Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 08:43

GChK uprimnou soustrast

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 08:44

Potrefenáhusa no já ty peníze když tak "vybiju" jinak. Mně to nechtěli proplatit poprvé, protože se to dělá před dokončením prvního trimestru, přestože v podmínkách mají tenhle utz přímo uvedený. Bylo to na pobočce, přesvědčila jsem je, ať to zkusí a samozřejmě to prošlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 08:44

GChK upřímnou soustrast 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 09:11

Potrefenáhusa ja jsem trochu skepticka k tem screeningum u praktickych gynekologu. Nechci snizovat jejich schopnosti, ale kdyz chci co nejlepsi posouzeni ultrazvuku, tak proste jdu tam, kde jich delaj denne desitky a maji to nakoukane. Asi jako kdyz na extrakci moudraku jdu k stomatochirurgovi, i kdyz verim, ze muj zubar by to taky zvladl. Ale protoze ja pred malou nekolikrat potratila, tak jsem ani na chvilicku nevahala, ze chci jit na to sono na specializovane pracoviste. To, ze to bylo zadarmo, byl jen bonus, klidne bych si to zaplatila. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 09:21

Zuzuli to je samozřejmě pochopitelné. Většina žen o tomhle vůbec neuvažuje a je na zodpovědnosti každého lékaře jakou péči poskytuje. Z výše napsaného jsem chtěla jen vypíchnout, že pokud dělá lékař 1. screening, znamená to, že byl vyškolený (projde kurzem) a musí plnit každoroční audit, aby měl patřičnou licenci, bez níž ten screening prostě dělat nemůže. 2. screening ("sonoanatomie" od hlavy k patě) je v kompetenci každého atestovaného lékaře (je to součást atestační zkoušky), většina lékařů ty screeningy, myslím, nedělá. 

Offline Garfie
28528 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 10:19
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 10:45

marieu já tentokrát platím mimo toho screeningu toto 

K té podrobné morfologii tu mám papír A4 s asi 25 údaji. Plus na konci platím tu pozdní růstovou restrikci. Samozřejmě nemám představu, jestli to jsou běžné výkony placené pojišťovnou. A trochu jste mě zvyklaly, a teď mi přijde, že ten druhý utz jsem před těmi 4 (6) lety neplatila, ale určitě z toho nebyl tak podrobný papír (to samozřejmě neznamená, že to neprovedl, akorát napsal je to ok a tohle je jen, aby obhájil tu platbu). Taky screening preeklampsie je podle mě novinka (ten je teda v rámci toho prvního).

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 10:51

Evaeva základní morfologii by měl umět udělat každý atestovaný lékař, záznam může být úplně jednoduchý, klidně jedna věta o normální morfologii. Tu rozšířenou s podrobným popisem může napsat spíš jen lékař s licencí pro příslušné vyšetření. Ale tak dejme tomu. Screening pozdní růstové retardace je obyčejná biometrie tzn přeměření ve 36. týdnu. To už je teda masakr, za to vybírat litr a víc peněz

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:01

Ty jo, ja neplatila snad nikdy nic. Vsechny utz pekne pod jednou strechou u me doktorky, vse primo na pojistovnu. V jednom tehotenstvi jsem mela z neceho nejak blby pocit, tak jsem se sla "uklidnit" do genetu na extra utz, takze ten druhy velky jsem absolvovala dvakrat. Tak jedine za ten jsem samozrejme platila, jinak nikdy za nic. A to jsem prosim vymetla kde co, vcetne nejakych extra testu, kdy zjistovali krevni skupinu plodu nebo co. To delali dokonce nekolikrat. Pak jsem celkem zirala, kolik ty srandicky pojistovnu staly. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:02

marieu hm, díky za info.

O odbornosti lékaře pochyby nemám, ale evidentně na tom pěkně rýžujíAle za fotky už neplatím

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:17

marieu jak vlastne poznam, ze ma lekar licenci na prvotrimestralni screening? Krom toho, ze se ho cilene zeptam? Proste kdyz mi jako tehotne lekar nabidne, ze mi ho udela ve sve ordinaci, staci za nej zaplatit a nemusim chodit nikam na specializovane pracoviste, protoze je prece "lepsi" to mit vsechno u jednoho jako kontinualni peci (rikal ten muj), tak jde jen o jeho svedomi, jestli to vazne muze delat? Kdyz bezna tehotna o kurzu a licenci nic nevi. Projela jsem webovky lekaru, co vim, ze delali u sebe v ordinaci screening kamaradkam a sveho gynekologa a ani u jednoho nebylo o nejakem kurzu a licenci ani slovo. I kdyz tam mivaji dost casto vypsane ruzne konference,kterych se zucastnili, staze a podobne. Jen jedna ordinace nabizi na strankach 3D ultrazvuk a screeningy, ale opet o licenci na to zadna zminka. 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:23

Evaeva nekteri na tom ryzuji jeste vic. Tohle jsem nasla u gynekologa me kamaradky. Je libo urceni pohlavi plodu za petistovku?

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:25

Evaeva ten screening preeklampsie je v ramci toho 1.trimestralniho screeningu v ty krvi, normalne to bylo v tom pspiru s vysledkama a grafama, mela to tam svagrova i ja, pred tema 4 rokama...

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:28

Zuzuli to netuším, jak to soukromí lékaři mají. Znám spoustu lékařů, co ultrazvuk umí kvalitně i bez licence ta není pro nikoho povinná, žiju ale v tom, že ten prvotrimestrální screening se v republice dělá už jen v nějakém z těch spešl programů, ke kterým ty licence patří. Může to být asi společensky náročnější- zeptat se lékaře napřímo. Lze se ale zeptat v čem ten screening spočívá (biochemie z krve matky a ultrazvuk plodu), jak se provádí a jak se interpretuje výsledek. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:29

Zuzuli jo, pohlaví už mám v těch 3500. Kdybych tohle odmítla, platím za to stovku.

711990 já právě měla pocit, že jsem tam před tím měla jen jedno to číslo riziko je 1:xxxx. Ale je to už dávno a nemám se kam podívat.

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:35

Evaeva ja to mela v ramci nejakeho tehotenskeho balicku za 2000. Ale slecna nas stejne napinala az do porodu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 11:51

Zuzuli jo, tohle je taky nějaký balíček, zahrnuje právě i ty UTZ (které jsou teda asi nadhodnocené)

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 12:23
Reakce na Evaeva:

Potrefenáhusa no já ty peníze když tak "vybiju" jinak. Mně to nechtěli proplatit poprvé, protože se to dělá před dokončením prvního trimestru, přestože v podmínkách mají tenhle utz přímo uvedený. Bylo to na pobočce, přesvědčila jsem je, ať to zkusí a samozřejmě to prošlo.

​jo, pak se to dá vybít za ty drahy nepovinný očkováni, třeba 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. dubna 2023 12:32

Potrefenáhusa to ne, to mám zase jiný "balík" peněz, tohle je jen pro těhotnou. Ale jde tam i cvičení, možná i plavání,...

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 08. dubna 2023 12:37
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa ja jsem trochu skepticka k tem screeningum u praktickych gynekologu. Nechci snizovat jejich schopnosti, ale kdyz chci co nejlepsi posouzeni ultrazvuku, tak proste jdu tam, kde jich delaj denne desitky a maji to nakoukane. Asi jako kdyz na extrakci moudraku jdu k stomatochirurgovi, i kdyz verim, ze muj zubar by to taky zvladl. Ale protoze ja pred malou nekolikrat potratila, tak jsem ani na chvilicku nevahala, ze chci jit na to sono na specializovane pracoviste. To, ze to bylo zadarmo, byl jen bonus, klidne bych si to zaplatila. 

​já právě taky, naše doktorka má na stránkách ale hned v úvodním příspěvku co dělat, když zjistíte, ze jste těhotná - objednat se co nejdriv na specializované pracoviště typu gennet, apolinar i s telefonníma cislama - já to tenkrát neudělala, protože jsem taky predtim několikrát potratila a nechtěla jsem volat hned....a když jsem volala někdy v 8.tejdnu, bylo v Praze všechno plný, povedlo se mi objednat se až do benesovsky nemocnice, kde jsem stihla odběr krve a druhej den ji uplne zboural ten hackerskej útok v prosinci 2019...naštěstí mi místní geneticka vytelefonovala apolinare 

ted podruhy jsem poucena volala celkem rychle - a dostala vynadano, ze volám moc brzo... ze to tam nějak rozšířili a volný místa už maj v pohode