Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:29

Gatita

Tohleto taky nemám ráda a v práci se mi to stává bohužel docela často, že mi někdo zavolá a očekává, že když na mě vychrlí nějakej problém, tak já hned obratem ještě během toho telefonátu vysypu z rukávu funkční řešení, no ani náhodou, mně se mozek odblokuje teprve až položím telefon. :) 

Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:33

Evaeva tak nemyslela jsem zrovna jen to objednani, jsou obcas potreba domluvit i jine veci, ted treba s tou mamkou. Proste kdyz to jde a je to vhodne, telefon mi nevadi. Taky kazdy necte maily hned, natoz aby pruzne odpovedel, telefon me fakt nestresuje.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:33
Reakce na Karja:

MP Meri A co si říkaj? Já dřív vůbec nechápala, že někdo někomu takhle často volá mimo partnera a to ještě na začátku vztahu:-D

​Ona většinou hlásí něco jako ze v Lidlu maj lososa v akci a ze premejsli, ze by ho koupila víc, o víkendu z nej navarila segre a zbytek dala do mrazáku ... muž většinou po par minutách někam telefon položí a říká jenom hmmm a u toho si maže chleba. 

Mne to telefonování přijde strašně neefektivni, skoro nikdy se mi to jakoby nehodi, musím přerušit nějakou činnost a volat ... nebo u toho něco dělat a pak zas nevnimam... Mám pocit, ze telefonát se hodí vždycky jen te volající straně. Zprávu přečtu a odpovím, když mám čas. Poslední dobou jsem si oblíbila hlasovky přes Messenger, to je úplně nejefektivnější, ale ne každej to má rad. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:34

Pavlena souhlas, neustále lidem vysvětlujeme, že když už si napsali deset emailu a domluva je stejně vzdálená jako na začátku, ať proboha zvednou ten telefon. To se většinou vše vyřeší zadve minuty 

Můj šéf je taky telefonista auta, taky z Brna do Prahy stihne obvolat půl firmy. Ale to mi nevadí tolik jako teamsova interakce typu: jsem do něčeho zabraná.

Šéf: máš chvilku?

- jasné, co můžu pro tebe udělat? 

Tři minuty nic 

-Š: zavolej Soni, potřebujeme konzultaci. 

- k čemu přibližně?

Dvě minuty nic.

-Š: k tomuto.

- ok, jak moc to spěchá? Mám něco rozdělaného.

-Š:  (Okamžitá odpoveď). no do hodiny to musíme uzavrit ( není to uzavřeno dodnes, příklad je z pondělí).

Volám Soni:

- promiň jdu na schůzku, pošlu ti to.

(Z pět minut) přijde kusá informace bez kontextu. Ale za dalších pět minut to nějak uzavřeme. 

Soustředění na původní úkol v haji, k tomu se vrátit po pětiminutových kouscích nemůžu, půlhodina, kterou nemám na co vykázat v háji. A toto se mi stane několikrát týdně.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:38

MP Meri a proč ty telefony zvedate, když se vám to nehodí?

Maximálně pošlu zpět předdefinovanou sms a je to. 

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:43

Ja si s rodičmi telefonujem každý deň. Jednak sa nevidíme osobne až tak často a jednak sa vždy námet na rozhovor nájde. Aj keď zväčša skončíme pri jedle, nákupoch a plánovaní jedálničkov

Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:45

MP Meri

:-D:-DTak on je taky telefon a telefon. Když chce někdo jasnou odpověď a informací, tak se mi ten telefon hodí. Teď mi to třeba vadí, že mi holky to volání přerušují nebo ta malá se pak po tom telefonu sape a chce si s ním hrát. Ale spíš to vítám, ale na delší popovídani ala losos v akci jsem se teď s kamarádkou třeba domlouvala po sms, v kolik se jí to hodí abych ji zavolala. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:47

continuity Tak když se mi to nehodi ani trochu, tak taky pošlu sms. Ale většinou to zvednu, ze kdybyste bylo něco důležitého ... ale o mne se to celkem ví a vola mi tím pádem minimum lidi. Muž je nantiˇnhur, ale muže si za to sam, k jeho práci ty vyvolávačky patřej.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:50

continuity Já teda na teamsový votvíráky typu "ahoj, jsi tu?" nebo "máš chvilku?" ani nereaguju, chápu, že s šéfem je to asi složitější :D, ale naštěstí mí kolegové se většinou velmi rychle naučí přejít rovnou k věci a nedělat z asynchronní komunikace nějakou pochybnou alternativu telefonátu

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:53

Karoleena já takto reaguji akorát na šéfa, jinak se běžně ptáme, před tím než zavoláme, jestli má ten druhý čas. Přijde mi to zdvořilé, stejně jako kdybych k němu vběhla do kanceláře. 

I nás to není asynchronní komunikace, většinou si rovnou přes teams pak voláme nebo rozjedeme normální chat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:53

Nevadí mi telefonovat, tedy zavolat, domluvit a čau. Zbytečný plky nechápu, to si raději s dotyčným zajdu na kafe. Že taky existuje fobie teda zírám.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:55

Karoleena jinak mě napadlo, když vám vadí telefonovat a do kanceláří třeba nechodíte všichni, jakou interaktivní komunikaci teda používate?

Offline Lilly_Ku
4495 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:57

Karoleena ja taky na takovy zpravy nereaguju, vlastne si dost casto i upozorneni vypinam a kontroluju jen nekolikrat denne. ty vecny upozorneni jsou akorat zabijak produktivni prace.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. března 2023 13:05

continuity No konkrétně mně telefonování neva, kromě toho jednoho spešl případu, co jsem popsala vejš, kdy kolegové vývojáři sami real time během telefonátu v životě nenapsali řádek kódu, ale ode mě bůhvíproč tu a tam čekají, že něco vysmrknu obratem. :)) Někdo to asi umí, já su v tomhle poněkud nepružná. V kanclu už se potkáváme jen zřídka, takže mít odpor k telefonování obecně, tak se nehnu z fleku.

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 09. března 2023 13:16

continuity bozemuj a to je jako teamsovy chat? Jesteze tohle nam z covidu nezustalo (pouzivani teamsu) a ze snaha byla.

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 09. března 2023 13:24

Gatita Tuhle poruchu mám taky, jak jde o něco důležitýho, musím si to hned psát, jinak hned po ukončení hovoru nevím nic.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. března 2023 13:50

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 09. března 2023 13:55

Co si teď telefonuju s mámou skoro každý den, tak jsem se naučila použít běžecký sluchátka. Mám volné ruce, minule jsem tu 3/4 hodinu hovoru žehlila košile, dělala večeři, poklidila trochu byt a podobně. Zase když dorazím v deset domů, už nemám tu zbytečnou hodinu a tohle mi přijde super. 

Jinak telefonuju každý den se zákaznicemi a nevadí mi to

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 09. března 2023 14:07

Pavlena jsme dvě, co budeme jednou zářit.
Zavolam komukoliv kamkoliv, ale klidně tam i dojdu, nebo nápisu e-mail. Podle toho, co je efektivní. A jestli potrebuju písemný důkaz.

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 09. března 2023 14:11

Lamicka celá já, nesnášín telefonování a telefonisty, čti vykecávající se o ničem, jen tak, pokud se to děje v hospodě, v sockách apod.