Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 10:42

Karja já bych řekla, že může pomoct ta bezmléčná a bezcukrová dieta. Ale cukr a mlíko tvoří základ mého jídelníčku, na vypuštění toho nemám. 

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 05. července 2023 12:29

continuity 

Dočítám pozdě a držím palce, ať se s tím vyrovnáte/smíříte v relativním klidu a brzo. O tobě nepochybuju že to zvládneš, ale nakonec i větší děti už vědí, že prarodiče tu nebudou věčně (jen je jich člověku líto, když jim musí vysvětlovat... to znám). Akorát ten konec měl být přirozenější, ale s tím už nenaděláš nic, to rozhodnutí se musí už jen respektovat...

Drž se!

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 12:39

Evaeva Jj, no hodně práce a výsledek značně nejistý:-D.

CatherinneJo, mám velmi dobrou kosmetičku, a za sebou pár horších návštěch jinde, jako pomůže to, ale na této urovni to už nestačí řešit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 12:49

Karja já pak asi zkusím spíš nějakou alternativní léčbu, ale to není pro každého (a výsledek taky nejistý)

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 12:50

Evaeva No já to asi pak nechám klasicky u ledu jako vždycky:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 12:51

Karja no já mám teď plány, ale znám se, varianta u ledu je dost reálná

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:16

Karja moje kamarádka s akné chodila k nějakému Číňanovi, tenkrát na Hluboké. Pila nějaký hořký odvahy z kořenů a bylin, co jí míchal, a pomohlo to. Kdybys chtěla ještě zkusit nějakou alternativu...

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:19

Tabea Jako já mám nějaké dejavu o Číňanovi z Hluboké! Přijde mi, že jsem o něm snad už slyšela.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 13:25

Tabea nějaký hrozně smradlavý čínský čaj pil můj spolužák a pomohlo mu to dost, tenkrát to měl fakt šílené. Ale to bylo to pubertální akné.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 05. července 2023 13:51

Evaeva jí tenkrát bylo tak 24. Akné se jí udělalo po prázdninový brigádě v McD a nemohla se ho zbavit. Ještě si tenkrát teda pátrala něco na noc na obličej, myslím, že to byly ty byliny, rozemletý. Na horách spala s hlavou na ručníku, vstavala v šest, aby to smyla a nahodila make-up, aby "mohla mezi lidi". 

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 05. července 2023 14:53

Karja Tak ono těžko radit /vím, že radu nechceš, že jsme ve stezování:-) /, tvoji pleť nevidíme,ani nevíme, jak o ní pečuješ. 

Za sebe mohu říct ( taky jsem majitelka problematické pleti), že na 1. místě je ta čisticí  ranní a večerní rutina (mám stejnou jako můj teenager) a potom takový ty drobnosti jako ručník na obličej - měním každý den, často menit povlak polštáře, nesahat na obličej, rozumná míra rychlých cukrů, spánek,...   

Někdy mě zaráží, jak se tu vzájemně sdělují poznatky o urcitých konkrétních kremech, apod. na pleť .... jako by snad byl jen 1 typ pleti.....

Jinak já bych třeba ten zmiňovaný Differine klidně na noc mazala i teď ( ale SPF 50 na den - a i ten bych vybírala na aknózní pleť). 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 05. července 2023 15:23

Karja můžu doporučit kouknout na IG na Kateřinu Routovou. Ona se věnuje právě tě správně ranní a večerní rutině při akné. Občas tam zveřejní fotky, co jí posílají uživatelky jejich rád. A to vylepšení je ohromné. Není to samozřejmě že dne na den... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 15:41

Fakirka já dělám skoro všechno, co ona radí, akorát se teda nemažu proti slunci a efekt to nemělo žádný nebo jen hodně malý. Já bych řekla, že za tím (u mě) bude nějaký vnitřní problém.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. července 2023 16:13

Fiction Já jsem v dobách fakt hnusnýho akné dělala všechno, co píšeš. Včetně dezinfekce telefonu. A nemělo to efekt žádnej... Mně teda taky pomohla alternativa, já zavilý příznivce evidence based medicíny jsem u kamaráda na chalupě vytáhla z místní knihovny knížku o alternativní medicíně a našla. Kromě stravy (eliminovat smažený, alkohol a málo solit, což ale samo nikdy nestačilo) to spočívalo jen v pití bylinnýho odvaru, tak jsem naznala, že nemám co ztratit a ono to pomohlo, už jsem to tu myslím kdysi psala. Fakt hrozně velkej obrat. Od tý doby na ty podpůrný věci kašlu. Povlak na polštář už denně neměním, zrušila jsem extra ručník na obličej a pleť čistím jen večer. A pořád dobrý, vlastně bych si tu kúru mohla po pár letech zas zopakovat. Teď se mi na pleti odráží hlavně nedostatek spánku. 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 16:20

Fiction Jo, já tu mast budu mazat (je to teda něco jiného, ale asi podobné účinné látky) ale vem si, že to máš mazat na noc, denně, ale i ta lékařka mi říkala, že já to můžu kvůli typu pleti mazat tak dvakrát týdně. Takže ono jestli to neudělá víc paseky než užitku. 

Len Já si myslím, že kromě pečiva a kávy jím zdravě. Jako neladuju žádný saláty a pohanky, ale řekla bych že to je taková střední cesta bez velkých prohřešků. Co to bylo za odvar? Já teď zkusím zase najet na nějaké doplňky a čaj bych taky v nějaké denní rutině mohla dát. Klidně až si někdy časem vzpomenes, tak mi můžeš napsat do zprávy. 

Offline Černá kočka
1769 příspěvků moje polička 05. července 2023 18:22

Karja Ještě si připiš na seznam stres, to si hned ty mrchy bakterie začnou vyskakovat a vesele se množit. Myslím, že všechny rady co tu padly jsou užitečné a teď jenom vybrat z nich to co trochu pomůže tobě.

Mně se na jaře objevilo akné na zádech, dala jsem na rady amerických dermatoložek a zkusila přípravek s  benzoyl peroxidem, konkrétně teda Akneroxid, docela drasták a ještě do odbarvuje oblečení. Má se to nanést na pokožku a nechat tak, což je super praktické, když to odbarvuje textilie. Takže jsem to dělala tak, že jsem to každý den natřela na záda, mezitím jsem si neoblečená vyčistila zuby a potom jsem to umyla ve sprše. A musím zaklepat, tak za dva týdny byl pokoj, potom jsem v  tom ještě chvilku pokračovala a už dva měsíce jsou záda čisté.

A ten čaj od @Len by mě taky zajímal.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 18:43

Černá kočka Jo víš co, já už k tomu přistupuji docela vlazne, protože vším výše zmíněným jsem už prošla, leccos vyzkoušela a spíš to tak beru rezignovaně.To teď jsem si říkala, že je poslední moznost zajít si tak v klidu někde po doktorech, než po prázdninách začne honička;-). 

Offline Jitka77
1931 příspěvků moje polička 05. července 2023 18:50

Mně se taky na jaře udělalo akné na zádech... nedělala jsem vůbec nic, za dva týdny vše zmizelo a od té doby je pokoj. Možná je to jako s těmi radami ohledně škytavky - člověk má tendenci považovat za účinný postup, který aplikoval v době, kdy to samo od sebe přestalo

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 05. července 2023 20:29

Karja Černá kočka Byl to Jančův ledvinový čaj. Dá se to koupit i porcovaný, ale vychází to dost draho, protože se má pít 3x denně před jídlem, pila jsem cca měsíc. Tak jsem nakoupila půl kila bejlí a namíchala si to sama. Můžu kdyžtak dohledat přesný složení, resp. poměr surovin. 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 05. července 2023 20:57

Len Tak to jsi fakt dobrá, že jsi se do toho pustila takhle sama!