Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 21. května 2023 12:21

Fiction My původně plánovali, že přiletí společně parta asi čtyř kluků ve věku 17-21, tam by zapadl! :-) Nakonec si našli holky a brigády a neshodli se na termínu a je z toho úplně marná akce. :-(

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 21. května 2023 16:35

Garfie a ja nad tim premyslela a pokud bych mela penize, tak bych ji pustila, kdyby chtela (a sebe nadopovala lexaurinem).

My byly se segrou hodne samostatne, od 13 jsme jezdily k babicce 100 km vlakem, v 15 busem do Anglie se skolou, asi bych se v tomhle mela ucit od sve mamy. 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 21. května 2023 17:01

Lamicka a to je za mě super přístup. Dokonce si myslím, že je to velmi funkční, i když dítě vidí, že ty s tím máš problém, ale stejně ji pustíš. 

Online Fiction
1641 příspěvků moje polička 21. května 2023 19:56
Reakce na Garfie:

Fiction My původně plánovali, že přiletí společně parta asi čtyř kluků ve věku 17-21, tam by zapadl! :-) Nakonec si našli holky a brigády a neshodli se na termínu a je z toho úplně marná akce. :-(

​Teda, to by měli hoši super, nevědí, o co přicházejí.

Jinak synkovi je čerstvě 18 a chtějí celkem 3 kamarádi do Japonska o prázdninách 2024. Mám celkem obavy, protože (nejen) od tebe vím, že to není legrace, vše zorganizovat a zaplatit, tak jsem zvědavá, jak to vymyslí.

Online Kokoska
34885 příspěvků moje polička 21. května 2023 20:04

Lamicka moje dcera byla v prvaku na gymplu v Anglii se skolou a od te doby nikam nechtela. Vysla na ne s kamaradkou nejaka rodina hipiku, spina, dvere co nesly zavrit, nejaky nevhodny chovani hostitelu, ucitelkam se podarila vymena az asi za 3 dny.

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 22. května 2023 00:55

Lamicka  

Kokoska No přesně, mě tady ty školní výlety do rodin a podobně přijdou kolikrát fakt na hraně (a taky bych dítě asi pustila). 

Fiction Ať mi napíšou, poradím jim, když budou potřebovat nějakou radu, pomoct s plánováním a tak (ale jako vážně), i s rozpočtem.

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 22. května 2023 08:20

Kokoska to musi byt desny zazitek  a teda jedna ta rodina byla taky fakt divna a vsude byla spina, ale nastesti jsme byly tehdy ubytovane po 2.

Ale pripomnela jsi mi, ze posledni 2 noci jsme byly se spoluzackou v docela fajn rodine v Londyne, ale posledni vecer prisel manzel pani domaci hodne opilej, ta nas okamzite odvezla taxikem k dceri, kde byly dalsi dve nase spoluzacky. Patnactileta pubertacka ve mne: sranda pan domaci se vozral, jizda taxikem v Londyne - super, misto bytu nadherna vila a navic party se spoluzackama

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 22. května 2023 08:28

continuity no ja myslim, ze to deti nevidi, na to si davam velky pozor. My jsme je od malicka davali nasim a tchyni, nikdy nemeli problem s odjezdem kamkoli. Ono se to u me zvrtlo az pozdeji. Zrovna dcera vcera planovala, kam vsude pojede se skolou na zahranicni zajezd :)) takze uvidime, co nas ceka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2023 08:52

Garfie u nás se jezdilo v kvartě (tj. v devítce). Byli jsme teda ubytovaní po dvou, ale do teď mi teda nedošlo, že i tak to bylo rizikové:)

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 22. května 2023 08:56

Evaeva No nikdy nevíš, že jo! Jsi prostě u cizích lidí...nemyslím, že by je extra prověřovali. :-)

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 22. května 2023 08:59

Kdo si týden před cyklistickou akcí (kterou pořádá od A do Z pro 50 lidí) zlomí prostředníček u nohy? 
Jako v cyklotretře to je celkem ok, ale to běhání a zařizování okolo nevim nevim. A za dva týdny pěší výlet 30 km s kamarády, na který jsem se ale fakt těšila. Sakrapráce. Prst filajovožlutočernej, vypadá že spíš upadne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. května 2023 09:13

Garfie zařizuje to nějaká agentura, takže stížnosti se asi řešit budou, ale to už pro toho prvního bude pozdě, no. My bydlely u takové paní před důchodem, bez vnoučat, děti odrostlé, každý den jsme měli společný program s ostatními, moc kontaktů tam nebylo.

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 22. května 2023 09:24

Já už nevím co s tou svojí krční páteří rehabilitace jsem měla a snad zase budu mít, poctivě cvičím, protahuju, platím si fyzioterapeutku, ale vždycky jak přijde nějaký stres, tak mi zatuhnou záda, jakoby se mi stáhnou ramena dopředu (zkrácené vše kolem prsních svalů) a zablokuje se mi krk. Je to pořád dokola, už jsem z toho otrávená.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. května 2023 09:35
Reakce na Lamicka:

continuity no ja myslim, ze to deti nevidi, na to si davam velky pozor. My jsme je od malicka davali nasim a tchyni, nikdy nemeli problem s odjezdem kamkoli. Ono se to u me zvrtlo az pozdeji. Zrovna dcera vcera planovala, kam vsude pojede se skolou na zahranicni zajezd :)) takze uvidime, co nas ceka. 

​Nevyžádaná rada - zas to před dětmi netaj úplně. Až hodně později jsem si uvědomila, ze můj vztah s mámou strašně poznamenalo, ze ona si vše řešila za zavřenými dveřmi. Nikdy před námi nebrecela, a když ano, neřekla důvod. Nikdy se před námi s tátou nehadali ... a o to víc mě šokovalo, když najednou oznámila - táta už s nama nebydlí (pritomny čas, ano, ani slovo varování předem). Proste blesk z čistého nebe.

Neříkám hroutit se a vyšilovat před dětmi každej druhej den, ale občas pustit i nějakou tu negativní emoci a říct nahlas o co jde ... těžce se to teď taky učím a ty peníze za terapii mi už nikdo nevrátí (kecam, vrátí, pojišťovna )

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 22. května 2023 09:57

MP Meri neni to tak, ze nic nevi. To se ani utajit nedalo, bylo mi nejdriv neustale fyzicky zle. Takze kdyz se ukazalo, co za tim je, a ja to prijala, tak jsme to detem rekli. Myslela jsem to tak, ze pred nimi nesilim, co se stane na skole v prirode, protoze videt moje myslenky, tak by uz nikdy nikam neodjeli... jako dneska me napadlo, ze se utopi v jimce a je mi jasne, ze je to strasenim jimkou v detstvi a dospivani. 

Emoce jsou pro me velke tema, naucila jsem se je uz v detstvi bravurne potlacovat, ucim se je poustet, jak negativni, tak pozitivni. 

Vrati ti je pojistovna? To by me zajimalo. Ja jsem u VZP a tam jsem pochopila, ze musi clovek chodit k u nich registrovanemu terapeutovi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. května 2023 10:45

LamickaJo, i pro mě jsou emoce téma. U nás v rodině se to nikdy nenosilo, všechno jednoduše pekne pod pokličku, což jsem našim zpětně dost vycitala. Ale musím rict, ze děti jsou pro mě v tomhle velký prozření, sama teď vidím, jak nekonečně jednodušší je se v klidu vybrecet v koupelně (a udělat z toho normu), než si s dítětem sednout a vysvetlit, ze je někde problem.cejtim, ze je to pro mě trochu cesta za odpuštěním, jen v tomhle směru trochu lituju, ze jsem děti neměla dřív. 

Jinak ano, pro VZP musíš mít terapeuta z jejich seznamu, ale já si ho už tehdy podle toho hledala.

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 22. května 2023 10:52

MP Meri citim to s tou cestou za usmirenim podobne, jen u nas to bylo opacne, emoce litaly na vsechny strany, mamka bouchala, tatka radsi travil cas v dilne. Mne to hrozne vadilo, tak jsem svoje emoce jednoho dne zastavila. Kdyby se mi nestal ten prusvih a nevyhledala bych pomoc, tak bych na to asi nikdy neprisla. 

Diky za informaci, tak to nevyuziju. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:14
Reakce na Garfie:

Evaeva No nikdy nevíš, že jo! Jsi prostě u cizích lidí...nemyslím, že by je extra prověřovali. :-)

​My měli v projektu Comenius asi desetiletého chlapce, nikdo nás neprověřoval, akorát dítě mělo mít vyhraněnou část dětského pokoje s postelí. Byla to akce ještě na ZŠ, přijelo více států, Polsko,Španělsko Turecko, Chorvatsko, zapojilo se hodně rodičů, bezva to bylo.  

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:17

Kan My jsme meli rok thajku, uz si asi nevzpomenu pres jakou organizaci, a proverovali nas, prijeli se i podivat, kde bude bydlet

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. května 2023 12:19

baltik Rok? Tak u nás chlapec byl tak 10 dní? Víc určitě ne.