Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 15:46

Ja jsem dosekala zahradu, ja se normalne nijak moc nepotim, ale normalne mi kapalo z cela :))

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 15:51

Pinot Noir Já doma nezapínám vůbec, pokud tam teda není přes 30, manžel tak na 23, v práci taky. Tady na hotelu je všude 20, na večeři je to kolikrát na svetr a na pokoji jen spíme, tak je mi to jedno. Jen zjišťuju, že spoustě lidí to vadí a každou chvíli někdo hlásí, že je nemocnej z klimy. Kokoska bolest v krku i chápu, některé dokážou dost vysušit vzduch, pak asi teda oslabení a nějaky původce.

Brácha má doma rozhodně přes 30, pořádně nevětrají ani v noci, naopak otrvirají přes den, klimu nepouští a jsou nemocní pořád a ze všeho, ale jak někde jede klima, tak už to řeší. Pro nás je peklo návštěva nebo cesta s nimi autem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 16:34

Ounz krásné teplé babí léto nebylo už několik let. Přijde mi, že v srpnu je horko na umření, v září se ochladí, začne pršet a je po létě. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 17:31

Evaeva asi bydlím v jiný Praze teplý září je každoročně, nezřídka bývají ještě třicítky. Koukala jsem do fotek a 5. listopadu jsme byli v zoo a ještě měli lehký oblečení, punčocháče jsem natahovala až na konci listopadu, když už bylo ráno kolem 0, jinak do te doby se dalo bez :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 17:36

Mermaid očividně si každý pamatuje něco jiného:) Já teda myslím takové to období, kdy je 23 stupňů, můžeš si vzít letní šaty nebo lehké kalhoty a to si moc nevybavuju.

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:08

Evaeva noo já myslim, že loni to nebylo zly? 2020 bylo hezky a pár dní dokonce ke 30, ale s tím nočním ochlazením..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:14

Ounz no, jestli bylo třicet, tak to jsem radši vytěsnila ale z druhé poloviny září už mám fotky dětí v čepicích a bundách.

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:35

Mne sa prinosove dutiny tak zhoršili, že v aute sedím v rúšku,  a je jedno, či je klíma alebo vetranie oknami, bez rúška mám zápal hneď. Aj klíma v obchode mi to spustí odvčera sme v Chorvátsku, takže preplachujem nos ako divá!

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:41

Evaeva Ono to babi léto je třeba 14 dnů, do toho padne nějaká nemoc a máš z toho týden. Ale vloni byl hrizny podzim, ta zima už od září!!!

letfenixa Tak to poradím sambovi, on hrozne trpí na klimu v aute, ale prostě dětem je vzdau horko že..

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:44

Karja ja som zatiaľ nič lepšie nevymyslela.  Tento rok to mám fakt brutálne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 18:48

Karja že jo, já si taky pamatuju zimu. Vzpomínám si, že jsem čekala, že ještě určitě přijde to babí léto a nic.

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 19:01

Tak jsem mrkla na fotky, poslední týden září byl ještě úplně letní, šaty a sandály, kluci trika a kraťasy. Pak bylo chladněji, na fotkách mikiny a vesty, ale v polovině října bylo několik dní zase hezky, pouštíme draky v tričkách, výletujeme a hrajeme si na vodních atrakcích v Říčanech, na zahradě jsme s bublifuky a vodními pistolemi. Z 28. října máme fotky u místního památníku, večer, za tmy, v mikinách.

Myslím, že paměť dost klame.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 19:51

Pinot Noir no já měla na mysli jiné babí léto, kdy je na kraťasy, ale ne hic. To už si nepamatuju několik let. 

Offline Pinot Noir
29880 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:14

Evaeva však nebyl hic, ale ani ta hrozná zima od září, jak tu padlo. Normální podzim, kdy se střídaly teplejší a chladnější úseky. 

Online Malenge
4840 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:28

Haha, to je fakt vtipné, kluci teda nejsou žádné zmrzliny (já jo), ale projela jsem loňské fotky a první půlka září jsou trička a kratasy, pak se to okolo 18.9. zlomilo, od te doby mají na sobě vždy softshel bundu či něco obdobného, kterou v půlce listopadu vystřídala bunda zimní. loni byla zima nekonečna, přesně si pamatuju, jak jsme v práci počítali, ze hnusne je už 7.mesic. Opravdu doufam, ze se to letos opakovat nebude.

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:34

Pinot Noir Tak to si schválně najdu taky, protože já vytáhla už v září zimní bundu, byla fakt kosa a pak přišlo na chvíli oteplení. Ale ten nástup posledního podzimu byl hodně chladný, ale je fakt, že u nás to máme asi trošku jinak než v Praze. 

Offline Karja
44696 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:35

Malenge Jo, já si to taky počítala, v tom září jsem si počítala měsíce do dubna a ještě vím, že jsem potkala kamarádku, měla takový hezký kabát pod tím vlněný svetr, a říká mi ,,ty vado to jako bude pořád takhle?,:-D. Pak bylo chvilinku teplo, ale určitě to byl teplotně podprůměrný podzim.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:46

Pinot Noir já si právě pamatuju a odpovídají tomu i fotky, že nejdřív byl hic a pak kosa na podzimní bundy a čepici, nic mezi tím. Já ty dny, kdy je lehce přes dvacet, postrádám jak na jaře tak na podzim už řadu let, protože to je moje nejoblíbenější počasí. A vzhledem k tomu, že letos mi nebude žádná bunda a ohýbat se ke tkaničkám taky nebude nic moc, bych letos teplé babí léto fakt uvítala

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:50

Tak jsem si to vygooglila (uspávání je dneska nějaké dlouhé) a loni v Praze bylo do 8.9. nad 25 a pak teplota klesla a přes 20 se už do konce září nedostala vyjma asi dvou dní.

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 20:59

Jak tady Pinot popisovala své zážitky s ubytováním přes Airbnb, tak my měli minulý týden něco podobného přes booking v Beskydech. Ubytování v reálu absolutně neodpovídající tomu, co bylo nafocene, stav naprosto šílený pro bydlení s rok a tři čtvrtě starým miminem; pro nás to dopadlo tedy nakonec dobre, přečkali jsme jednu noc, vrátili nam na místě peníze za zbylé noci, ale predchazela tomu drobná fyzická inzultace mého muže ze strany chorvatského majitele/provozovatele, který nechápal co nám vadí (např elektrické kabely tažené přes dětské hřiště, které bylo zrezle tak, že si člověk koledovat o zdraví). Navíc jsme se kvůli tomu dost v rámci rodiny pohádali a výsledek byl takový, že jsme sehnali nouzové jiné ubytování, které se jevilo tak nějak jakžtakž, ale skoro celý hotel byl v podstatě ukrajinská ubytovna. Musím říct, že ve mě zůstala šílená pachuť z turismu "po cesku", vím, že to není pravidlem, ale uz vím, proč nemám příště dělat výjimku a zase raději pojedu do rakouských Alp....