Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 08. května 2023 11:35
Reakce na Garfie:

Tady v Japonsku klíšťat moc není, ale o to větší z nich mají hrůzu, prý se automaticky s klíštětem chodí do nemocnice, kde ho vyříznou(!), žádné vytahování. 

​Prokristapána

Já teda neměla klíště ani nepamatuju, ale připomněly jste mi, že se mám - pro jistotu - naprat béčkem!

Offline vydratarka
155 příspěvků moje polička 08. května 2023 11:38

Někde jsem četla, že taky záleží na krevní skupině... Klíšťata prý moc nejdou na B. Já mám B Rh+ a klíště jsem neměla desítky let. Doufám, že to nezakřiknu ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2023 12:11

vydratarka já mám A a nejde na mně žádný hmyz, ségry mají taky A jsou vždycky poštípané šíleně. Ale je pravda, že klíšťata na ně taky moc nejdou. Ale to béčko pomáhá, dokonce dělali i nějaké přímo repelentní barbucha 

Offline Garfie
28532 příspěvků moje polička 08. května 2023 12:21

Evaeva Jo, béčko předepsali dceři při borelioze i v nemocnici. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. května 2023 12:51

vydratarka No to nevím, máme s mužem oba B a když se vrátíme z procházky on má klíště a já ne. Vidím to spíš, že to bude vínem, já mám v sobě několik vinohradů a můj abstinuje asi dvacet let.

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 08. května 2023 13:05

Kan 

Hele to je fakt možný - já s sebou tahám milostpána jako mucho/klíšťo/komáro lapku, anžto po něm jdou zle a já mám klid... a fakt je, že co on vypil za celej život, já mám tak na rok

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 08. května 2023 13:09

Vínem to nebude, já jsem v prakticky bezalkoholickym módu od toho posledního klistete před 3,5 lety. Ale skupinu B mám 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 08. května 2023 13:12

Tak ja nemam B, ani moc nepiju, nevim, cim to je, ze na me nejdou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2023 14:53

Kan vínem to není rozhodně, já prakticky nepiju, klíšťata na mě nejdou. (A běda jak budu večer nějaké mít)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2023 14:54
Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 08. května 2023 15:03
Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 08. května 2023 16:47

Abych to zkomplikovala, tak na mě klíšťata nešla celej zivot, avšak poslední tři  roky v červnu vždy klíště, červenej kruh kolem, atb.. nevim, co se změnilo. Vlastně jo, letos jsem ho vytahovala už minulý týden :-) 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 08. května 2023 16:52

Tady se chytne vsechno! Pred chvili mi dcera smetla z vlasu kliste, nastesti nezakousnute. 

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 09. května 2023 08:41

Jdu si (opět) postezovat na bydlení na venkově...jedu do Prahy k zubari, 30 km, zubaře mám na správným okraji Prahy a hodina na tu cestu nestaci. D8 je ucpaná až za Odolenou vodu, takže i všechny šoustky, kterýma se to všichni snaží objet. Mimino celou cestu řve a takhle poslední dobou vypadaj všechny výjezdy do Prahy, minule jsem prisla k doktorovi o hodinu pozdejc...

Offline Sweet Potato
40270 příspěvků moje polička 09. května 2023 08:46

Chápu dobře, že si tu stěžujete, že na vás klíšťata nejdou?

(Znala jsem kdysi jednoho takového, co bruhlal, že ani to blbý klíště o něj nestojí! A mělo recht!)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. května 2023 09:10

Sweet Potato Já si teda  nestěžuji, pouze konstatuji, že skupina B není záruka. A tu zlou krev fakt nikdo nechce, jenom ve špitálu. :D

Online continuity
43017 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:22

Potrefenáhusa ona celá Praha je poslední dobou šílená. Já to mám do práce 15 km, je to na metru. autem hodina a MHD hodina, když to u nás jede. 

Děti vyrazeji z domu 7,15, aby stihly školu vzdálenou 3,5 km. Papírové by to mělo trvat tak 20 minut. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:52

Potrefenáhusa To je děsný. V pátek odpo jsem jela z jednoho konce Prahy na druhej ve špičce se dvěma detma sama ... a byla jsem úplně orosena z toho

A k zubarum si stezuju tématicky - už cca 3 týdny mě poboliva zub/čelist, nevím, jde to chvilema až do ucha. Vždycky jeden den blby, pak třeba tři dny nic ... JENŽE. Víme jakej je stres objednat se k zubari, já ho mám ještě navíc pořad na severu, tj. 100 km daleko, takže objektivně teď logisticky složitý. A když jsem se dneska konečně rozhoupala (vážně se dospělej člověk musí na volání k zubari připravovat jak na skok bunjee, vždyť je to směšný ), tak jsem zjistila, ze má doktorka tenhle tyden dovolenou

Plan B nemám

Offline Potrefenáhusa
38826 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:53

continuity taky mi to přijde čím dal horsi. Mne by se měla práce presunout do těsný blízkosti spravnyho nádraží, takže to vidím zcela jednoznačně na vlak 

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 09. května 2023 10:55

No, klíště pořád nemám, zato mě pokousalo něco strašnýho - na jedný noze mám po dvou štípancích jak prase, hezky pěkně po dvojici na každý straně lýtka, a snad se ještě pořád zvětšujou... svědí to jak čert že jsem ani spát nemohla