Teda teď přemýšlím že jsme asi 100 let za opicema, já nikdy neplatila ani u gyn za to zrcadlo, ani mi to nebylo nabídnuto (a ani nevím čím vlastně vyšetřovali) ![]()
Stěžovací vlákno
JankaM protoze u nas (pardubice, HK) jsou ty doktori jeste normalni!!!
711990 Myslim, ze jsem platila ty UZ v Gennetu. Ty u sve PL urcite ne. Ale vim, ze u ni se taky plati rocni poplatek. Ktery ale neplatim a vlastne nevim proc. Je to rodinna znama a asi jsem teda kulich
.
711990 tenhle první screening, pak u toho druhého nějaká rozšířená morfologie plodu a pak ještě jeden, to teď nevím, co je přesně. Platila jsem to vždycky a mám pocit, že i ostatní. Můj tohle dělá v ordinaci, nechodím nikam jinam.
Taky teda koukám, za co všechno platíte u lékařů. Já nikde ani korunu, anii gyn. jednorázový nástroje, nic. Teda za vybavení potravinářského průkazu ano, to je ale zase něco jiného.
Ksem dovela v šoku. A dostáváte za ty platby kopie dokladu.
Evaeva to je teda vostry
černá káva jasně, dostávám potvrzení
711990 ten velký utz v 22.tt (?) si neplatila? Teď jsem teda koukala, že pojišťovna mi dá 3,5 tis. Takže mi to celé zaplatí.
Evaeva já žádný z velkých ultrazvuků taky neplatila, byla jsem na nich u apolináře a ti to měli v rámci nějaké studie zadarmo. U svého gynokologa bych to platila. Ale já raději šla na specializované pracoviště
Zuzuli aha, do té studie chodila tenkrát mamka, nevěděla jsem, že to ještě běží. To mě ani nenapadlo zjišťovat. Já u toho svého nemám strach, že by to neuměl provést dobře.
Evaeva nn, ten byl normalne na pojistovnu. Na obou tech screeningach sem byla v lokalnim genetickym centru v Pardubicich na doporucenku od gynekologa. A i u toho 1.screeningu se myslim platilo za tu krev a ne za ten ultrazvuk.
711990 tak já to beru jako celek, utz + krev. Nepřišlo mi, že platím víc než jinde, ale je fakt, že jsem to nijak nezkoumala.
černá káva potvrdenku dostávam pri platbe 2 € za návštevu pohotovosti. Keď mi pediatricka orazala priepustku, tak si vypýtal a 1 € a komentovala to slovami :" keď sa vám to oplatí ". Bez potvrdenky.
letfenixa Tak nevím , asi jsem úplně mimo
. Nějak tomu nerozumím.
Stěžuji si ... Covid mi opět (po třetí za ostatní půlrok) vzal hlas ...
Evaeva mne pojišťovna neproplatila screening u apolinare, protože tam nebylo něco jasne uvedeno, asi ze jde o tehotenskej scr., už si to nepamatuju přesně a dost mě to nastvalo
Zuzuli mne rikala moje dr (která to umí, protože to driv dělala ve velký pražský nemocnici), ze je na to potřeba hodně drahej stroj, na kterej nemá, takže posila na specializovaný pracoviště
K poplatkům u gyn- pojišťovna nehradí lékařům 1. trimestrální screening, což je odběr krve a ultrazvuk. Důvod nevím, ale nehradí. A to ani pracovištím jako je Gennet. Navíc ke zhodnocení toho screeningu musí mít lékař příslušný program a podléhat každoročním auditům (posílají se fotky do Londýna). Ten program stojí pár desítek tisíc, tuším a ultrazvuk musí bylt taky slušný dělo... Nicméně většina pojišťoven ten screening nějakým způsobem zpětně proplácí pacientkám- nebo alespoň částečně. 2. a 3 screening (jen ultrazvuky) pojišťovna hradí lékařům jako součást balíčku za těhotenskou péči ve 2. a 3. trimestru. Co se týče spotřebního materiálu, vybírá se za jednorázová zrcadla, v době, kdy jsme v ambulanci používali kovová, nevybírali jsme nic (ačkoliv i sterilizace samozřejmě něco stojí). No a pak se platí záležitosti jako HPV test a LBC (hodnocení stěru z čípku). Ovšem pozor- nově, asi 2 roky- pojišťovna hradí HPV test u žen ve 35 a ve 45 letech. O různých poplatcích jako roční registrace, optimální těhotenská péče a pod. pravidelně slýcháme od pražských pacietnek...to k nám na venkov ještě nedorazilo. Osobně je mi blbý nechávat ženy platit i za 1-2 obrázky z ultrazvuku.
Stěžuju si, že miminku budou čtyři měsíce a bude mít za sebou už dva pohřby. Babička zemřela v pátek v noci, za týden bude pohřeb. Pohřeb se kryje s rodinnou oslavou z manželovi strany a jediné, co tchýně řeší je, jestli bychom to přece jenom nějak organizačně nezvládli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články