Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28563 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 14:29

JosDíky za tip! 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 14:32

letfenixa

Už jsme se tady jednou bavili, jak deti chodili učitele zkoušet na psychiatrii a prezentovalo se to jako ustretovy krok. Někdy mi přijdou ty školy strašně zahleděné sami do sebe. 

Ale u nás na původní škole se to udelalo podobně. Ucitelka jezdila jednou týdně za klukem domu, ale to bylo myslim v druhé třídě. Normálně vše dohnal. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 18:05

barbucha my uz to mame od lonska, hec

Offline Mha
příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 18:21

continuity

Jezdili je zkoušet učitele ze ZŠ? 

U nás by měly být školy při zdravotnických zařízeních, kam ty děti chodí při hospitalizaci.

Offline Paris
příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 19:17

Mám zkušenost s leukémií... u dcery. Naštěstí to dobře dopadlo.

Byla ještě malinká, tak za námi chodila učitelka z mateřské školky - nemocniční... aspoň na chvíli zabavit nebo něco tvořit. Za školními dětmi chodila nemocniční učitelka. Rodiče dětí byli v kontaktu s jejich učiteli a měli zadání učiva. Částečně to probírali s dětmi rodiče, částečně nemocniční učitelé. Chodili za nimi na pokoj, kvůli špatné imunitě nemohly děti do kolektivu. Alespoň ne ve fázi intenzivní chemošky.

Offline Karja
44708 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 20:50

letfenixa To je velmi smutné. No přišlo mi to u kamaradciny školy velmi přísne. Právě on dopisoval vždycky písemky, aspoň přišel na jiné myšlenky, to si přáli i rodiče. ale já bych mu dala prostě na vysvědčení hezké známky a ne podle klasifikace, nebo bych mu dala ať se naučí trrba nějakou základní věc, za to dala za jedna, zlepšila průměr a je to. Tohle bych prostě nezvladla, mě by mrzelo už to, že nemůžu nasázet samé jedničky pro ně. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 21:03
Reakce na MP Meri:

Bych nikdy nevěřila, ze to napisu, ale mně je doma pořad vedro 23 stupňů a topení jsem nezapli. Já bych se na tom vytápění i podílela rada, ale proste ... v tomhle topit nemuzu. A v ložnici je mi v noci fakt regulérní teplo

V životě! sem to nezažila. Celej život ve studenym baráku, pak zizkovskej cinzak ... ze já do paneláku nesla dávno Catherinne doporucuju!

​buď v klidu, my máme v ložnici 21,2 a v noci musím větrat, to se nedá vydržet, ten teplý suchý vzduch ze stoupaček. Někteří sousedi topí naplno od doby, kdy to sotva pustili a to bylo venku třeba ještě 12 - 14 stupňů odpoledne...fakt nechápu, že někdo musí mít byt vytopený na saunových 28 a za půl roku bude brečet u vyúčtování (moje kolegyně, rok co rok to řeší a darmo mluvit)

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 21:55

Evaeva Chápu. Ty plasty se teda plní vážně rychle, musím to zítra odnést, než z toho vznikne černá díra. Ale kovy se tu zas tolik neohřejou, mám velkou spotřebu konzervovaných rajčat a hnědý čočky z dm.

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 22:40

MP Meri

když já ten náš hangár miluju 

Offline Garfie
28563 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 03:25

Mha Když ležela dcera v nemocnici (o prázdninách, jak jinak!), tak tam na dětském oddělení byla škola, normálně místnost i s vybavením. Prý tam mají učitelku a normálně se učí. Ale my máme teda fakultku, monžá to není všude? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 08:00

Garfie Já byla jako dítě v nemocnici a taky za náma chodila paní učitelka a to bylo za totáče. Já bych řekla, že se to odvíjí od závažnosti diagnozy, délka hospitalizace a léků. Třeba v lázních jsme byli se synem 6 týdnů a byla to lázeňská malotřídka s jednou paní učitelkou, 4 hodiny denně, takže po návratu synek krutě zaostával.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 08:08

letfenixa to je tak hrozne

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 10:06

V nemocniciach a kúpeľoch sa deti vyučujú, ale byva tam tak 1 učiteľ pre všetky predmety a všetky ročníky. 

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 10:58

Paris To je moc dobře, že to dobře dopadlo Muselo to být hrozné.

Kan Dcera do lázní musela mít zprávu s plánem učiva na dobu absence ve škole. Měla svoje učebnice. Zvládali to dobře, doma pak nemusela nic dohánět. Ani jsme nedělali žádné domácí úkoly v lázních. To tam na do ani nebyl prostor, byly procedury. Já jsem teda tu učitelku v lázních obdivovala. Skoro každé dítě jiné učebnice, jiné plány učiva. Ale byl to 1.stupeň. Tohle si nedovedu představit s dětma z 2.stupně. Ty tam byly taky, ale měly výuku jindy, nevím, jak to probíhalo.

Karja Chápu, jak to myslíš. U jiných předmětů bych to taky dělala, jak píšeš. Ale třeba matika, čeština a ostatní jazyky, to je akorát na zadělání problémů při dalším vzdělávání. To by mu chybělo, až se uzdraví a bude zase chodit normálně do školy.

Offline Karja
44708 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 11:10

notna No právě, já bych to udělala objektivní fakt pro ty tři předměty a jinak bych byla hrozně hodná;-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 13:17

notna Já už si to zas tak přesně nevybavuju, jenom jak po návratu děcko spláclo dvacet listů a že to musíme přes víkend dohnat. Vlastní nepoužíval, vyfasoval nějaké pracovní listy a ty jsme potom vypracované a podepsané paní učitelkou odevzdávali ve škole. Já teda byla v lázních spokojená, střídala jsem se po týdnu s mužem a bylo to skvělý! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 13:33

Garfie

U nás třeba i na dětské psychiatrii funguje škola. Jenom dopoledne, aby byl čas na terapie. 

A jak se píše výš, že děti braly něco jineho než ve škole, tak to by právě neměly, měla by jejich běžná škola spolupracovat se zdravotnickou školou a dokonce po propuštění by měla přijít zpráva do školy se známkama (v praxi jsem to viděla jednou:), takže stále je co zlepšovat.

Školy při ZZ považuji za jednu z mála dobrých věcí na školství (jsem takový kritický Ijáček) 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:30

Zubař,byla jsem tam v létě s vypadlou plombou, udělal jen půlku. Nevím proč, ale sám mi to nabídl, prý vypadá dobře a není tam kaz. Takže se mi asi před šesti týdny rozpadla ta druhá půlka a než jsem se tam kvůli nemoci a objednacim lhutam dostala, tak je tam kaz až na nerv?

Udělal s tím něco, prý to často pomůže. Takže mě čekají tak dva týdny doufání, jestli se to zregeneruje nebo ne.

Drprcic, doprčic, doprčic

.

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:41

Karja co nam ted rikali na kurzu, tak ty deti maji bud individualni vzdelavaci plan nebo plan podagogicke podpory, plus vetsinou pri nemocnicich a v laznich funguje nejake vzdelavaci zarizeni, dochazi ucitel. Mohou za nimi dochazet asistenti pedagogu z jejich vlastni skoly a ucitele. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 23. listopadu 2023 19:44

Mha to jsem tehdy psala ja, byla to skola, kde uci moje kamaradka. Holku jezdili zkouset kantori z gymplu, protoze si to prala, bylo to samozrejme po domluve skoly a lekaru. Vic toho nevim.