Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 13:54

Evaeva 28 my uz to neudrzeli pod 26 a to je hranice kde chcipam. je fakt ze v centru to proste drzi i pres noc, vyvetrat to nejde

Aranel ja se dnes na noc oblikla ze bude chladno, no venku 14 ale uvnitr furt 26, tak jsem se v noc zpocena zas svlikala

nj kazdy by chtel co nema

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:02

Pinot Noir taky to tak mam

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 14:07

viktorka_od splavu u nás na sídlišti to přecejen přes noc klesne třeba o dva stupně (v bytě), kleslo by i víc, kdybychom mohli nechat okna dokořán ne jen na ventilačku (kvůli dětem). Takže dokud je večer v bytě 28, tak to jde, kluci mají v pokojích ještě míň. Teď máme asi 24,5. Když jsou teploty do třiceti, tak to jde, ale když je víc dní 35, tak umíráme taky.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:08

Pinot Noir me to taky trapi, ukazkovy enviromentalni zal. Jsem rada, ze deti to jeste nepozoruji. Navic jsem si vsimla, ze ani nemaji porovnani. Jak jsem psala, ze na chalupe probiha klasicke ceske leto, tak jim to prijde divne, ze je chladno a prsi (je teplo a prsi obcas). Jsou uz zvykli na horka leta. V zime se zase podivuji, kdyz tady zamrzne rybnik (pred jejich narozenim zamrznul kazdou zimu) nebo napadne snih v Praze. Priroda se meni, je to videt na kazdem kroku. 

49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:12

no ja tady ty katastroficke. zpravy registruju od detstvi - bude atomova valka, dojde ropa, obrati se Golfsky proud.. vsichni tady umreme

no za 50 let jsme furt tady

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 27. července 2023 14:25

Evaeva to jsou hrozny teploty....my jsme meli v byte 27-28, kdyz byly ty extra vedra, ted mame pres den max 24, pri nocnim vetrani 22 a to uz mam strach ze nam z pruvanu nastydne papousek:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 14:29

711990 pro mě je hraničních tak 29 v bytě. Jsem ráda, když máme míň, ale pořád to jde. V noci máme otevřené okno, naše ložnice je na tom nejhůř, jediný pokoj na jih bez balkonu, máme tam i přípravu na klimu, ale nevymysleli jsme, jak rozumně táhnout ty hadice ven.. Já to blbě snáším venku, po příchodu jdu vždycky do studené sprchy, doma to jde. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 27. července 2023 15:55

viktorka_od splavu jo, tim se uklidnuju, ale neuklidnuje me priroda - tady a ted. 

Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 27. července 2023 16:04

viktorka_od splavu Já nechci, aby bylo vedro, ale tyhle zprávy z Brna mi přijdou jak z jinýho kontinentu

Offline Karja
44669 příspěvků moje polička 27. července 2023 16:11

Aranel Mně taky:D. U nás je i všude tak zeleno, nebejt toho kůrovce, tak to tu máme jak oázu!

49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 17:48

Karja no jeje! vzdyt my jsme o vikendu nasli i hribka

49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 18:23

Lamicka priroda proste je, to neni prece neco co by se nam melo zalibit nebo nevim.. vsecko se akorat opakuje a my si tu na svym malym pisecku fnukame, ze to za myho detstvi nebejvalo:-)

Offline continuity
43054 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:13

viktorka_od splavu souhlas, neumím to bohuzel odemknout, ale krásný článek z ceskosaskeho svycarska.

Mě to teda napadlo teď na jare, když jsme tam byli v nevyhorene oblasti, ale zasažené tím kůrovcem, že ten ohen zas nemusel být tak špatně. 

https://denikn.cz/1200997/fotostory-les-shorel-at-zije-les-spaleniste-v-ceskem-svycarsku-rok-po-pozaru-exploduje-zivotem/?ref=list

49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:43

continuity ano, to je hezký příklad. my můžeme mít pocit, že něco je "takhle správně" a jinak zas "nesprávně", ale je to blbost, příroda je daleko větší síla, než si vůbec umíme představit. jo, jestli má někdo strachy a úzkosti z toho, že lidstvo se tu nemusí mít vždy tak dobře, to je jiná.. ale na to meducínu už nemám

Offline Karja
44669 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:47

viktorka_od splavu

Jo, já si myslím, že jak ubližujeme přírodě dost i v tom malém měřítku viz ty všechny zástavby plošné, špatne lesní hospodářství i zemědělství, tak pak se všechno to extrémní počasí hned promítne, prostě je to znát mnohem citelněji.  

49313 příspěvků moje polička 27. července 2023 19:51

Karja ano, ale to se nelíbí nám, my si kazíme sami sobě svoje prostředí, svoje místečko k žití, postavíme si blbej barák a pak se v něm pečem. náš problém, ne "přírody"

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 27. července 2023 20:20

viktorka_od splavu to, co teď děláš, je ekvivalent "to tě nemůže bolet". 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:27

viktorka_od splavu jo, příroda si poradí, o tu strach nemám. Ale o (moje) lidi jo.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:28

Já se teda přiznám, že teplota 26 + v ložnici mi přijde až zdraví škodlivá, já jsem se teď po asi 5 týdnech konečně normálně vyspala, když nám to v ložnici kleslo na 24,8, ale ta dlouhotrvající horka, když člověk nemá úniku, tzn. doma vedro, v praci vedro (dosavadní letošní rekord v kanclu mám 30,2 odpo a 29,8 ráno, v ložnici večer 29,8) jsou strašně fyzicky i psychicky vyčerpávající. Ale už vím, že lidi, co se po práci doma schovají před tím vedrem, tohle zoufalství nikdy nepochopí, a proto poslední 3 dny jen řvou, že léto už skončilo a i kdyby, tak co.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. července 2023 20:37

Mermaid okolo 30 už je fakt hodně, já funguju (doma) do té teploty 26 až 28. Co mě štve, že jak máme otevřené okno, tak mě okolo páté šesté vzbudí světlo a musím vylézt, zavřít a zatáhnout. Jinak jsem za to ochlazení ráda, klidně může být dál jako dneska, ale letos mi ty horka přijdou ještě snesitelná (oproti jiným posledním rokům)