Liesel zas klasická medicína mi nabídla jen obstřik, kortikoidy a operaci, že jiná šance není. Chiropraktik mi srovnal mimo tohohle problému i spoustu maličkostí, které jsem ani neřešila. Dokonce rok jsem neměla migrénu.Je to teda kamarád, kterému důvěřuju, strojní inženýr
, ale zase tohle je něco v čem se našel a je výbornej. Bere to tělo jako stroj, kde všechny věci od konečků prstů musí sedět a zapadnout, aby fungovaly. Je ale pravda, že jen tak k někomu neznámému bych nešla, hlavně když už vím, o co jde
.
Stěžovací vlákno
Tak vám pěkně děkuju
, dcera zítra odjíždí do Anglie a budou spát u rodin...
Dcera se před pár dny vrátila a vše bylo v pořádku. Rodiny si cestovka prověřuje, mají s tím dobrou zkušenost a škola zase má dobrou zkušenost s tou cestovkou. S tímto typem zájezdu bych neměla obavy.
Spíš se bojím Erasmu. Dcera by měla jet na podzim. Na jaře byly dvě slečny u nás a nikdo nás neprověřoval. Nechtěli žádné informace o ubytování, nic. Škola nás teda zná, ale jak bydlíme, nikdo z učitelů nikdy neviděl.
notna a Erasmus nevím, ale na ty stredoskolni pobyty to agentura, o které mám informace, dělá dost pečlivě. Dítě vyplňovalo i nějaký dotazník o koníčciích, aby si to sedlo. Je to skautka a dali ji do skautské rodiny třeba. A byli v nějakém kontaktu určitě už předtím.
Nějaké překvapení na obou stranách asi byli, ale spíš kulturními rozdíly.
Jejda. Vůbec mě nenapadlo se obávat, že dcera pojede na týden na výměnný pobyt do Stuttgartu, bydlí v rodinách, mohli si je vybrat podle nějakého medailonku a sáhla po německé Turkyni ze čtyř sourozenců..
Bojí se, že se nedomluví, tak jsem jí řekla, že anglicky a nebo rukama-nohama. Prodala jsem jí to přes jídlo, protože přece kebab a baklava..! ![]()
A v říjnu mají Anglii, taky do rodin. Jako, je jí 14, má mobil, učitelé tam budou, nebojím se... No a nebo taky proto, že jsem matka roku... ![]()
continuity Pavlena Dcera u toho Erasmu měla dopředu asi měsíc nebo dva už kontakt na holky, které u nás budou. Psaly si, volaly. Ale nás jako rodinu nikdo neprověřoval. Celé to zařizovala jedná učitelka že ZŠ, kam dítě chodí.
Ten pobyt v Anglii pro školu dělala cestovka, která se specializuje na školní zájezdy. Rodiny měly prověřené a stručné info o rodině dostali žáci si dva dny před odjezdem. A byla jsem překvapená, že se ještě testuje na covid. Rodina určená pro dceru ho měla, takže se hledala náhrada.
Pavlena Taky se těch studijních pobytů nebojím víc než jiné běžné akce v životě dítěte. Já nějaké úzkosti v souvislosti s ní mám, ale tohle mě zrovna nechává docela v klidu. Jak jsem předtím psala, že se spíš bojím Erasmu, tak ve smyslu ne úplně strachu, ale že tam bych nějaké komplikacemi očekávala. Ale jak píšeš, mají tam mobil a učitelé po ruce.
Zina Zároveň odstranění té blokády taky může těch několik na sebe navázaných problémů vyřešit. Jasně že tělo si vytváří nějaký kompenzační mechanismy, taky se to napoprvé často vrátí zpátky, protože ty stažený svaly okolo samy nepovolí...
Každej si hledá svý ![]()
Fiction Ať mi napíšou, poradím jim, když budou potřebovat nějakou radu, pomoct s plánováním a tak (ale jako vážně), i s rozpočtem.
Moc děkuji za nabídku!
notna Já to ani moc neřešila, starší byla taky před covidem v Anglii u rodin a vše bylo v pořádku, spíš to byl jen povzdech
když se to tady začlo probírat
Pavlena Dobře děláš, ničeho se neboj!
Point byl, že se nebojíš poslat dítě na pobyt k cizím lidem, ale bojíš se ho poslat na druhý konec světa ke známým.
Garfie Ja uz to cely nezvladam docist, ale ja si taky dokazu predstavit obavy ze zemetreseni. Jasne, ze ho muzes zazit v Italii...Ale takovy to, jestli ma prijit, at jsme v tom cela rodina a ne jen ona sama.
mirajo Tomu rozumím. I když víš jak, pro mě je to všednodenní realita, není to něco, co beru v potaz. Třeba mě nenapadne o tom přemýšlet, když nechám děti samotné doma a podobně.
Garfie Jasne, kdyz tam zijes, tak to bud prijmes nebo z uzkosti nevylezes. A to k tobe nepasuje![]()
Když se tu řeší ty strachy matek, jak se díváte na autobusové výlety školkových dětí? V naší školce vždy jezdí v červnu na nějaký výlet, který zahrnuje tak hodinu-hodinu až půl cestu po dálnici a pak ještě necelou hodinu po silnicích.
A já s tím mám celkem problém. V autě mám pro děcka sedačky za tisíce, bez nich je nepřevezu ani do vedlejší vesnice do školky ale v autobuse je mám nechat jet po dálnici jen s tím pásem přes pas (pokud ho teda vůbec budou celou cestu mít)? Jako vím, že pro auta bývají nehody fatálnějších než pro autobus, ale i tak mi bezpečnost pro ty malé děti v autobude nepřijde dostatečná. Obzvlášť kolem Brna ta dálnice každý den stojí a nějaká nehoda je tady taky skoro denně.
Přijde mi to jako zcela zbytečné riziko, ale zas nechci příšerku úplně ochuzovat o zážitky jen proto že jsem hyperprotektivní.
Sairon Tenhle strach mám taky a snažím se na to nemyslet, přijde mi, že jsem jediná, kdo to řeší.
Sairon no já se tvářím, že to nevidím. Oni teda byli na výletě autobusem jen jednou zatím a pásy měli. Nejde to asi řešit jinak než zákazem to absolvovat, což nechci.
Sairon Ja ti rozumim. Sama ted s detma obcas jedi do krouzku primestskym autobusem a jako z ty bezpecnosti uplne dobrej pocit nemam. V aute je vozim v protismeru a tady sedime vedle sebe bez jakyhokoli pasu.
Sairon No a o kolika nehodách školkových autobusů si už slyšela?
Jakože podle mě každá jízda autobusem po Praze je nebezpečná (i tramvají, jak jsme si tu nedávno precetly), myslím na to často, obzvlášť když to řidič rozhulí po okruhu a pásy nemá samozřejmě nikdo.
Ale míra rizika je podle mě zanedbatelná, to fakt jakože by člověk musel jen sedět doma.
Sairon teď jsem na to myslela, protoze starší v pondělí odjela na školku v přírodě, jeli 2 mikrobusy, které skolka běžné používá na přepravu na skolkove akce, děti tam mají podsedaky a ridici a učitelky je cepujou, ať to mají správně, ale i tak
ale co už, má sedět doma?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články