na Evaeva:

tv ten priessnitz taky celkem funguje, minimálně je to bezbolestné 

​Zrovna si ho dávám...

Offline tv
4316 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:40
Reakce na žluťásek:

tv tyjo, moc lituju. Já měla před Vánocema angínu jak ještě nikdy v životě, chtělo se mi brečet s každým polknutím. Já bych hned ráno naklusala k lékaři, ať na to koukne zkušeným okem. A určitě na noc ten nurofen. Držím palce, ať se aspoň vyspíš. 

​Děkuju.noc byla pekelná, ráno jsem už téměř neměla hlas, to skřehotání je docela sranda. U doktora jsem byla, crp v pořádku, ale v krku špatné . Tak buď se rozjede angina, nebo to může být mononukleóza. Ve středu jdu na krev a mám antibiotika.

Offline tv
4316 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:40
Reakce na Catherinne:

​až tak jo? Tak aby to nebyla hnisavá angína, to měl muž, pár dní to léčil sám, viz rady okolo a pak šel k doktorce, protože už to nešlo a dostal vynadáno, že přišel za vteřinu 12 a chtěla ho poslat do nemocnice. Tak kdyby se to nezlepšovalo...

​Šla jsem k doktorovi, ta bolest se nedá vydržet.

Offline Catherinne
10906 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 10:47

tv nejlepší rozhodnutí, antibiotika zaberou a za dva dny bude líp. Jsou situace, kdy to jinak nejde.  

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 11:04

tv Antibiotika, když bylo dobré crp? Ach jo, trochu jsem myslela, že se o tom teď tak moc mluví, že se to už nedělá. Proto jsou ty crp přístroje a ve spoustě ordinací i streptest.

Tobě bych moc přálá úlevu, ale angina i mononukleóza už by se na CRP poznaly, to naskočí brzy, i dřív než je vidět jasný nález v krku. Kolikrát v krku bolí víc u viróz pekelně, velice rychlý nástup a pak i konec. Syn měl nějaký virový zánět hltanu, nemohl nic, ani polykat ani mluvit, říkal, že horší než angína. 

Ať je to cokoliv, přeju rychlé uzdravení a úlevu.

Offline tv
4316 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 11:26

Renusatkojá nevím. Nemocná nebyvam, antibiotika jsem měla naposledy v roce 2011. Možná viděl, jak jsem zničená, proto mi je dal.

Je to peklo, dnes jsem ještě nejedla. I cucat dvě tablety vitaminu c me stalo dost přemáhání.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 11:36

tv Já jsem tvoje crp neviděla, ale ono jasně ukáže, jestli jde o virozu nebo bakterie. A na virozu antibiotika nepomůžou, ať vypadáš zničeně jak chceš. Takže doktor ho viděl a pokud ho viděl jako v pořadku, tak to moc nechápu. Ale co je pro něj v pořádku nebo jestli to bylo někde na hranici, to zas já nevím. A tobě žádné trápení nepřeju, tak prostě hlavně ať je líp.

V tom konečném hledisku nejde o to, kdy tys je měla naposledy, ale o takové celkové nadužívání v připadech, kdy se brát nemají. Celkem mílovými kroky se blíží doba, kdy se nebudeme bát onkologických onemocnění, ale bakteriálních a doktoři by měli být první, kteří tomu zamezí.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:33

tv Renusatko má pravdu, ale ono i na ty virózy rády nasedají bakteriální infekce, zvlášť pokud je krk hodně dorasovaný. Tak hlavně poctivě dobrat a ať ti je brzy líp. (a vlastní zkušenost - s bolestí krku, že jsem ve 4 ráno brečela v koupelně a počítala minuty, až se otevřou brány lékařské ordinace, jsem nakonec skončila v nemocnici na kortikosteroidech a antibiotikách, pač se tam chytla bakterie a začal se mi uzavírat hrtan. Obvodní mě s hraničním crp poslala domů. No, tak si pojišťovna připlatila za pobyt na JIP.) 

Offline viktorka_od splavu
49494 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:35

Renusatko rezistentni bakterie se nejvic siri po spitalech, doma z jednech atb to nevyrobis..

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 12:52

KrehutkaPřesně. U těch hraničních už se musí posuzovat ten stav celkově, i co vidí v krku a co zná z praxe. Já vůbec nejsem doktor, ani jsem neviděla výsledky a pacienta. Jen mě překvapila věta crp dobrý, dostala jsem antibiotika. A i to, že to poslední dobou slyším dost často a přitom to do budoucna budu strašnej problém. A nechci tím určitě nějak kritizovat doktora a už vůbec ne  tv.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 13:03

viktorka_od splavu To se právě pleteš, má na to vliv i tvoje uživání doma. "Nevyrobíš" je za jedno uživání, ale celkově už je to teď ve stavu, že proti naduživání varují roky všichni. A nadužívání podporují nejvíc obvodní lékaři, kteří třeba ani nemají to crp a hned nasazují antibiotika a lidi, kteří to vyžadují. Taky to, je mi dobře, tak to vysadím, nedoberu, což je zase nejvíc doma. Zachazí se s tím tak, že momentálně to vypadá, že kolem roku 25 ( jsem četla v lékařských novinách), což je za rohem, budeme nejvíc umírat na nemoci bakteriální. 

Ale znovu píšu, že to byla jen reakce na tu jednu větu a určitě neříkám, že to je špatně a že to nemá brát.