Stěžovací vlákno
Já paní naposilala nějaké odkazy z VZP, že se to fakt takto nemá dělat, slíbila, že se popta.
Až mě přestane bavit to, co dělám, budu dělat poradce pro cizince z EU. ![]()
Jinak kdysi mě už takto přihlásily, proto to řeším proaktívne už od prvního pohovoru. Muž to má teď taky tak, ale tomu sice chybí 3dny, ale má tady trvalý pobyt a žádné IČO, tak to je prakticky fuk. Všechno ty byly velké společnosti 1000+ zaměstnanců.
continuity moje mama delala roky na VZP a velke firmy to delaly pravidelne a schvalne... resila to porad
OliveOyl tlapkam, taky to nemám ráda a někdy fakt nechápu, kde se v lidech ta neodůvodněná nenávist bere..
OliveOyl Tohle je fakt šílený, chápu, jak ti je :-(. Nepojedeš si s náma spravit náladu do Kroměříže?
já bych hrozně ráda, ale budem celej víkend slavit kamarádovy padesátiny
OliveOyl Chápu :-)
Ounz nenávist a pseudovlatenčení. Celý to začlo stížností na protivnou? drzou? Ukrajinku za kasou Národní galerie. Jak je vůbec možný, aby v TAKOVÝ INSTITUCI pracovali cizinci?!? Kdyby tak holky věděly, že nejenom za kasou...
continuity ja ted z uradu taky rostu. Behem chemoterapie jsem si loni pozadala o invalidni duchod, aby mi pokryl dobu lecby, kdyz jsem mela skoro vybrany rodicak a zadny narok na nemocenskou a kdo vi, jak dlouho se lecba potahne... Vyrizeni trvalo vic jak pul roku, dostala jsem ho az v dobe, kdy jsem byla po lecbe, invalidita tretiho stupne. Casove na rok, po roce musim dodat nove zdravotni zpravy na novy posudek, aby se stupen a duchod snizil nebo zrusil. Rok ubehl v dubnu. Mela prijit vyzva k praktikovi, aby poslal dokumentaci, jako pri zadosti. Duben nic, kveten a cerven taky nic, tak jdu na socku se zeptat, jak mam ten invalidni duchod zrusit, ze se v zari vracim do prace, uz jsem po lecbe, tak o invaliditu tretiho stupne dal nestojim. Po dvou hodinach cekani se dozvim akorat to, ze nemuzu delat nic jineho, nez dal cekat na tu vyzvu z posudkoveho. Ze asi prijde tak zari, mozna pozdeji, oni ted nejak nestihaj. No a jen se toho duchodu vzdat proste nejde, na to nejsou zadne papiry, nikdo se prece jen tak nevzda penez... Na posudkove se mi nedari dovolat. No tak dal cekam, az se konecne ozvou, a doufam, ze nebudou mit nejake pindy, ze to mesice pobiram neopravnene.
naši hasiči zas maj večírek...a hulákaj.![]()
Lamicka a co z toho mají? Vždy to odvedou ze mzdy a ty dva dny pro ně nic neřeší.
continuity u nas to delaji stejne, pracovni vztah vznika orvni prac. den nezavisle na dni podpisu...to mi rekla ucetni. Mrzi me ze nemas klid.
proc vlastne jsi sla na dpp?
continuity za ty prvni dny neodvedli zdravotni (ted nevim jak socialni), byla tam pak mezera a nedoplatek. Resila to hrozne casto a nadavala, ze tem zamestnancum delaji hrozne problemy a ze slo porad o stejne firmy.
Ja se naopak s jednim zamestnavatelem domluvila, ze za me odvede po rodicaku 1 den na socku a zdravku, potrebovala jsem 2 mesice na pracaku a diky tomu 1 dni jsem dostala podporu, takze to asi nejak jde.
Ten projekt, na kterém mám dělat, papírově už začal a potřebuji alespoň občas něco opripominkovat + nabírame lidi a chci je vidět.
Přišlo mi to fajn, mě se na ten pracák vůbec nechtělo. I tohle se nakonec asi vyřeší.
Důsledky pro zaměstnance chápu,co nechápu je co z toho má ta firma, protože se to odvede že stejné částky. Jinak je to zajímavé, že nemůžou dostat po prstech. Postup firmy je blbě, problém s tím má zamestnanec a zamestnávatel se tváří, že je vše v pořádku.
continuity aha, to se jen ptala nase ucetni.
ty porad pracujes, neni uz cas na peknou dovolenou?moc bych ti to prala!
Stěžuju si na sebe, jakej jsem srab. Místo, abych se zvedla a odešla nebo něco řekla, tak tu u kadeřnice poslouchám, jak ty vychcaný Ukrajinci berou našim Cikánům dávky. A jaký jsou to vůbec svině líný nevděčný, drahý auta nadřazenost, berou práci included. Chodím k té kadeřnici 30 let, docela jsme se i kamarádily a je mi to líto, tohle prozření.
myslím na tebe barbucha jak bys to tu srovnala se zemí :)
Si piš
Já nedokážu mlčet... v poslední době se mi to stalo několikrát (těch blbů je prostě hodně
), většinou nějakej řemeslník začal rozumovat, a dostalo se mu ihned odborného výkladu stran drahých aut - asi by sám nechal bavorák stát před barákem, kdyby měl zdrhat, že jo! - i o braní práce - patrně sám nemá kšefty?! Že bych si příště zjednala Ukrajince, aby teda měli proč skuhrat?! Co teda dělá u mě, a jakej že mi dal termín? Hned?! Leda tak prd, čekat jsem musela!! Montéři kuchyně, nedávno hodinovej manžel... všichni to slízli hned na první dobrou, já to prostě nevydržim!
OliveOyl no na to by se dalo řícť jen něco ostrýho nebo mlčet, obojí myslím vyjde nastejno...já teď zase narazila na šovinistickýho, rasistickýho a xenofobního blbce na jazykovym kurzu, cpal tam svoje pošahaný názory každýmu a při každý příležitosti, fuj a pak pani prodavačka za pultem si chválila kolegyni destinaci, kde byli, panč 'tam nebyli vůbec žádný ukrajinci' ![]()
Uf, tak mam koleno zafačovaný a nařízenej klidovej režim. Jen teda na tři dny ( 999 do Kroměříže jedu, i kdybych měla jen sedět na náměstí
)... něco nataženýho nebo co. Ale byla to anabáze děsná. Nejdřív jsem šla na ortopedii - přece koleno, že jo. Tam mě hnali že je to určitě úraz, tak mazej na žurnál. Odtamtud mě vypráskali na chirurgii. Ti mě poslali na rentgen, výsledek že bude hned.
Vrátila jsem se teda na recepci chirurgie... čekání se zdálo že bude trochu delší, pročež jsem tam zanechala linku, ať mi laskavě zavolaj až budou mít chvilku. Nebylo ještě devět... No long story short, v jednu jsem to už nevydržela a šla ztropit na tu recepci škandál
takže mě nasraně vzali a od (velice fešáckýho) doktůrka se mi dostalo poučení, že klienti neradi viděj, když je zaměstnanec brán přednostně. Přednostně tvl!!
barbucha Já vůbec nepochybovala, že bys nejela :-). I kdybychom tě měly vozit na vozíčku :-). Sice by se mi do auta nevešel, ale třeba bychom ho nacpaly k SunEclipse :-). Ale věřím, že za týden už budeš dobrá.
Určitě jo!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.