Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 09. března 2023 09:44

Já mám velký problém s telefonováním, ale objednat se k lékaři mi zas tak nevadí. Takže jsem na tu dermatologii zavolala a nahraný hlas mi řekl, že se mám objednat e-mailem.

Mohučanka 

Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 09. března 2023 09:44

MP Meri A co si říkaj? Já dřív vůbec nechápala, že někdo někomu takhle často volá mimo partnera a to ještě na začátku vztahu:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 09:48

Karja moje máma si takhle volávala s její mámou, minimálně jednou denně třeba dvacet minut. Já to taky nechápu, tolik jsem si nevolala nikdy s nikým.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. března 2023 09:49

Tak voláním člověk ušetří často dost času. Já radši 1x zavolám a domluvím se, než abych si s někým 20 min dopisovala.

Extrém byl můj šéf, zavolal na HO třeba 30 denně. Prostě ho něco napadlo a volal. Nebo chtěl po telefonu upravovat text na 4 strany A4, odmítal, že bych to udělala sama, že musíme dohromady. Zároveň odmítal všechny moderní technologie, peklo to bylo. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. března 2023 09:50

Mohučanka haha na podzim jsem dostala žádanku na cévní. Objednávky pouze telefonicky v určitých hodinách. Pár týdnů mi trvalo odhodlat se zavolat, dalších několik dnů vzpomenout si ve správný čas. Asi po dvaceti nezvednutých telefonátech jsem to chtěla zabalit na věky věků, ale nakonec jsem se dovolala (tak přelom leden/únor to bylo) a sestřička mi sdělila, že má termín v červnu...

Taky nemám zubaře, když zavolám na tři místa, kde mi řeknou, že neberou, tak to na hodně dlouhou dobu vzdám.

Zlatý rentgen, tam stačilo dojít s žádankou.

Vůbec nechápu jak to dělají lidé, co k doktorovi opravdu potřebují a proč to elektronické objednávání není všude :) 

Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 09. března 2023 09:53

Evaeva Já to zas chápu, když jsou ty lidi starší a jako žijou sami, a jsou prostě tak jako sociálně nevybití. Ale moje kamarádka si takhle volala se svou mámou každej všední den, klidně půl hodiny, hodinu, normálně v pětadvaceti! Nebo když jsem chodila s dětmi ven s kamarádkou, tak taky jen přijímala hovory, klasicky, máma, babička, segra a jakoby nikdy nic nechtěly, a pak manžel nějaké provozní věci, ale třeba třikrát za odpoledne. 

Ale zas my kecáme tady, možná bych taky někomu volala.

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 09. března 2023 09:54

Evaeva Já si takhle každý den volávám se svojí maminkou. Většinou jí vyprávím, co dělají děti :o)  Ale jinak telefonování nesnáším a na každý telefonát se dlouze připravuju a následně ho rozdýchávám, protože mám vždycky dojem, že jsem říkala hlouposti. Ale teda mě občas trvá půl hodiny formulovat mail o dvou větách, já jsem v té mezilidské interakci dost neschopná

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:01

Nedávno jsem někde četla článek (myslím, že to byla příloha Práva), že čím mladší člověk, tím méně telefonuje. Telefonování považují za obtěžující a pokud někdo něco potřebuje, má napsat. Souvisí to s mobily a neustálou dostupností. Když měl člověk pevnou, tak se mu taky často lidé nedovolali. Taky tam psali, že je telefonování podobné osobnímu setkání, kde člověk musí reagovat na toho druhého, jeho emoce a tak. 

Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:01

Já teda radši telefonuju, víc mi vadí jít někam něco dojednat osobně. Aspoň je jedno, jak v ten moment vypadám, a taky je to úspora času. Nedávno jsem se nemohla dovolat na objednání mamograf, tak jsem využila objednávací systém. myslela jsem, že mi to dá vybrat termín, houby, po vyplnění jména a požadavku mi to sdělilo, že termín přijde mailem. Samozřejmě se trefili do dne, kdy nemůžu, tak jsem stejně musela volat a přeobjednávat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 10:02

Karja myslím, že si takhle volaly, co nám zavedli pevnou To se sociálním nevybytím nesouviselo.

DruI já si s mámou taky volám dlouho, ale spíš tak jednou týdně než dvakrát denně 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 10:03

Kokoska tak jít se objednat osobně, to se mi snad ještě nestalo

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:08

Evaeva No jo, ale tvoje máma je mladší a aktivnější, než ta moje, tak asi ani nemá na nějaké každodenní telefonování čas a chuť :o)

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:14

Volám si jen s mámou, ne každý den, ale zhruba každých 5 dnů, ale kecáme i přes hodinu. Kdyby vždycky nezačaly otravovat děti, tak klidně dvě! 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:26
Reakce na Pinot Noir:

Já mám velký problém s telefonováním, ale objednat se k lékaři mi zas tak nevadí. Takže jsem na tu dermatologii zavolala a nahraný hlas mi řekl, že se mám objednat e-mailem.

Mohučanka 

​made my day, jak se říká

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. března 2023 10:37

DruI jojo, to já spíš porovnávala s tou babičkou

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:38

Kokoska přesně, když je objednávkový systém s kalendářem, tak dejme tomu, ale napsat emailem, že potřebuji termín neřeší vůbec nic. Kolikrát klapne až 3-4 termín, v telefonu je to na dvě minuty, emailem se kolikrát člověk dočká odpovědi ve chvíli, kdy se mu ten kalendář zas zaplnil. 

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:41

Jé kožní, udělal se mi výrůstek na zádech přesně v místě lemu podprsenek, tak se hned objednám.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. března 2023 10:44

Ja nesnasim volat jen na urady.

K doktoru v pohode.S maminou si volavam dvakrat v tydnu po hodine,driv i dyl,ale ted to musim koncit pac jdu do prace,ale byvalo to bezne i dve hodiny.

No a s muzem asi tak dvacetkrat denne,uz jen dnes trikrat a to jsem vstala v pul devaty.

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:03

Nemam zadny problem se po telefonu nekam objednat, jde o 1 vetu a pul minuty casu. Co ale nezvladam, je projednavani cehokoli slozitejsiho nez je vyse uvedeno. Muj mozek to jakoby nepobira a k tomu neumim pohotove reagovat. Pracovni veci jsou tragedie, nastesti u nas bezi skoro vse pisemne. Po telefonu jsem jak hlupak, nevim, jestli to neni nejaka porucha? Nedavno jsem psala do skolky dva dotazy, jeden byl, jestli maji otevreno prazdninach. Reditelka mi volala, ze radsi vola nez vypisuje maily, a ty dva dotazy mi zodpovedela. A kdyz jsem polozila sluchatko, zjistila jsem, ze nevim, jestli teda maji otevreno nebo ne.  A nebylo to tim, ze by mluvila nejasne, ja to proste vubec tema usima nevstrebam.

Offline Pavlena
6901 příspěvků moje polička 09. března 2023 12:15

Tak jo, jsem teda oficialne senior, protoze mi nevadi telefonovat a to ani neznamym lidem. Zase si rikam, ze na nekterych pozicich je schopnost telefonovat docela vyhra a bude to ma superschopnost, se kterou v budoucnu na pracovnim trhu porazim mladsi rocniky.  Ted trochu vazne: nesnasim telefonicke vykecavani (sef, co se nudi za volantem atd.viz Lamicka ), vse, co lze a je to efektivni, resim pisemne. Ale v nekterych situacich je hovor nutny a nikdo mi nenakeca, ze je to obecne a automaticky nezdvorilost volat..