Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43113 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 21:47

Pinot NoirJežiš lituji tě moc.

Já se bydlení s majiteli vyhýbam jako čert kříži, přijde mi to potenciálně nesmírně problematické. Jednou jsem i přišla o dost peněz, protože jsem presvihla termín na storno asi o 12 hodin. Začlo to tím, že majitel mi začal vypisovat emaily s oslovením: Vazena damo, protože jsem mu obratem neodpověděla na jakýsi dotaz (byly zrovna vánoční svátky, fakt jsem to přehlédla). Tak jsem si pořádně přečetla recenze a při odjezdu se kontrolovali rošty na postelích, na pokojích zakázané jakékoliv jídlo, ale v jídelně v době podávání snídaně a večeře se člověk najíst taky nemohl.  Booking sice několikrát psal, at to neřeším, ale majitel vyhrožoval právníky. Je to tak šest let, ale dodnes mám z toho osypky, jen si na něj vzpomenu. 

Online continuity
43113 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:00

Jinak musím říct, že teď máme ten dům na pozemku majitelů, trochu jsem se bála i toho. Tak strašlivé milé a ochotné lidi aby člověk pohledal. Včera jel kolem kamarád, ptali jsme se, jestli by mohl přespat a klidně ve spacáku. žádný problém, ještě vám pro něj dali peřiny. Snažili jsme se akorát neřvat do noci na zahradě, když oni ráno vstávají do prace. Sem tam nám něco dobrého přinesou, třeba dnes jsme se vrátili domů a přede dveřmi mísa s domácí zeleninou na salát, včetně lahvičky olivového oleje.

Offline dzizisketa
8959 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:08

Pinot Noir 

Ježíš lituju tě moc moc moc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:15

continuity takový majitelé jsou za odměnu. Jinak pro nás je ideální, když se vůbec nepotkáme, klíče ve schránce a tak. Nemusíme pak řešit, kdy dorazíme. A s malými dětmi je opravdu lepší, když je to ubytování jen pro nás. Ale už na nás taky čekala bramboračka a výborná domácí marmeláda nebo koláč

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:18

Gatita pro mě je to taky nepředstavitelné. Ne jenom ta představa, že bych měla zanechat uklizený a přichystaný byt (už to je z říše snů), ale i si někoho cizího pustit domů. V té Kodani jsme bydleli v bytě, který majitel evidentně využívá dost (nějak se nám nepodařilo odhalit kdy, bydlel někde nedaleko), byla tam klec pro mazlíčka a taky hodně drahý počítač, osobní kosmetika dcery,... Pro mě to bylo trochu zvláštní.

Online continuity
43113 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:23

Gatita

My byt běžně půjčujeme rodině, jsem pak i klidnější, když tam někdo je.  teď tam konkrétně bydlí kamarád, který se rozvádí a doma to úplně nedává. Alespoň se tam večer svítí a zalévá kytky. 

Před odjezdem to uklidím, jak bych cca uklidila I pro sebe. To je u nás doma už naštěstí zvyk, který jsem zavedla. Dost nesnáším se vracet do rozbordeleho baráku. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:25

Pinot Noir to je solidni nocni mura, moc vas lituju! 

Mimochodem s tema recenzema se to stane, takhle jsme bydleli ve Slovinsku v hostelu, co byl primo vedle kostela a denne od 6 od rana tam kazdou ctvrthodinu! zvonily zvony. Ani jedina recenze to nezminovala, misto melo hodnoceni pres 9! Pricemz ty zvony byly fakt nesnesitelny a silene hlucny a bylo to k nepreziti...

Online continuity
43113 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:27

Evaevapřes booking naštěstí majitele za zadkem nejsou úplně běžní, je to tam vždy výslovně uvedeno. 

Šéf mi vykládal historku, jak jednou dostali horší hodnocení někde na Lofotech, že v umývadle zbyl vlas a na stole drobky. No tak to fakt nebudu řešit. Sice kuchyň nějak rámcově při odjezdu uklidime, i kyz jsme v hotelu, ale vůbec nemám zájem hlídat, jestli děti nenechali na stolku šmouhy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:37

continuity my hledáme na různých místech, většinou máme danou lokalitu i termín, plus různé požadavky na rozložení postelí, kuchyň a zahradu, tak nebývá úplně výběr. Ale jestli je tam majitel, je uvedené všude. Teď jsme měli jednu ze tří ložnic přístupnou jen přes koupelnu nebo terasu a taky o tom mluvila jen jedna recenze a v popisu ani zmínka.

Naši teď měli taky hroznou zkušenost, ale to bylo napřímo. Naštěstí tam měli být jen jednu noc, ségru to nějak semlelo a dokonce měla i horečku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:40

continuity S úklidem po hostech se počítá, ale co po sobě jsou někteří schopni zanechat ... My mame v domácích pravidlech, ze mají po sobě umyt třeba nádobí atd., což mi přijde skoro i jako samozřejmost. Ale někteří proste odcházejí jak z hotelu, kde jim co odpadlo od ruky, to nechají, odpadky, kapesniky, skleničky roztahany po zahradě ... I ty recenze jsou někdy na facepalm, třeba ze chyběli mejdlicka a ručníky (wtf, nemáme tekoucí vodu a každý je na to stokrát upozorněn, co by kdo dělal s mejdlickem) nebo už legendární, ze v noci tam byla tma, dokud si nerozsvitili ... Práce s lidma, no, zážitků mám teda mraky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:49

MP Meri no co by dělali s mejdlíčky? Vzali si je domů

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:52

MP Meri my hledáme ubytování s myčkou, takže jí vždycky ráno před odjezdem pustíme, zbytek umyjeme. Pokud naděláme velký bordel a je čím, tak zameteme, hračky uklidíme a podobně. Ale je mi jasné, že lidi jsou různí.

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:54

zimnivecer myslím, že jsem nekonfliktní, já bych ten závěs přežila v pohodě. My se tam chodíme hlavně vyspat, plus teda některé odpoledne, kdy jsme jen po okolí a syn nestihne spánek v autě, jsme v místě i přes to jeho spaní, to je muž v posilovně, starší zalezlý s tabletem a já si maluju na kamínky, tak o nás nikdo ani neví. Když se potom večer vrátíme, chvíli je frmol, než se všichni umyjí, uspí, vyklidí ty batohy po výletě, ale jak děti spí, chceme si s mužem už jen chvíli sednout se sklenkou a když je někdo v domě, tak klidně venku, kdyby byli venku oni, tak zas klidně zalezeme do jednoho pokoje a chvíli na něco koukáme na tablet. Mně jsou lidi za závěsem vlastně ukradení, nevadili by mi. Kdyby ovšem hlasitě nekomentovali naše výchovné postupy, neřešeli, jak je kdo z nás nešťastný a nebylo z jejich řeči jasné, že v naší nepřítomnosti chodí do toho našeho prostoru. 

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:55
Reakce na Kan:

To bude nějaký osobní problém, recenze se fakt nemažou a pan Pinot taky asi žádný problém neměl. Klentnice a všude kolem je to moc pěkné.

​Tradičně jsi úplně mimo.

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:02

MP Meri zrovna tam byla ta jejich dcera, ta hostitelka dle Airbnb. Muž se šel nejdřív zeptat těch starých, proč rovnou neomezí věk ubytovaných, když jim děti tolik vadí, poslali ho za ní, ať si to vyřídí s ní. Ona se za chování matky omluvila, dala muži flašku vína a řekla, že peníze za zbytek týdne pošle zpět a že si s rodiči promluví. K té kuchyni a celkově uspořádání, které z popisu hosty na tak těsné soužití nepřipraví, řekla, že vůbec neví, jak je to tam popsané, že to zařizovala sestra a že se na to podívá.

Myslím, že je to přesně tak, jak psala

Lamicka , že potomci to starým zorganizovali, zabrali jim pronájmem kus domů a života a už se jim to začíná zajídat. Myslím, že omezení věkem by to celé vyřešilo. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:07
Reakce na Evaeva:

MP Meri no co by dělali s mejdlíčky? Vzali si je domů

​Jo to asi jedině
Ja si troufnu říct, že za ty roky už to mám dost nakoukaný a poznám ve většině případů dopředu, s kým bude problem už jen pres zprávy. I jsem kolikrát říkala, ze je skoda, ze nemuzu některý lidi už predem odmítnout. 
Skoro vždycky jde o lidi, co si absolutně neprectou popis, maj milion otázek přesně na veci, co tam maj napsaný a pak jsou stejně překvapený, ze je tam suchej záchod a ze ano, ó hruzo, někdy i smrdí. 

Ale většina lidi jsou fakt extrémně zlatý a některý teda uklidej tak, že není pomalu poznat, ze tam byli. To teda zase nevyžaduju

Ale jezdej k nám skoro výhradně cizinci. Můj typickej zákazník je mladý bezdětný pár z Berlína

Offline Pinot Noir
29878 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:09

Candance jo, kuchyň tam je, ale není z toho poznat, že je bez vody, ten stůl je poloviční, můžou tam sedět jen dva a ten regál je komplet zaskládaný hromadami porcelánu, kolem toho jsme se báli projít. Vůbec nebylo si kam dát věci. A lednice chladila tak, že máslo z ní se dalo lehce mazat. To jsou ale všechno prkotiny, nad kterými bych mávla rukou. Ale otevřené nepřátelství, to nedávám. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:11

Pinot Noir Aha, to zní jako logický vysvětlení. Možná je to ze začátku bavilo, bylo to něco nového, proto i ty kladné recenze a pak je to proste začalo otravovat ... svým způsobem to chápu, ale zákazníka to teda opravdu nemusí zajímat a měli by si to urychleně srovnat. Držím palce, at dostanete aspoň peníze zpátky a je z toho brzo jen úsměvná historka o bábě za zavěsem

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:13

Pinot Noir jasně,jste nastaveni na pobyt venku,chápu to to a plně respektuju. my taky na dovolené nebýváme většinu času v apartmánu,ale jsme pryč.Přesto jsem si jistá,že by moje osobní pohoda byla asi tak desetinová, kdybych měla za závěsem cizí lidi.bavím se teda o plánované dovolené.to,že paní domácí slyšitelně komentovala co jí běží hlavou,je úplně mimo.přeji ti,aby ji dosáhla částečné vrácení peněz za navyčerpaný pobyt, i když to stejně zkaženou dovolenou nenapraví.

Offline Antje
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:15

Pinot Noir ja si to taky myslim a lituju te, umim si to predstavit.

Tyhle jedovate primitivni babizny v tom umi chodit.

Neco ti zavidela, to je jasne. Potvora.

Edit : aha, ted jsem docetla dal. Tak to dava smysl, zaridily dcery a oni uz to nedavali. No ale mela si to baba vyridit se svyma detma, ne byt hnusna na tebe.