Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline miuu
411 příspěvků moje polička 11. února 2023 19:37

Korsičanka continuity Renusatko Jos Sairon Díky za povzbuzení. On hloupý také není, i na to má papír . Ale čeština s angličtinou jsou očistec. Teď už má naštěstí rozumnou třídní, cvičíme, ale jsou to nervy.

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 11. února 2023 19:58

miuu vydrž, bude líp, když jsem to řešila ve třetí třídě, tak mi tady psali, že dítě bude kadeřnicí, no a co. 

Akorát je to dítě fakt nadané na matiku a o fyzice říká, že je to taková výchova - zábava, na kterou rozhodně není potřeba se učit. Tak to by mi přišlo vážně smutné, kdyby skončila v kadeřnictví, hlavně s ohledem na potenciální zákaznice. Pečlivá není ani trošku.

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 11. února 2023 22:36

Luna v Brně  ted otvírá Porg 1. stupeň a pokud vím, tak učitele hledají. tady třeba by se ti tam libilo trochu víc než na současný škole

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 12. února 2023 07:07

Luna Ty bys tak skvěle zapadla na naši zdejší školu, ale fakt!  Nechceš na zkušenou? Děti by tady mohly taky chodit do školy, mám ti zjistit, jestli bys jako učitelka měla slevu na školném? :-)

Máme tady mimochodem speciální výtvarnou sekci a učitelku, co učí jenom výtvarku! 

miuu Já s tebou soucítím, dovedu si to představit, prožívám něco podobného. Naštěstí o mém synovi psycholožka řekla, že je nadprůměrně inteligentní, tak prostě spoléhám na to, že to někde uvnitř je a něco z něho bude! :-) Ale to trápení nad učením je normálka. Na mezinárodní škole mu první čtyři měsíce zabraly úkoly každý den dvě a víc hodin, ostatním dětem 20 minut. Teď už je to trochu lepší, ale psaní je pořád očistec. Překvapivě na rozdíl od ČR, kde dostal úlevy, tady na to dost dbají a tlačí na něj mnohem víc, i když část práce může psát na PC. 

Ale věřím, že tvoje dítě se s tím úspěšně popere, on ten začátek není nikdy snadný a pro něj teda ještě daleko horší. Co naděláš, dostal karty a musí hrát. Nakonec jak píšou ostatní, střední a vysoká bude v pohodě, prostože si vytvoří návyk a bude zvyklý dřít. Držím pěsti. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:24

Garfie mozna je dobre, ze syna nuti k vykonum. Asi jde poznat, ze na to ma, a ze by byla skoda, kdyby ten potencial nevyuzil. 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:34

Garfie Bude na tom určitě líp než my, co jsme měli ZŠ a gympl zadarmo a pak tvrdě narazili, protože jsme se nenaučili učit. Začátek bolí vždycky, ale ve dvaceti to bude jenom horší. Syna fakt obdivuju, mě by ta totální změna prostředí a tlak na výkon v jeho věku určitě semlely, a to mi ta vaše škola zní skvěle.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:38

Garfie No joo, vy mi nabizite same vyberove skoly s detma vzdelanych rodicu, kde by cele dny nekdo nevydaval skreky a nepolival si hlavu pitim, nejedl papir a nenadaval mi. Jo, to by se asi pracovalo dobre...

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 12. února 2023 08:50

Luna Prosím tě, dyť já mám pocit, že ty už jsi na výběrové škole, jen opačným směrem!

Kokoska Len Jo, něco na tom bude. Já z toho napřed byla špatná, že ho tak tlačí, ale teď mi přijde, že ví, proč to dělají, že je to dobrá průprava na tu middle school. I učitelka ho pořád hrozně tlačí, nic mu nedá zadarmo a já už měla pocit, že je na pokraji vyhazovu, ale pak při osobním setkání mi řekla, že je super a že je vidět, že má znalosti a schopnosti, jen je zatím není schopný prokázat. A třeba ten časopis, co teď vytvořil (viz japonské vlákno), tomu bych ještě před půl rokem absolutně neuvěřila! 

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 12. února 2023 09:02

Garfie No je pravda, ze pry moje trida je nejhorsi, co se tam kdy seslo. A to mam strasne fajn decka, ale 4 z nich jsou fakt s hranicnim iq a vsema moznyma poruchama chovani, pozornosti...A to uz jich asi 5 odeslo do specky. Proste neuveritelna kombinace. Ale tak uz jen do cervna...

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2023 09:35

Garfie to mi prijde strasne fajn, ze nad takovym ditetem nemavnou rukou, nedaji mu ty ulevy, protoze "on je ten dys..., ten stejne neni schopny vic zvladnout", ale venujou mu pozornost a snazi se dostat z  nej a pro nej to nejlepsi. Vlastne jste s tim presidlenim meli stesti.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2023 09:37

Luna a co po cervnu, nebo spis po srpnu? Nechces se fakt poohlednout jinde? Nebo dostanes lepsi tridu?

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 12. února 2023 09:46

Kokoska Mam zamluvenou o hodne lepsi. Tak snad to klapne.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. února 2023 10:13

Luna tak drzim palce!

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 12. února 2023 10:18

Luna Stejná škola, jiná třída? Držím moc palce, ať je to mnohem pohodovější než teď

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 12. února 2023 10:20

Kokoska Isca No, radsi se moc neraduju predem. Kdyby tam tak byl misto me na tu komunikaci s rodici, ja proste jakozto ultraintrovertni zakuklenec se s nima vubec bavit nechcu. Vlastne me ti lidi vubec nezajimaji. Ja delam vsechno dobre a oni at se staraji o svy.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. února 2023 11:47

Luna Já vim, že ty asi jako introvert ani místo měnit nechceš, ale zrovna v tvém oboru mi přijde, že teď ty možnosti jsou. Přecejen se občas někdo snaží posunout to školství jinam a je tě škoda v té svázané klasice. 

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 12. února 2023 14:18

Bola som silno prechladnutá, hrozný kašeľ, silná nádcha....Nahrievam sa, naparujem, pri teplote som si dala paralen, pri bolesti brufen.... Už takmer týždeň som PN. Najhoršie na tom je, že v pondelok mi zaľahlo v jednom uchu a aj po všelijakých prípravkoch - audisprej, odporučil mi ho doktor, moc nepomáhal, teraz si kvapkám Otic Solution....sa to zlepšilo len čiastočne,  stále mi v uchu šumí. Nerada by som sa dostala na ORL, z toho mám hrôzu. Čo by som ešte mala skúsiť?

Offline continuity
42338 příspěvků moje polička 12. února 2023 14:22

Biely kvet zajít na ORL, fakt ti tam pomůžou a nic strašného člověku neudělají.

Když už ty uši jsou na píchání, tak je to obvykle ve stavu, že se na to jeden těší

Navíc, pokud je ucho nemocné zevnitř, ty kapky z venku ničemu moc nepomůžou. 

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 12. února 2023 15:58

continuity Ak má to za pár dní neprejde, nič iné mi neostane.

Offline Victoria
1413 příspěvků moje polička 12. února 2023 16:17

Biely kvet Určitě si zajděte na ORL. Z vlastní zkušenosti vím, že to nemusí být vůbec problém samotného ucha (byť vám v něm šumí), ale eustachovy trubice, protože po nachlazení máte stále zduřelé sliznice v nose a trubice nefunguje správně. Kapky do ucha jsou pak na nic. Na ORL to zjistí, co je příčinou. Pokud chcete něco zkusit rychle sama, pak kapky do nosu, třeba až 6 denně. Ale na ORL určitě:-)