Karja jo a ještě třešen, sambův tata ji má na zahradě a taky nic moc. Ten strom je tak vysoký, že to bez 5 m žebříku nejde sklidit a jak je toho hodně, tak ty třešně přitahují špačky a všude na zemi je z toho bordel a k jídlu je to tak týden.
Stěžovací vlákno
Pinot Noir nerostly by vám v tom stínu azalky a rododendrony? Mě to zní jako ideální podmínky. Nejkrásnější je mají v českém ráji na chatách v těsné blízkosti lesa.
monis já se teda u ty třešně bojím i o muže a ten ví, co dělá. Přesně jak píšeš, roztahovací 5m rebrík a navíc má hrozně křehké větve, tak se jen modlím, aby to pod ním neruplo.
continuity možná rostly, ale mně se moc nelíbí. Nevím proč, nejsou mi moc sympatické. Měla jsem v tom místě velký záhon jahod, který se postupně smrskával, jak se zvětšoval stín těch smrků, letos ho už zruším, pořídím jahodám vyvýšený záhon. No ve stínu budou prostě kapradiny, no.
Ale celkově, je to v rohu, kde se její zahrada potkává s naší a třetích sousedů, obří smrk max metr od těch plotů, kdyby teď ten smrk spadnul, už dopadne těm třetím sousedům na dům. Teď je mladý, ale jednou s ním bude velký problém. A dorůstají tam další. Nejvíc mě fascinuje, že tu zahradu jí dělali odborníci.
A potvrzuju - z velké třešně je na zahradě pravdu velký bordel + vosy, když to padá.
Pinot Noir a nakonec člověk čeká na ty špačky, aby to omlátili a sežrali ať je od toho zase na rok klid![]()
A vony se ty potvory místo toho radši zdržují u souseda, co má pět jahod, a je z nich nešťastnej. Zahradničení v kostce.
Liesel A nebo když ty skoro zralý třešně potlučou koroupy, to to shnije rovnou všechno ještě na větvích!
Velké třešně máme dvě, nezrajou ve stejnou dobu, naštěsí. Kompoty nejíme, takže párkrát bublanina, knedlíky, koláč, něco do mrazáku. A když je úroda, tak příbuzným a kolegům do práce. Bordel je z toho, ale dělají stín a nádherně kvetou. Nejvyšší větve "češeme" housenáčem - strhnem celou větev na zem. Ony zas obrazí...
Zakládáme letos novou zahradu v novém domě a mladší dcera po mě chce třešeň... po předchozích zkušenostech se špačky a blízkosti obřích ořešáků na kterých rádi houfují se zatím držím při zemi. Začala jsem keříčkovým rybízem a teď jsem to povýšila na angrešty na kmínku![]()
Liesel přemluv ji na borůky. Ty se sklízí dýl a nenarostou.
Makara v záloze mám ještě muchovník... nechce se mi kopat jáma na rašelinu![]()
Karja já bych se těch ovocných stromů nebála. Šla bych do nějaké dobré jablečné odrudy, hrušně, švestky, klidně bych zkusila i něco míň známého, jako mišpule.. Podle mě ty ovocné stromy do českých zahrad patří. Jabka a hrušky pak můžete zmoštovat, ze švestek nadělat povidla. Mrkla bych se po okolí, čemu se tam nejvíc daří a podle toho volila.
continuity Jenze pod temi smrky neroste vazne ani mech. To je uplna pustina. My vykaceli asi polovinu smrku z hranice mezi pozemky a trvalo tri roky nez se nastehovaly treba aspon divizny nebo naprstniky. Smrkova monokultura je zlo.
Pinot Noir - no jo, jenže nám tu kdysi architektka navrhla těch javorů víc, jako jsou to krásné vzrostlé stromy, absolutně odcloní od silnice, ale každé jaro bych mohla různě velké semenáčky prodávat ve velkém a na podzim toho listí. Vesnická velká zahrada, tak jako ty to udržovaný nemám, holt vesnice. Beru to tak, že co jsem si vybrala mám. ![]()
Archivářka Jednou jsem ze zoufalství z nadúrody vyrobila z třešní marmeládu a nedám na ni dopustit, kam se hrabe jahodová. Kompoty mám taky ve sklepě sto let a nikdo to nejí.
Toto uzatváranie známok je ![]()
Teda mne nerobí žiaden problém znamku uzavrieť, ale reakcie niektorých rodičov.
letfenixa Pevné nervy!
tzaziki
snad ji to dojde i do budoucna
Liesel Třešně jsou i nějaké malé. Dcera taky chtěla na zahradu třešeň a já to odmítala z důvodů, které tady už padly. Tak zahradník mi na podzim slíbil nejsou malou třešeň, která moc nenaroste a bude mít pár plodů tak na jídlo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články