Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:44

vždycky, když čtu continuity a její školní story, tak mě svírá úzkost! Teď moc doufám, že nám naše milá, hodná, vstřícná a svéprávná učitelka vydrží celý první stupeň a že mladší bude mít za pár let taky štěstí a nenafasuje nějakou zapšklou můru, co mu chození do školy otráví.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:45

Kokoska jo tak to mám v čerstvé paměti z minulého týdne: mami, zítra je v družině karneval, potřebuju masku.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:54

bram taky dobry. Jak to dopadlo? Ja to kdysi resila spicatou cepici ze ctvrtky, polepenou krepakem, kanyry ze tri vrstev krepaku zelene, cervene a zlute na gumicky kolem krku, zapesti a kotniku, bily triko a nejaky teplaky a sel za saska. Ale nebylo to myslim uplne ze dne na den, ze jsem stihla koupit ten krepak.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:55

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:57

Isca presne na tohle jsem si vzpomnela

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:58

MakaraZa nás si nepamatuju, že bych se s námi někdo učil. Mimo té první třídy. Dokonce ani žákovskou jsme neměli, takže se to naši dozvěděli až na schůzkách. Na úkoly se nás nikdo neptal, přitom času bylo v té době mnohem víc, když naši byli v 15 oba doma. Teď se to hodně mění, ale je to dáno i tím, jak píšeš. Tlakem rodičů na známky a vzdělání, není to jen školou.

Se staršim jsem se učila hodně, ale u nás to bylo dáno diagnózou a tim, že v té době ještě nebylo normální mít asistenta. A s mladším škola bez známek, domácích úkolů a tahání učení domů. S přistupem, že od toho ta škola je, aby se v ní učili a nemuseli doma s rodiči. Na střední se zapojil úplně normálně, až překvapivě.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:17

Kokoska presně, mam v živé paměti jak běhám v půl šesté ráno po sídlišti a sbírám listy a ještě výživnější bylo ,,mami zítra máme přinést do školy maňáska,, moc se mi povedl musím říct,to že polovina dětí nepřinesla nic, není třeba zmiňovat

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:18

Evaeva Makara já už se s ní v osmé třídě samozřejmě neučim, ale očividne se s tím počítá, resp. mě ta věta vcelku zaskočila.

Ono se to snadno řekne, že vám by ty trojky ve třetí třídě nevadili, dokud vám je dítě domu nenosí a ještě jenom z jednoho předmětu. A ne, není to tak, že půl hodina učení v třetí třídě znamená pak celé odpoledne v osmé. Starší to překonala, problémy teď nemá žádné a učí se už jen sporadicky. Za mě je to časová investice, která se všem dost vyplatila. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:20

Vlm nekdy byl jeste pozadavek vylisovane listy nebo kytky. Boze jak ja jsem byla rada, kdyz oba haranti prolezli zakladku a stredni skolou a uz jsem nemusela ani na rodicaky!

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:30

Kokoska přesne tak ,je to fajn nemuset na rodičak, vlastně je podstatně lepší mít vnoučata, než děti 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:31

Kokoska no vidíš to, šašek zní dobře :) No my tady máme naštěstí tašku věcí po jedné malé baletce, takže jsme vybraly zelenou tylovou sukýnku a nějaké motýlkové tričko a vznikla z toho luční víla nebo tak nějak jsme to nazvaly :) 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:35

Vlm třeba po sídlišti jsem ráno (ani večer) nikdy neběhala. Buď to řekly včas, nebo to prostě neměly. Ale s tímto u nás nebyl problém, většinou to zahlasili hned po příchodu ze školy a měla jsem týden na na to, něco vymyslet. 

Jedinýkrat jsem se zalamovala, když se večer před čtvrtletní písemkou z matiky zjistilo, že dítě nemá funkční kružítko. Jinak si zapomenuté pravítka řešili vzdy sami.

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:39

Já byla připravená se s dětmi učit, ale dcera teda dělala úkoly úplně samostatně od první třídy, vlastně vůbec nevím, co kdy brali, za celou dobu školní docházky se asi 2x přišla na něco zeptat (a třetí třídu měla teda domácí školu, takže jsem odedřela ta slavná vyjmenovaná slova já! ). Syn byl trochu horší, ale žádná trága to taky nebyla, prostě jsem jen hlídala, aby úkoly udělal a pak je zkontrolovala, o nějakém učení nemůže být řeč. Jasně že kdyby nosili trojky, stavím se k tomu jinak. 

A takové ty podivné požadavky naše škola nikdy neměla, maximálně tak 5 barevných listů, které si děti musely nasbírat samy, ideálně na školní zahradě. :-)

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:49
Reakce na Vlm:

Kokoska přesne tak ,je to fajn nemuset na rodičak, vlastně je podstatně lepší mít vnoučata, než děti 

​Svatá pravda.

Drobný problém pak už tkví jen v tom, že nejdřív musíš mít ty děti.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:57

bram to bude hezky! Dcera byla za mochomurku, co si pamatuju - bily triko a puncochace, cervena suknicka s bilyma puntikama a zase ze ctvrtky klobouk, cerveny s puntikama. Mockrat nastesti ty karnevaly nemeli ani jeden.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 11:02

Garfie ja se s nima taky moc neucila, hlavne jsem vzdycky koukala, aby ty ukoly nadrasali pokud mozno citelne. Tenkrat se vyzadoval podpis rodice pod ukolem, tak abych se nemusela uplne stydet.

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 11. února 2023 11:11

Kokoska Teď jsi mi s tím drásáním připomněla takovou roztomilou historku, možná jsem říkala, jak si angličtinář dopisuje s dětma, musí mu občas napsat dopis a on jim všem odepíše. Dcera mu teď psala, jak byla o Vánocích doma a chodila i do školy a srovnávala oba způsoby výuky a on jí k tomu něco odepsal a mimo jiné jí napsal, že ho ohromilo, jak české školství dbá na úpravu a krasopis, že má ze všech jeho studentů nejhezčí písmo! (chudák, bude muset změnit názor, až se mu dostane pod ruku syn!)

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. února 2023 11:28

Garfie syn se zatim  euci psat japonske znaky? A bude nekdy muset?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2023 11:30

continuity jo, to je jasné, spíš mě překvapilo, že to někdo očekává v osmé třídě u všech dětí 

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 11. února 2023 11:31

Kokoska Garfie  Ta starší to kolikrát nepřečte ani sama po sobě. Zajímavé, že učitelé jsou asi vycvičení, protože žádné stížnosti tímto směrem nikdy nezaznely.