Moje PL má virtuální sestru EMMY a funguje to skvěle.
Stěžovací vlákno
Len já na objednání na kontrolu před porodem v porodnici potřebovala přes 100 pokusů ![]()
Pokus podat online roční přehled OSVČ - sociální pojištění. Přihlášení identitou občana jako loni (přes banku) nevyšlo, stránka neexistuje, error. Ok, říkám si, asi to cíleně tlačí k využívání datových schránek, aspoň ji vyzkouším. Tak prosím pěkně, kdyby někdo v podobné situaci nechával podání přehledu na poslední chvíli, ČSSZ si u nově zřízených datových schránek vyhrazuje 3-5 dní na "ztotožnění", aby se vám do formuláře načetly údaje - s dovětkem, že pokud to ani po 5 dnech nepůjde, má jim člověk zavolat.
MPLee Vedeš.
Nebylo to v ÚPMD? Tam se dovolat nedalo snad nikdy.
K tématu ale přihodím, že jsem moc spokojená s dětskou lékařkou. Obykle jí nevolám ale píšu e-mail, je to pro ně rychlejší a volá hned jak to jde, případně velmi rychle odpovídá.
Len nase(Tondova) to ma stejne a je to skvely! Sepisu ji v mailu problem, ona zavola, kdyz ma cas a proberem to a rekne jestli mame prijit nebo proste jaky je dalsi postup. Netravim tak uz hodiny snahou dovolat se a jim tam zbytecne nezvoni telefon kdyz vysetrujou.
Nase detska pouziva Medevio, takze jen v aplikaci vyberu registrovane dite, duvod kontaktu, napisu zpravu, prilozim fotky, potvrdim a za par hodin nejpozdeji mi nekdo odpovi. Nic akutniho jsem zatim neresila, ale kamaradka rikala, ze volaji obratem zpet. To by mohli pouzivat vsichni lekari.
Ja nesnasim telefonovani. Moje objednani na lymfodrenaze zatim uz pres mesic vazne na tom, ze jsem dostala jen seznam telefonnich cisel ruznych pracovist po praze a mam je obvolat, jestli nemaj misto. Dvakrat jsem si k romu sedla, ale nikam se nedovolala. Ale hlavne mam jen telefon a adresu, vetsina nema zadne webovky, takze ani netusim, jestli misto, kam volam ma takovou pracovni dobu, aby mi to nejak vyhovovalo. No proste uz sest tydnu s sebou taham tu zadanku a zatim si lymfodrenaz platim jako samoplatce. Protoze tam, kam chodim, maj online rezervacni system a jsou tam do sedmi vecer a v sobotu, takze neresi co s ditetem, kdyz muz ma po pracovni dobe (smlouvu s pojistovnou, abych uplatnila poukaz, nemaj)
Ale predevcirem jsem zavolala na chirurgii a pozadala o poukaz na epitezy. Trictvrte roku po operaci, mela jsem volat za mesic a pul po ni ![]()
Telefonovanie do ordinácii je mamin "konicek". Musí to robiť, hlavne kvôli otcovi, ktorý potrebuje nejaké vyšetrenie podchvíľou, aj kvôli sebe a občas aj kvôli mne, keď sa už týždeň neviem dovolať na očné. Vyhovuje mi pľúcne, tam sa volá po 13,00! Pediatricka robí do pol 12, môj obvodný do 12. Obvodnemu môžem aspoň napísať mail, keď potrebujem lieky.
Nasa pediatricka komunikuje cez messenger (resp jej sestricka), pokial sa nepotrebujem ukazat s detmi osobne a len potrebujem predpis/očr, tak tam ani nemusim chodit. Je to super. Ma uz tolko pacientov, ze ich nestiha vysetrovat, zamestnava 2,5 sestricky (jedna uz je jednou nohou v dochodku a chodi len na poradne).
Na sono prsnikov (a neskor mamograf) chodim do trnavskej nemocnice aj ked to nemam najblizsie len preto, ze maju objednanie online a mozem si vybrat cas. Skoda, ze takyto system nefunguje vsade.
711990 tohle je super, takhle funguje moje praktická. Dětská bohužel ne, ta nemá ani webovky, takže ani nevím, jestli ordinuje třeba o prázdninách. Přitom není nijak stará.
Nase pediatricka taky vyborne funguje na mailu, snad vickrat jsem ji kvuli necemu psala, nez tam se synem osobne sla. Nikdy to teda nebylo nic akutniho, ale i tak ona nebo sestra odepisuji jeste ten den, nekdy prakticky okamzite. Ale tam se da i dovolat, zaroven tam nikdy necekame dlouho, ma dobre udelane ordinacni hodiny pro nemocne i zdrave, proste celkove jsem s ni moc spokojena. Vzdycky si rikam, kez by to takto mel kazdy doktor ![]()
A pozrela som teraz na topdoktor, koľko už stojí objednanie k Lukaskovej očnej, tak už 22 €
čiže najbližšie už pôjdeme len normálne do čakárne a čas čakania strávime na priľahlých ihriskách.
letfenixa to platím na synově očním za roční registraci, tam teda jiná možnost není. Ale služby mají opravdu dobré, jsou na děti zařízení.
Evaeva to slyším poprvé o oční, to je něco jako "dobrovolná" platba u gynekologa v Praze? S dcerou chodíme na oční cca od tří několikrát do roka a ještě jsem nic neplatila, jen pak v optice ![]()
JankaM jasně, na gyndě platím taky no. Já vím, že to požadovat nemůžou, ale služby jsou kvalitní, tak mi to nevadí. Na tom dětském vždycky strávíme dost času (ne čekáním, ale při vyšetření), mají tam hernu,...
Tohle nechápu, k rezervaci termínu se dostanu na relaxační masáž a u zdravotnického zařízení je to stále jak za socana. Nebo nefunkční webovky, přece to má a může být k oboustranné spokojenosti. Já vím, že sestry mají agendy nad hlavu a číst ještě ty maily... jenže tam nemá člověk potřebu tolik se vykecávat, jako když už mu ten telefon někde zvednou.
Zdravotnictví je v některých oblastech IT 100 let za opicemi a vím o tom víc, než bych chtěla.
Ale problém bude taky v tom, že lékaři zaplatí pojišťovna kolikrát méně než klient za relaxační masáž a administrativa a odborné požadavky s tím spojené jsou řádově vyšší.
JankaM my platíme roční poplatek na kožním a já u gynekoložky. U PL to je dobrovolné. Jakože "nadstandard"...
Lamicka naše pl má ten nadstandart celkem dobrý, pokud je někdo víc nemocný. Ordinační hodiny až do osmi večer, maily řeší i o víkendu,...
Lamicka mě ten roční poplatek žíly zas tak netrhá. Hlavně v Praze. V horní dolní dostane lékař od vesnice vybavenou ordinaci, nicotný nájem a ještě služební byt. Pražský nic a od pojišťovny stejnou platbu. Navíc ty dětské koutky, jednorázová zrcadla a on line objednávkový systém opravdu nejsou placené ze zdravotního pojištění.
continuity administratíva je rádovo vyššía aj vďaka systému- zavolajte si.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články