Jos stanek malinik asi znam, dole u parkoviste? Na lokse s kachnou vzpominam dodnes:) Dekuju!
Stěžovací vlákno
Gatita Ano, ten
Hodně prorodinná je taky Královka.
Aranel Královka je dobrá, strávili jsme tam letos pár hodin. Ale taky mi trošku přišlo, že těží z pověsti, dřív mi ty jídla přišly vymazlenější. Pořád je to ale dobrý nadprůměr.
Nechte toho, my byli v Bedřichově teď tři týdny a zas až za rok. Chci ty koláče z Maliníku hned teď ![]()
Jezdíme už několik let do stejnýho penzionu, ubytování absolutně perfektní, všechno dokonale čistý, majitelé úžasně milí, syn tam má pokaždé připravené dvě krabice hraček.
My máme ještě hodně rádi restauraci Jarmilka a moc dobře jsme se vždycky najedli i v pizzerii LaPasta.
žluťásek La pasta je stejny majitel jako Kralovka. Vari dobre, servis dobry ale nadsadili ty ceny uz vazne moc.
Pak je jeste moc fajn bouda na Hrebinku. Je to vazne jen bouda bez modernich vymozenosti, ale vetsinou maji skvelou polevku, kolac nebo cerstvy chleba se sadlem.
Jos jo je pravda, že to tam bylo vždycky dražší, ale letos jsem docela valila oči. A ještě mě teda hodně štve, když si v téměř prázdné restauraci nemůžeš vybrat stůl. Loni jsme chtěli blízko koutku, letos u ukna kvůli hrám a ne, usadí tě doprostřed a celou dobu koukáš na ty prázdný stoly ![]()
Je něco použitelnýho v Janově? Třeba jen kafe a dobrej koláč? Hledali jsme letos a nenašli.
žluťásek V Janove ne. Tam je jen bezna restaurace, levne jidlo, takova klasika. Pak sokolovna, proste nalevarna...Na kafe a dortik o vikendech v Bedrichove Kafe pod kostelem, ale majitel ma otevreno dost punkove. Ted snad od ctvtka do nedele...Ale na fakt dobre kafe a dort doporucuju obetovat cetsu do liberce. Tam je to raj. Namatkove Bistro siroka (to mam nwjradsi), Dok, Vita Cafe, da se i Bez konceptu (ale uz to je vic retezcove hlavne dorty) a dalsi co nevim nazev. Ale obecne vsichni skoro berou zrna od Nordbeans. A vsude se da i neco zakousnout. Bistro siroka ma kazdy den vlastni menu, ti jsou top.
Jos děkuju, Kafe pod kostelem známe, máme rádi. Otevřeno sice málo, ale ten majitel je strašně fajn, vstřícnej a udělá kafe i po zavíračce
Do Liberce na kafe mi přijde škoda, spíš jsem tak myslela nějaký občerstvení na cestě po procházce. Něco co objevíš náhodou a wow. Tak ne, no ![]()
žluťásek dáš prosím tip na to ubytko? A co tam máte tři týdny na programu ? My jsme byli letos týden a prošli /projeli jsme i širší okolí. Úplně nevím, co vymyslet na tři týdny. Taky uvítám tipy.
žluťásek Tak to bohuzel, taky porad doufam, ze tu v Janove nekdo neco otevre. Jeste me napada Hut Marie v Josefove dole. Tam je spis uzasne to prostredi, ale i kafe ujde a maji velkorysou oteviraci dobu. Ale je uz kus no.
Před nedávnem jsem si koupila letenky na září do Švédska a dnes od rána ve všech médiích jede, jak se tam významně zvýšilo riziko teroristického útoku
a to jsme vybírali mezi Švédskem a Norskem a samozřejmě vybrali špatně ![]()
Jos ty jseš z Janova? Letos jsme tam v květnu bydleli v hospodě Na Rozcestí :-) Janov jsme si několikrát procházeli odshora dolů, možná jsme se tam viděli :-)
Mermaid ach jo! To vezme chut cestovat
Zas na druhou stranu tem nejvetsim prusvihum zadne varovani nepredchazelo.
Podivej se kdyztak jeste na podminky sveho cestovniho pojisteni, jaky vliv takove varovani ma.
To si nevyberes. Ja si zas koupila letenky do Litysska, za dlouho, a taky mi jede hlavou, kdo vi, co bude, vzhledem k jejich sousedum.
Lenka22 Ano jsem
Z uplne nejhornejsi casti. Rozcesti znam, tam obcas chodime.
Lenka22 my jsme hrozně spoko i jen tak s chozením do lesa po okoli :)
Nás program je dost nenáročný, malý výlety, co končí někde u kavárny, na hřišti... ![]()
Z Bedřichova vždycky musíme projít všechna tři putování pro děti, plánky s křížovkou mají v infocentru. Mravenčí stezka na kralovku, zelené putování kolem prezidentské chaty, červené k viklanu, modré přes vysoky hřeben. Po magistrále na Šámalku, k blatnemu rybníku a po zelené zpátky (přes kralovku nebo rovnou domů), od kralovky přes louky do hrabetic nebo u Tesanky odbočit do Janova, z Bedřichova kolem studánky u chaty Balada ke křížové cestě a studánce se zázračnou vodou u bývalé Hašlerovy chaty. Krasnej výlet byl z bedrichova pres malinik a rudolfov az do liberce, končí se u lidových sadu u zoo. Z maliniku k bedrichovske prehrade a pres hraz po druhe straně zpátky.
A z atrakci pro děti urcite můžeme doporučit hřiště na kralovce, v Liberci Ekopark, dětský koutek v lidových sadech vedle zoo, zoologickou zahradu, IQ park pro menší a IQ landii pro větší, městský bazén je bezva v Liberci i Jablonci.
Z výletu dal jsme byli v Jiřetíne na prohlídce Detoa a v Kryštofově údolí.
Syn je dost na pohodu i jen s výlety do lesa, staví si skřítčí domečky, sbíráme maliny a borůvky, začali jsme hledat kešky. Já si tam nejvíc užívám jen že tam jsme, v lese, na čistým vzduchu, hezký výhledy, nic moc víc nepotřebuju :)
Jos Nejlepší kafe je v Jedno Kafe (kde od NordBeans neberou
ale není to vyloženě tím). A v Mikyně mají dobré. Bistro Široká zas vyniká jídlem, atmosférou a dvorečkem!
Krasnej výlet byl z bedrichova pres malinik a rudolfov az do liberce, končí se u lidových sadu u zoo. Z maliniku k bedrichovske prehrade a pres hraz po druhe straně zpátky.
v Rudolfově je hrozně pěkný hřbitov, museli jste jít kolem. Hořce vtipné na něm je, že před ním stojí pomník padlých ve 1. SV a na něm jsou (logicky) samá německá jména, proto před tím pomníkem "náhodou" rostou dva veliké rododendrony.
Aranel já jsem ho viděla u tebe na instagramu, ale bohuzel cestou jsme na něj zapomněli :(
žluťásek Tak příště! Třeba i s kioskem na Hřebínku. (Tam nemají takové pecky jako na Maliníku, ale je to dobrý cíl)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.