Kan no, skolni rok, nejaky vymenny pobyt
Stěžovací vlákno
Lamicka s tou krční páteří ti moc rozumím, mám to taky. Ale to jsou holt fyziologické projevy stresu a úzkosti. Mně pomáhá dýchat, na chvíli se zastavit, zavřít oči a uvolňovat ramena dechem. S nádechem si představovat, jak se ramena roztahují do šířky a hrudní kost zvedat šikmo vzůru. Hezky to uvolňuje ty přetížené trapézy. Ještě je taky dobrá poučka, že kam směřují oči, tam směřuje krční páteř. Takže se co nejvíc dívat rovně dopředu.
Lamicka Ohledně té bloklé páteře tě moc lituji, taky na to trpím. Přesně jak píšeš, chodím na fyzioterapii, cvičím a stejně mě to při stresu vždycky dostane. Mě od toho často bolí hlava a to je hrozně omezující.
Nemáš třeba zatuhlé žvýkací svaly? To je oblast, kterou často podceňují i fyzioterapeuti a mně to pomohlo od nejhoršího. A mně doporučili nejen cvičit, ale i nějaký relaxační techniky.
bram Len diky za rady, mam za sebou vsechno a vsehno dodrzuji, provadim - posilovani, protahovani, relaxace, dychani... rovnam se, omezila jsem koukani do mobilu. Pak bum, dite ma problem ve skole a ja se v noci probudim v totalni kreci a s blokaci
trpela jsem na to od mala, delala jsem gymnastiku a uz jako dite jsem mela nekolikrat zablokovanou krcni pater.
Lamicka Já na to taky trpím. Kromě již zmíněných tipů doporučuju nechat si to několikrát opravdu odblokovat (je to nepříjemný, ale nebolí to a trvá to vteřinu) a Guajacuran na uvolnění šíjového svalstva. Lepší asi brát na noc, může trochu otupovat, ale není to zas žádný dryják a mně to docela pomáhá.
Ještě mám doma silikonovou masážní baňku a na ten stažený trapéz si ji občas plácnu, třeba během sprchy nebo čištění zubů. Taky se mi zdá, že to trochu uvolní.
Aranel poté, co kamarádku po odblokování krční páteře u neurologa, vezla rychlá rovnou z ambulance jsem vůči tomu odblokování teda dost ostražitá.
Jinak moje fyzio tvrdí, že někteří lidé mají ty šíjové svaly tak citlivé, že je dokáže zablokovat i taková ta manipulace na fyzio.
Já si na ten krk nenechám sáhnout nikomu koho už dlouho neznám, protože sice nemám z toho blokádu ale migrenozni záchvat s přestávkami na měsíc víceméně spolehlivě.
Aranel jinak když už si zmínila tu medikaci,moje ségra s dvěmi vyhrezlymi plotýnkami neopouští byt bez mydocalmu, třeba by to taky bylo řešení.
Tady je bere ta fyzikální terapie hrozně vážně, ale když je tam takový chronicky problém, asi bych to taky zvážila.
continuity Určitě. Ale tak já toho člověka znám dlouho, od narození (je to můj otec). Je pravda, že hodně lidí, myslím těch doktorů nebo terapeutů, se to vůbec bojí dělat, ale tolik různých závratí a motanic by si ušetřilo tolik návštěv CTček a magnetických rezonancí...
Raz som mala už niekoľko dní zablokovaný krcnu chrbticu, mydocalm ani guajacuran ani dorsiflex nemôžem, a už som sa nastala, išla na orbitrek a po pár pohybový mi riadne zaprastalo a všetko bolo v poriadku. Už sa to teda nikdy nezopakovalo, ale vtedy to bolo super.
Garfie Naše škola jela na týdenní pobyt do Dánska, kdyz jsem byla v šesté třídě, takže rok 93? Nejdřív jsme si pár měsíců psali a pak jsme u dotyčného bydleli, přes den jsme měli nějaký program, např. návštěvu Legolandu. Nerozuměli jsme jim a ještě jsme zírali jak z jara, protože rok 93. Ale bylo to super, na podzim pak byli Dánové týden u nás.
letfenixa když ono hrozně záleží, co s tím máš. Ségra takto nějak chtěla rozcvičit bloklá záda a dopadlo to tak, tříletý syn vyndaval ročnímu z lednice jogurt ke snídani, zatím co ona vleže na podlaze čekala až dojede domu manžel z práce a zavolá si sanitku.
Aranel jj, nestresovat se je skvela rada
odblokovani myslis takovym tim trhnutim? To mi delal kdysi jeden fyzioterapeut, hrozne mi to pomohlo. Od te doby nikdo.
Na Guajacuran jsem zapomnela, pred lety jsem ho brala, zkusim se zeptat dr, zda ho muzu. Diky.
Len prosimtě, není možné, že jsme se dnes potkaly v parku na Hadovce? Já jsem spěchala do školky a zadívala se na trojici maminek, že je mi jedna povědomá a nedokázala v ten okamžik rozklíčovat, jestli ze školky nebo odkud. Až když tě tu teď vidím mi seplo. Nebo jsem blbě zírala na cizí paní, co ti byla podobná
![]()
Lamicka Jo, škubnutím.
žluťásek To byla pravděpodobně cizí paní![]()
Tak vám pěkně děkuju
, dcera zítra odjíždí do Anglie a budou spát u rodin...
A k tomu odblokování, moje fyzio mě před chiropraktiky varovala, že se "lámáním"/násilím ničí chrupavky, tak si do dopřát spíš vyjímečně a pro mě úplně nevhodné - mám vyhozené ploténky a kus utržený.
Já to vidím jako continuity , to odblokování může nadělat víc škody než užitku. Jestli se nepletu, fyzioterapeuti to nemají dělat vůbec, a i u doktora bych hodně moc přemýšlela, jestli do toho jít.
Zrovna jsme se o tom minulý týdne bavila se svým fyzioterapeutem a říkal, že to chce nejen ten rif, ale i nějakou intuici, kdy ten dotyčný pozná, jestli to nenapáchá víc škody než užitku. Že ta blokáda vznikla z nějakých důvodů a může jich být i víc a díky tomu člověk nějak drží pohromadě. Takže když se pak takhle násiln odstraní, tak pak lidi můžou začít trpět nejen na migrény a nevolnosti, ale i na různý záhadný bolesti čelisti a zubů, který předtím neměli..
Len smarjaa, tak teď na to musím zas myslet, ona na mě totiž taky koukala. Ale možná jen proto, že jsem zírala já na ni ![]()
žluťásek Mně se tohle stává pořád ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články