Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:16

viktorka_od splavu my jsme kdysi pomáhali kamarádům se stavbou chaty, jezdili jsme tam rádi, tak proč nepřiložit ruku k dílu, že. Oni jezdívali k nám na mejdany, pečení oveček a tak. Jednou jsem vyhlásila pozvání na husu a že při té příležitosti bych je poprosila o zasazení řádky šeříků. Kamarádi přijeli až na večeři s tím, že "makat na cizím je nebaví". Tak takhle se to dělá

Jsem taky taková ta přičinlivá osoba, co všem uvaří, uklidí, připraví a pak se diví, že si s nikým nepopovídá. Ale zlepšuju se, polohu sklenka do ruky nohy nahoru už umím a snažím se praktikovat.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:31

Janulik03 bývají taková období, říkám tomu "tunel". Někdy je kratší, někdy delší, ale to světlo na konci je vždycky. Tak ať k němu brzo dojedeš a je tam sluníčko, žádny liják a bouřka!

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 02. března 2023 11:46

andulka01 jojo. tak u tebe to musi byt obzvlast velka zmena, to mi popovidej, jak se zlepsujes:-) ja mam ted inspiraci doma, tak se hledim "nakazit", nejde ani tak o to, ze by clovek neudelal co dela rad, ale veci ktery delat nechci abych proste nedelala a to ani "ze bych mela" ani na pozadani

49114 příspěvků moje polička 02. března 2023 13:48

Luna jo jeste jedna vec - krom rikani NE je taky dobry a rekla bych snazsi naucit se rikat ANO. driv kdyz mi nekdo neco nabidnul vetsinou jsem odmitla nebo se nechala ukecavat.. jako abych neobtezovala.. no tak ted na nabidky odpovidam: jo super, diky!

o moc snazsi zivot a navic novej chlap diky tomu

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 02. března 2023 14:21

Si teď připadám trochu jako blbka v práci. Dostala jsem zdvořilýho padáka, protože jeden zaměstnanec musí pryč, a jako jeden z důvodů bylo uvedeno, že šéf pozoruje, že moje mladší kolegyně jsou do práce mnohem nadšenější a mají větší drajv a elán než já. Občas těmi nejnovějšími, co si ještě neprošly celý kolečko přiznání, na něco tázána, jak bych to dělala, tak se snažím odpovědět, a následuje odpověď "Děkuju, tak jsem si to myslela, jenom jsem se ujišťovala". Celkem přemýšlím, až dojde na předávání firem, jak moc se mám snažit něco vysvětlovat, věci, který jsem si nějak nastavila, vykomunikovala s klientem, ap. No, když si vzpomenu, jak jsem se během roku snažila řešit co nejvíc věcí co nejdřív, aby to bylo při přiznáních na jaře co nejjednodušší..no, tak si kolegyně užijou prémie za přiznání aspoň, který já, i když něco dokončím, už nedostanu (protože jsem prý dostala tříměsíční odstupný). 

49114 příspěvků moje polička 02. března 2023 14:35

Isca ja bych vlozila usili do hledani jine prace pripadne dalsich veci co te ted aktualne zajimaji, ne do neceho co ti uz k nicemu neni

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 02. března 2023 14:51

viktorka_od splavu Máš naprostou pravdu, říkala mi to dcera a je to naprosto logický :-) jen je teda  překvapivě divný slézt s té mrtvé kobyly, na které jsem seděla dvanáct let. Ale jsou věci, který by mě žádný úsilí nestály (to předání know-how), ale se mi nechce :-) 

49114 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:14

Isca mno jeste by se ti mohlo chtit pretahnout si svy klienty k sobe

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:26

Isca nebo by se ti mohlo chtit jit na neschopenku misto predavani know-how

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:28

Isca Ted uz je to vec tveho zamestnavatele. Jeho zodpovednost. 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:40

viktorka_od splavu šišmarjá, šišmarjá, šišmarjá....mor spoločných dovoleniek!!!

Idem kurňa na dovolenku, abz som si oddýchla a potom zistím, že ak nechcem byť za "vyžierku", aby som si pomaly dala budíka na pol šiestu, inak už vstanem do hotového za všetkých, prípadne mám ešte na krku pohľady, že mimo raňajok všetko jeme vonku a NIKDY - pokiaľ sa niečo nestane - nevaríme na apartmáne/chate.

akože našťastie všetky tieto role u nás preberá manžel (za našu časť) - lebo moja podmienka inej ako hotelovej dovolenky je, že nevarím, neupratujem, váľam si šunky, bodka...inak balíme do hotela...tak má on ešte navrch útlocitné pohľady aký je chudák zrobený.

49114 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:50
Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 02. března 2023 15:55

slniecko to mi pripomenulo, že kamarádka má manžela, ktorý rád umýva riad! A to se nebavíme o apartmáne s bojlerom, ale hajenke, kde voda netečie vôbec, ohrieva sa v hrnci na kachlovej peci a riad sa umýva v lavore.

Na akciách, kde je nás 40+, sa snažíme nájsť barák s umývačkou, inak je to hrůza, já na jednu chalupu strašně rada chodím, ale musíme tam být viacmenej sami. 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:09

Isca za těchto okolností bych nepředávala nic, resp. řekla, kde je všechno uloženo, však jestli jsou to tak dobré účetní s takovým drajvem, poradí si, ne? Jak píše viktorka_od splavu - energii bych vložila do hledání práce, případně odpočinku. 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:16

Isca ale jinak ti moc rozumím. Taky se snažím myslet dopředu, mít pořád doložený aktuální stav všech účtů, co jde připravit předem, mít hotové, i když je na to čas, mít všechno opoznámkované a s viditelnými součty a postupy, jak jsem k tomu došla, protože za rok už bych si to nemusela pamatovat... A někdo tam hrne doklady bez rozmyslu, však před závěrkou a přiznáním se stejně všechno upravuje, pak je deník plný oprav a přeúčtování... Člověk se s tím piplá, aby to bylo tip ťop a odměnu slízne někdo jiný. A ještě v tom nadělá bordel!

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:37

Isca jak rikaji ostatni, ve stare praci bych udelala uplne minimum. nehazela bych nikomu klacky pod nohy, ale rozhodne bych se nepretrhla.

energii bych venovala vecem, co maji budoucnost.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:52

slniecko Já tady ty aktivní typy bab moc nechápu, my teda jezdíme jenom do míst, kde nemusím vařit, nakupovat, ohřívat přepírat, jinak můžu sedět doma, že jo. Ani takové to maminkůů při každém prdu mladýho jsem nepodporovala, ale jako vůbec.  

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:53

viktorka_od splavu Dyť říkám, že se to učím :-) teda naučila jsem se tu polohu, ta praxe mezi kamarády nebo v práci ještě dost pokulhává, no

Gratulace k šikovnýmu novýmu chlapovi moc ráda čtu, že se máš dobře.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 02. března 2023 16:55

Janulik03 Drž se, odpočiň si, vyraž někam s babama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2023 17:01

Kan mně vůbec nevadí na dovolené vařit, ale abych kvůli tomu vstávala v půl šesté nebo kolik tam padlo Tahle přeochota a nepostradatelnost mi vůbec není vlastní.