continuity jako je to neuvěřitelný onemocnění s neskutěcnými souvislostmi a následky. Fakt. Taky už toužebně vyhlížím teplejší dny. Tak aspoň to světlo zatím.
Stěžovací vlákno
marieu u nás je teď krásně, mě tohle počasí dost vyhovuje. Každé ráno se zvládnu vykopat na procházku, večer už je vlastně taky dlouho světlo.
No bude líp.
Tak držím palce v práci.
marieu nas covid obesel vsechny, mlady stary, a imunitu to podelalo neskutecne. A teda zajimalo by me, kdyz u nas do skolky nechteji dite ani s lehkou rymou, ze 2x za den si utre nos, odkud se ty moribundy porad berou. Malej je tyden ve skolce a 14 dni doma vzdycky s takovym nic, bez teplot, s energií jaderneho reaktoru, zadny zvadly ubohy nemocny dite, ale do skolky nemuze.
Já jsem si nějak myslela, že covid už je hodně na ústupu. Nechce se mi na čtvrte očkování. My jsme s mužem nebyli za celou dobu nemocní a to jsme hodně mezi lidmi. Nějak jsem nabyla dojmu, že se mě to netýká. Musím se někde podívat kolik denně lidí onemocní. Přestala jsem to sledovat.
Tak covid už zařadili do normálních viróz, nemusí se do karantény atd., takže už se to asi nebude tak bedlivě sledovat. Na čtvrtý očkování nemusíš, nech si zkontrolovat protilátky a uvidíš sama, jestli ho skutečně potřebuješ.
My jsme nebyli na covid diagnostikovaný ani jednou, a pravidelný virózy máme furt. Po tý poslední před dvěma týdny, kdy mi bylo fakt na chcípnutí, jsem ještě ani tenhle týden nebyla úplně v kondici. Ale já to přičítám vysokýmu věku, lepší už to prostě nebude ![]()
Covid je furt, ale naštěstí aspoň v mém okolí mají lidi ten průběh slabší.
Co mě vytáčí neskutečně, jsou lidi, kteří se neodnaučili chodit nemocní do práce. "Mě nic není, já mám jen rýmu a bolí mě hlava a furt bych spala. Ne, horečku fakt nemám." Chrmlá na nás týden, práce moc nevykoná, protož se se zimnicí choulí u radiátoru... Na pobídky k neschopence reaguje, že by nemohla ani si nakoupit a že to vyleží o víkendu. Je fakt, že žije sama na vsi, ale je digitálně zdatná, aby si objednala na Rohlíku.
A můj muž měl teď covid přesně s průběhem rýma, bolest hlavy, únava.
Archivářka můj muž teď covid má a přesto po něm dost chtěli, aby šel včera do práce, že nejsou lidi (typický zdravotnictví). Nakonec zůstal doma s malou, co má tu sedmou nebo kolikátou nemoc.
marieu my jsme tak nejak na stridacku byli na hromade cely unor a stale pokracujem. Dlouhy virozy, strevni chripka a mala mela jeste zanet episklery. Dikybohu ze nam mohl vypomoci s hlidanim muj tata. Ja jsem optimista, ze uz se to musi proste zlomit. Ale jsem bez energie a nalada taky nijaka.
tina tak vidím, že je to fakt všude stejný. Ale úplně! My teď máme jarňáky na to, aby se vymarodily. Veškerý plány vniveč! Ještě, že fakt nelyžujem a nemáme někde zaplacený ty hory.
marieu dnes sú to 3 týždne od návštevy pohotovosti kvôli zápalu priedušiek syna, 2 týždne od využívania antibiotík a prvá noc, keď príšerne nekaslal. Keby nebol opätovne v utorok prehliadnuty doktorkou, tak už si myslím, že ma zápal pľúc alebo čo. Kašle aj teraz, len tá noc bola v kľude.
letfenixa taky peklo, teda! No, už aby se to fakt zlomilo. Letos mi to přijde horší, než kdy dřív.
Archivářka s tím nákupem je to fakt hloupá výmluva, k neschopence můžeš mít napsané vycházky. To jsou ti nepostradatelní, co by se bez nich svět zbořil ![]()
Archivářka taky jsem mela takovy prubeh, dokonce ani moc unavena jsem nebyla. Nebyt prede mnou cesta k devadesatilete mame, asi bych ani nesla na test, fakt nic vyrazneho. Od te doby ovsem chytnu kde co a vzdycky 2-3 tydny jsem jak chcipla.
Já mám covid právě teď. Taky jsem myslela. Že je to jen viroza. Rýma a kašel. Do školy jsem chodila, ale nosila pro jistotu roušku. Ve středu jsem si udělala test a ok, nebyl tam. (Takze e skole dva dny)
A večer jsem zjistila, že nic necítím. A bylo rozhodnuto.
Neschopenku mi vystavili po telefonu. Ještě jsem si zajela rano nakoupit, s rouškou. A teď marodim v posteli. Naštěstí je to mnohem lepší. Než minule.
Ale nemít tu teplotu a neztratit čich, taky by se mi na neschopenku nechtělo. Ten finanční výpadek je hodně citelný, zvlášť pro někoho, kdo je sam.
Jo a covidem žádný doktor vycházky nenapíše.
Tak Betty Asi na ústupu není, tenhle týden mi moje praktická říkala, že má teď denně 4-5 záchytů u ní v ordinaci. A každý má jiné příznaky. Vyrážky, průjmy, kašle, rýmy...
bublifuk to je sice hnusná věc, na druhou stranu budeš hned venku s čistou hlavou. Ať si "pozůstalost" uspořádají, jak chtějí. Tebe už to nemusí trápit. Držím palce, ať se brzy naskytne něco zajímavého.
To je mi moc líto, že jsi tu ode mně chytla zrovna tuhle ošklivou infekci
a taky držím palce, ať najdeš něco, co to bude vyhovovat, v době, kdy ti to bude co nejvíc vyhovovat. Máš aspoň odstupný?
Isca bublifuk protože jste se tu nakazily ode mne, tak vás jdu znovu nakazit.
Nechtěla jsem to ještě pouštět do éteru, abych to nezakřikla, ale v úterý podepisuju smlouvu...
Po mnoha odmítacích mailech si mne sama našla fajn práce., kam 15.nastupuju.
Firma není velká, šéf i majitel se zdají moc fajn a v pohodě, což dělá hodně.
Fakirka moc gratuluju a preju, at se ti v nove praci libi a dari
Dadoo ten finanční výpadek je fakt, ale máme nárok na zdravotní volno za plný plat, pět dní, při kterých ti nikdo na vycházky nekouká, právě pro tyhle případy. Ale ta konkrétní chrmlající kolegyně nejde ani na to zdravotní volno...
Fakirka moc gratuluju! Ať se ti tam líbí
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje