Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 08:14

jitřenka teď je to ale velká móda, kdo nezasadí do městské zahrady velikosti kapesníku borovici, katalpu, javor a japonskou vrbu, jako by nebyl.

Offline RoSa
10149 příspěvků moje polička 15. června 2023 08:45

Pinot Noir ježiš javor je v módě? no to se maj na co těšit, nám se na zahradě usazujou ty nosály z javorů v ulici, všude v záhonech, keřích, trávě... je to věčnej boj... a ten lepkavej pyl na autech!

už jsem i přemlouvala pani z odboru městskýho, aby nám tam dali něco jinýho, když dva museli porazit: prej ne, udržujou co do druhu jednotnej styl ulice, pro lípu bysme se museli jmenovat třeba Lipová, Nad lipkami nebo tak... takže zas javory...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 15. června 2023 09:17

Pinot Noir katalpy má moje drahá maminka rovnou tři - na malém městském dvorečku ve svém "arboretu", kde pěstuje totální raritní změť keřů a stromů a snaží se je udržovat v trpasličí velikosti. Zatím ji poslouchají, ale jedna z katalp už letos pokvete. Muž chce jednu k nám do zahrady, ale já pod tím listí hrabat nechci. A navíc mi nedovolil koupit sazenici korkovníku amurského (ten dorůstá taky dost vysoko)! My máme zahradu velkou, na hrabání jsou nejhorší listy z bříz a borové jehličí po každém větším větru ze sousedního lesa.

RoSa semínka katalp má moje maminka z ulice jménem Vřesová, v Plzni na jednotnej styl jméno ulice - osazení všude nehrajou. Kaštanová a Jasanová jo

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:19

Pinot Noir Jé ale hele mně se to docela líbí, ted bylo hodně let moderní ty zahrady bez stromů a to negeneruje žádnou zeleň pokud je nějaká širší zástavba. Ale možná bych radši pořádnou třešeň:-D

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 09:20

Archivářka Z těch katalp si ted kamarádka snaží udělat jakoby takové přirodní zastínění terasy. Jsem na to zvědavá, že to chce mít do nějaké střechy. udržba to bude asi hrozná, ale ona na to má lidi.-)

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:27

Každý den jedu Jižní spojkou a skoro každý den to stojí před Barrandovským mostem. Nic hroznýho, zdržení na max 5 minut, ale občas se to zastaví. A skoro každý den tam projíždí pohotovost s blikačkou, ať už sanita, policajti nebo plynaři. A myslíte, že lidi dělaj záchranářskou uličku? NE! Posledně na mě nejakej idiot troubil, že jsem příliš blízko jeho pruhu. Pokaždý mě to naštve.

A dneska ráno dokonce jedno auto vysloveně blokovalo sanitu v křižovatce. Jako čím ty lidi myslej? Ž nikdy nebudou potřebovat rychlou? Že když jsou nalepený na sobě, že někam jako uhnou?

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:33

Karja do zahrady patří ovocné stromy, ne les

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:37

Pinot Noir Jojo, já jsem taky pro klasiku, ale beru, že ty ovocné stromy spoustu lidí nebaví, se o to starat, plody nejedí, nesbírají. Tak to zas radši les než nic;-)

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:38

Karja no ale už kvůli sousedům se přimlouvám, nesázej si jehličnany, je to fakt zlo. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:38

Pinot Noir A dneska se už moc ty stromy, co vzrostou nedávají co, že i ty ovocné stromy jsou ted šlechtěné na ty zakrslé co? My budeme na podzim něco sázet, já bych něco pořádného teda snesla, já mám ráda ty zarostlé zahrady...

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:40

Pinot Noir Jo to vůbec, on jak sambo hodně jí, tak on musí mít všechno s plodama! I kvetoucí keř je škoda místa, to musí být aspon moruše:-D

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:40

Karja ale ne, normální stromy se taky prodávají. My nic zakrslého nemáme, dvě jabloně, dvě meruňky, višeň, nektarinku, pokáceli jsme švestku - všechno normální vysoké stromy. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:41

Pinot Noir jen ten čas než to vyroste!

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:42
Reakce na Karja:

Pinot Noir Jo to vůbec, on jak sambo hodně jí, tak on musí mít všechno s plodama! I kvetoucí keř je škoda místa, to musí být aspon moruše:-D

Tak to je jak můj tatínek, ten se vždycky chytá za hlavu, že pěstuju samé neekonomické rostliny. Dal by mi tam radši brambory.

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:43
Reakce na Karja:

Pinot Noir jen ten čas než to vyroste!

​Jo a pak zjistíš po deseti letech, že to má fakt hnusné plody, jako my u té švestky, a jedeš od začátku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. června 2023 11:43

Pinot Noir Jak do ktere . Ale smrky teda ne, ty jsou velke zlo. To byla moda asi dvacet let zpet, na hrane vsech pozemku tu byla hradba smrku a maji ted dvacet metru . Ale na klece nedam dopustit, tech mame mraky a to jsou nejlepsi jehlicnany. Ale mluvim o horske zahrade. 

Online Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:46

Jos jasně, k vám se hodí, do velkých zahrad není problém asi ani ten smrk, ale třeba nám sousedčiny smrky znehodnotily část zahrady s nejlepší půdou. Trvale ve stínu, kyselá půda, roste tam už jen mech.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:47

Karja já bych tam nasázela ty ovocné stromy. Je pravda, že to dnes dává málokdo, ale je to hrozná škoda. Moje babička má část zahrady vyloženě jako sad, tak cca deset jabloní, pod tím lavičku a v létě není lepší místo, kde se rozvalit. Ale hlavně nesázejte blumy, to je děsnej strom!

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:47

Karja Ono popravdě na těch ovocnejch stromech taky nemusí nic vyrůst ;o) Naši měli třeba na zahrádce nádhernou meruňku, to byl fakt krásnej strom, ale nějakou zmíněníhodnou sklizeň měli snad jednou, jinak to bylo každej rok pár meruněk.

Offline continuity
43029 příspěvků moje polička 15. června 2023 11:49

Karja já bych se zas na ty vzrostlé stromy tolik neupinala. To máš pak na zahradě místo listí všude třešně. Ano, ze vzrostlého stromu si obere celá rodina a sousedi tak 40 kg třešní, což na tom stromě moc nepoznáme a zbytek spadne do trávy. Nebo to zavcas strihejte, kdysi se to v těch sadech tolik neřešili a někomu se to rozrostlo i do zahrady. 

Navíc jsou ty horní větve fakt vysoko. Babicka měla švestky a jabloně. Zatím co ty jablka jsou nějak řešitelné, kdyby se švestky nesklepali do slivovice, taky nikdo neví co s nima.