Liesel Po třešni se dobře leze, z višní je úžasná marmeláda, švestky na vypálení a do povidel, jabka na jezení, kompot, mošt a na zimu kosům, kdoule na marmeládu, jeřabiny na šťávu, hrušky jen tak do ruky ... Zahradabez ovocných stromů není pořádná zahrada. A to listí bych zas tak nehrotila.
Stěžovací vlákno
brrr mně teda víc oslovují ty drobné plody jako maliny a rybíz, ale bez stromů to prostě není zahrada
Na chalupě teda máme jednu pomalu zmírající třešeň, která už neplodí, o višeň jsme přišli, a švestku, která měla být ranná, ale plodí až v říjnu
Aspoň, že jabloně jsou v pořádku.
Mě pořád mrzí, že tata musel pokácet starou obrovskou třešeň plodící temné, skoro černé sladké šťavnaté plody. Protože jíst je po hrstech nejlíp z žebříku bylo esencí začátku prázdnin a léta. Kdybych si měla vybrat jediný ovocný strom, byla by to třešeň.
dzizisketa takovou mám já, ale letos to nějak v květu pomrzlo, takže jich bylo pár. nahoře jsou víc, ale to by musel sbírat dron. každopádně kdyby byly, tak bych ti nabídla, myslím, že nejsme od sebe daleko :)
mitford sister Máš třešně srdcovky? Jsou hodně masité, pevné s malou peckou a velkým plodem?
Kan ne tak úplně podle toho, jak já si představuju srdcovku. moje jsou takový šťavnatější. co já jsem měla srdcovky, tak byly víc chrupkovitější
Sweet Potato diky!
tzaziki to teda mela svagrova i tchyne stesti, ze to slo umyt!
Evaeva Já to nechci zakřiknout, ale my máme na zahradě po babičce snad všechno, kromě jablek. ALe je to uplně super, jak to vlastně začně na začátku léta třešněma, pak merunky, višně, švestky a hrušky do podzima. Že je pořád co trhat na svačiny!
Uaa já se z něho zbláznim, to že je doma mě nevadí, ale to jak mě vnáší chaos do ranního fungování, děti vůbec nefungujou jebne me![]()
tzaziki dobře to dopadlo :) Chtěla jsem napsat, že příště až se bude nudit, může to vrátit do předchozího stavu..
My mame na zahrade nejakou tresen co plodi hodne brzy, takze v nich nebyvaji cervi. Muz ji kazdy rok hodne oreze, i kdyz se to u tresni moc nedela, aby nebyla velka a mame takovy maly strom co da tresni tak akorat.
Me mrzi, ze se nam nechytla broskev. Ja na nich vyrostla, ale nedari se jim vsude a u nas nejdou :(
Jak jsem si stezovala, ze nam jde do oken marihuanovy kour, tak je to citit po celem prizemi a na balkone se sousedovi susi plna bedna palic
my snad mame v baraku profi pestitele. Mezi jejich a nasim bytem je sousedka, co je trochu rychtovacka, tak trochu doufam, ze se do toho vlozi.
Lamicka Hele, nemusí to být uplně profi nebo velkopěstitel. U nás to soused taky pěstuje a já to cítím asi na 20m, když je počasí (řekla bych slunečno a větrno) a to má pár rostlin. Sousedi co bydlí vedle to cítí mnohem mnohem víc. A doma to prý nekouří, normálně cítím jen ty kytky! U vás teda obojí, to kouř poznáš, já si myslela, že je to kouř, netušila jsem, že i ty kytky takhle smrděj.
Karja jo ty kytky smrdí příšerně, hlavně, když se to suší.
Karja a kolik je tak palic z jedne rostliny? On jich tam ma fakt celou bedynku (pekne tam vidime), pritom na balkone zadna kytka. Citim kour z balkonu, kytky jsou citit na chodbe (jj, poznam rozdil, divoke mladi
).
Protidrogove volat nebudu
ale stve me to a domlouvat se tam nepujdu, je to divnej chlap, ma v tom pidi byte jeste manzelku a kluka, jsou z Ukrajiny, neumim si predstavit, kde to pestuje. Jsou v najmu, vlastnik je korala co se v baraku rozhadal s kazdym, jsme vsichni radi, ze sem vubec nejezdi.
Edit. Tim chci rict, ze kdyby nehulil, tak o nich ani nevime.
Lamicka Já si myslim, že to má v bytě ve skříni nebo někde v nějaké malé místnosti, kde si na to svítí. Tu bednu bych řekla může mít z nějakých klidně třech rostlin, ten můj soused je má obsypané, ale jako nevím, ale řekla bych že vlastní domácí produkce může bednu udělat. Bože, to je rodina!
Lamicka nevím jak velká ta bedna je, ale nez to seschne, může být toho dost.
Mozna jsem to mela dat do vlakna o pestovani ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články