Kokoska housatko bylo na druhy dávce ve ctvrtek a klíště jsem vyndavala včera! ![]()
Stěžovací vlákno
RoSa ja vim! Ale jako uznej, od posledniho tabora nekdy v sedmy tride nic, ockovani nikdy zadne a ted tohle?
Potrefenáhusa podezrely! To moje bylo jeste mlady, skoro pruhledny, potvora jedna!
Potrefenáhusa Kokoska Děda říkal, že mají zrovna teď nějakou vyšší aktivitu. No musim prohlédnout děti.
Kokoska už jsem měla asi dvě velký i bez vakcíny
(letos po dlouhé době).
Ale touhle dobou je jich opravdu nejvíc (opakovaně pozorováno podle psa).
Na podzim mi doktorka testovala krev, mimo jiné i na boreliózu a byla tam.. A to si vůbec nepamatuju žádné klíště, natož následné kolečko kolem kousnutí. Takže ani nevím, jak dlouho to mám.
Ale uznávám, že každý rok mi rukama projdou desítky klíšťat - protože pes.
bublifuk proti borelioze se stejne neockuje, hlavne ze nemas nejake potize, je to mrcha zaludna.
Kokoska Jj, taky měla to úplně malicky, skoro průhledný
Kokoska jasně, nemám ani tu encefalitidu u sebe na to vždycky zapomenu.. (hlavně, že pes očkovaný je
)
Potíže.. těžko říct. Některé věci s tím můžou a nemusí souviset. Ale když jsem si o tom něco víc četla, tak jsem měla úplně všechny příznaky úplně všech fází ![]()
Před mnoha lety jsem jich na sobě našla víc než deset (úplně miniaturních) - počítám, že jsem ji vlezla do hnízda při trhání bezu. Na repelent si vždycky vzpomenu až po pás v trávě.
dzizisketa to je teda blbá situace!
bublifuk no, neposekali jsme zahradu...
KokoskaTo vubec nechápu, kudy si těch 40 nebo kolik let chodila, já mám kazdoročně klíšťat tak
20 ![]()
bublifuk Kokoska To máte fakt velký štěstí, já teda klíšťata nemívám úplně často, ale jedno, dvě za sezonu mám. A dětem vytahuju v létě skoro pořád, máme je na zahradě, posekaná, neposekaná, trochu pomohlo vystříkat, ale jen malinko.
Tady v Japonsku klíšťat moc není, ale o to větší z nich mají hrůzu, prý se automaticky s klíštětem chodí do nemocnice, kde ho vyříznou(!), žádné vytahování.
Kokoska ještě jsem ji vyndala ve vane druhy z ramene
náhoda?!!!
MP Meri na mne moc nelezou, a to jich vyndavam, no, asi to nebudou ani desítky, spis stovky za sezónu z psu a koček - za 20 let jsem měla jedno jediný z dovoleny v Třeboni .....a flek a pozitivní test na boreliozu hned zkraje těhotenství s housatkem
MP Meri Někdo jim chutná a někdo ne, no. My jsme taková dvojka s mužem, jsme spolu v lese, já ani jedno a on jich přinese třeba pět. Za celý život jsem měla tři.
MP Meri zatim na me nelezly, treba na zahrade u mamy jsem nikdy nic nechytla a ona skoro pokazdy. Doufam, ze se to nejak nezvrtlo!
MP Meri doufám, že to nezakřiknu, ale já mám tak jedno za deset let. Děti ještě neměly žádné, ani muž, za tu dobu, co se známe.
Potrefenáhusa mamka měla loni jedno po dlouhý době...a taky hned borelióza. Ale v těhotenství je to teda jiný level.
Evaeva jo, stres to byl strasnej, konečně těhotenství, kzery začínalo vypadat, ze z nej fakt něco bude a tohle
naštěstí zabraly hned první penicilinovy antibiotika, Google nabízel jsko vždy širokou škálu, od placentou nepronika přes různý horory typu slepota, hluchota....moje dr.konzultovala na vyšším pracovišti a odtud zaznělo atb a snažit se na to zapomenout
Potrefenáhusa ty jo, to by asi nešlo nezaléčit. Hlavně, že zabraly a dopadlo to dobře.
Evaeva jo, jen co jsem se z toho trochu oklepala, přišla celosvětová smrtící epidemie ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články