DruI taky jsem to slysela takto, ze je problem s malymi kousky, ze se maji mackat vice dohromady
Stěžovací vlákno
Garfie ja uz takhle nikdy nevlezu na pudu zahradniho domku, protoze se tam kdysi ubytovali potkani. Uz jsou sice pryc, ale nenene!
Garfie pod verandu se toho vejde určitě hodně! Ale pokud by platilo vy nepolezete sem, já nepolezu k vám - tak dobrý. Třeba jenom had zaspal a příště si dá víc bacha.
DruI já je mačkám, ale třeba dvě tři dohromady, víc ne.
Tak jsem na první dobrou našla firmu Alutherm, která zpracovává tenkostěnný hliník na granulát. Já teda odevzdávám plechovky zvlášť, víčka zvlášť a nic nemačkám, nikdy mě s tím nevyhodili.
Karja O této odvrácené straně ráje jsem do teď neměla tušení!
Teď už ovšem vím, že jich tu žije téměř 50 druhů, jsou všude a většinou neškodní, ale mamushi, který je nejvíc nebezpečný (a vypadá podobně, jako ten co jsem potkala, ale rozhodla jsem se, že to nebyl on), každý rok uštkne dva až čtyři tisíce lidí a deset z nich umře....
Garfie To je dobrá bilance toho uštknutí, to bych neřešila:-D Ale jako potkávat i nějaké takové "užovky" dvoumetrové cestou z nákupu, i co nic nedělají....no ty bláho...děs.
Garfie tedda uff, by ma odviezli. Na ulici by som to fakt nečakala. ![]()
Janulik03 No a kdo by! Rozumíš, Japonsko není žádná džungle, navíc jsem uprostřed města!
Teda fakt je, že moji kamarádku kousl v centru Olomouce jezevec....![]()
Garfie jazvec ? ![]()
no mne vrazila do auta v centre obce srnka. Dobre , zijem na uplnom vystrkove a bolo to o 4 rano. A bazanti a srnky mam pod oknami. Ale HAD? Nieeee. Dufam teda
Garfie Příhoda s jezevce mě enormně zajímá. Kolega je zbožňuje, tak bych mu mohla někdy předložit historku o krvelačné šelmě.
A to ste ešte nepočuli o medveďoch, čo nám korzujú po dedinach aj mestách ? Srnka, bažant, ešte aj ten jazvec sú proti nim čajíček !
Blanka Jako pravda je, že jsem tady slyšela historku od cyklisty, kterému vběhl před kolo medvěd....tak jako ještě had asi dobrý!
Ale to teda bylo na Hokkaidu.
brrr Zkusila jsem pátrat, jestli někde nenajdu nějaký starý článek, protože se o tom stoprocentně psalo v novinách, ale nic jsem nenašla, bylo to už strašně dávno, tak 20 let uričtě, možná i víc. Šla na ranní službu do rozhlasu, takže třeba kolem čtvrté ráno a on seděl v rohu ve dveřích nějakého domu. A když šla kolem po chodníku, tak po ní vystartoval a kousl ji do nohy. Dost dlouho jsme si z ní, chuděry, dělaly legraci, její otec jí dokonce nevěřil a musela mu "to zvíře" najít v encyklopedii.
A ještě v místním plátku napsali, že jezevec v centru Olomouce pokousal malé dítě, to ji naštvalo nejvíc! Stalo se tou kousek od hlavního náměstí s orlojem a radnicí. Policie ho pak odchytla, ale nikdo nedokázal vysvětlit, kde se tam vzal.
A odložím si tady takový povzdech, pozvala jsem do Japonska dceřinu kamarádku, mohla by přiletět na naše podzimní prázdniny, vrátila by se akorát na české a mohla tak dohnat školu. Letenka se na tu dobu dá sehnat docela přijatelná, nabídla jsem jí, že jí zajistím doprovod a kromě letenky nemusí nic řešit, o všechno bychom se postarali. Holky budou mít obě 15, mohl by to být skvělý dárek. A ona mi napsala, že by hrozně ráda a že by to bylo skvělé, ale že se jednoduše bojí a nedokáže to překonat, že je to prostě hrozně daleko. Proti tomu není argument, chápu ji, ale dost mě to mrzí....:-(
Asi by to mělo jít spíš do přiznání, není to úplně stížnost, ale když už jsem to napsala tady, tak to tu nechám.
Garfie Třeba se jí to ještě rozleží v hlavě, protože tohle by byl bombastický dárek.
Jimik Já jí to tak i napsala, ale moc tomu nedávám. Ona je jedináček a i když nejsou úplně přehnaně protektivní, vždycky tam bylo cítit, že se bojí dost.
Garfie ach jo.
A co její rodiče? Probrala bych to spíš s nima. Mít takovou nabídku, do ditete hučím celé leto.
continuity Promiň, já to napsala zmatečně, komunikovala jsem pochopitelně s maminkou.
Jimik Já jí to tak i napsala, ale moc tomu nedávám. Ona je jedináček a i když nejsou úplně přehnaně protektivní, vždycky tam bylo cítit, že se bojí dost.
Hm, to je do života jedináčka dost peklo, rodiče co se bojí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články