andulka01
to teda.
Stěžovací vlákno
andulka01 Ach jo. :-( To mě mrzí....
A ještě si trochu přisadím. Chtěla jsem si koupit pár testů (ten pozitivní je z prošlých z práce). Testy nejsou! Lidi je vykupují po desítkách, takže ten, kdo potřebuje zjistit, zda není pozitivní třeba od partnera, nebo kdo by si pořídil dva nebo tři pro pohlídání kdy může do práce, má smůlu
Jsme národ malejch, sobeckejch zaprděnců, který neviděj dál než k plotu svýho dvorku.
andulka01Ja už jsem teda myslela, že se testuje málo lidí, jakoby jen ti co musí, nebo jsou s rizikovým osobami, i co jsem se ptala svych znamych, tak se netestuji při virových příznacích. Tak jestli není spíš těch testu málo nebo se to nějak hromadně nakupuje do firem. Divný.
andulka01 No to mi povídej, my z předešlého kovidu doma tři testy, muž fasoval v práci a všechny můžeme vyhodit. Jak to maj jako urobený? Výdrž 00nic.
Karja hromadný nákup do firem se v lékárnách fakt nevyplatí, to snad každý backoffice ví a nakupuje on-line ve větších množstvích levněji.
Jak je mi blbě a jsem protivná, tak si myslím, že to jsou ti samí, co brali penicilin do foroty. Tak teď budou mít doma dvacet testů a stejně si je pak neudělaj, protože co kdyby to fakt covid byl, žejo.
A ještě jsem naštvaná na sebe, protože mě to fakt nenapadlo, já byla přesvědčená, že jsem normálně nastydlá, předevčírem jsem se hrabala ve sněhu a chodila z tepla do zimy, tak mi to nepřišlo. Až když mi kolegové řekli, že z firmy už lehlo pět lidí (jsem trochu asociál, nevím co se ve firmě mezi lidmi děje).
andulka01upřímně, my jsme si ty testy udělali, protože jsem měla doma pět z dávné zásoby.
Teď došly a další kupovat ani neplánují. Ale já jsem zastánce toho, že nemocný člověk má sedět doma. Je přece úplně jedno jestli nám covid nebo jiný z desítek víru, který způsobuje respirační nemoci. Jediný případ rozdil je, že na ten covidu všichni slyší.
continuity to máš naprostou pravdu. Akorát ne vždycky si člověk uvědomí, že je nemocnej, včas. Přepadlo mě to včera někdy dopoledne, ale třeba malou rýmu, ranní kašel a častější kýchání mám celou zimu, někdy večer mě bolí svaly nebo klouby a nic to neznamená, jen únavu. Já to na sobě fakt nepoznám.
andulka01 Naprostý souhlas s continuity . Celkem mě i překvapilo, kolik lidí tady i v okolí ví, že má covid. Virózy bohužel patří ke každý zimě. Já zrovna nějakou mám taky, ale dělat test by mě nenapadlo, nevidím důvod. Prostě nikam nechodím, ať mám covid nebo něco jiného. Mimochodem, "nastydnutí" je vždycky způsobený nějakými mikroby, to prochladnutí je jen faktor, který pomůže propuknutí nemoci.
Len podle mě fakt lidi spotřebovávaj ty testy, co maj doma, jak píše conti
Len Ale si ešte na RD, nie? Lebo s nadchou, nejakou virozou ľudia do práce chodia bežne.
letfenixa Jsem, zatím chodím do práce jen na pár hodin týdně. Já taky nemám ráda být nemocná, navíc si práci domů nevezmu a komplikuje se to. Ale myslela jsem, že covid lidi naučil aspoň nechodit mezi ostatní, když je člověk nemocný.
S virózou se prostě do práce chodit nemá, no. To, že se to někde považuje za normální je věc druhá.
Len tiež som si myslela, že Covid ľudí pouci. Aspoň keby rusko nosili. Práve mi z triedy odišiel žiak, po ktorého prišla mama, lebo prišiel už do školy s teplotou.
A teda s nadchou nikoho na PN nevypisu.
My se doma testujeme, protože první dny u nás průběh covidu vypadá úplně stejně jako běžné nachlazení, viroza. Ale narozdíl od jiné nemoci z covidu nám nepomůže 2-3 v posteli a dobrý. Z covidu máme únavu, bolest těla apod. skoro měsíc. Já dokonce skoro půl roku. Takže po testu víme, jestli zrušit aktivity minimálně na týden a pak ještě tři - čtyři týdny fungovat dost omezeně, nebo fakt jen tak na ty tři dny a bude to dobrý. Pro nás je to přínosná informace. Ale pro okolí je to fuk, nemocní jsme doma tak jako tak. V září jsme měli ještě dva testy z dřívějška. V listopadu jsme koupili jeden, když onemocněla dcera a kamarádky jí volaly, že covid mají. Tak jsme chtěli vědět, jak na tom je.
andulka01 A není ten nedostatek testů v lékárnách třeba tím, že už to není tak žádané zboží? Já tuhle taky nekoupila v lékárně roušku. Myslím, že teď už lidi testy a roušky nesyslí. Kdo syslí, má už z dřívějška.
continuity to píšeš přesně. My tu máme ještě asi půl krabice, co muž kdysi nafasoval v práci. Ale při viróze se stejně netestujeme, to by muselo být něco horšího.
andulka01 ještě k těm prošlým testům... zjistila jsem někdy loni, že zvenku na obalu je expirační datum mnohem dřív, než na jednotlivých komponentech uvnitř. 2-6 měsíců. Takže tu prošlost moc neprožívám. My jich máme ještě dost v práci, nikdo je nechce...
letfenixa no tak já můžu zůstat doma, to je pravda.
Jenže muž ten covidu nechytnul v práci... Ale od svého bratra, který se nám tady nemocný rozvaloval hodinu v obýváku.
I kdybychom připustili, že do práce musí, tak tohle opravdu nutné není. Navíc já pokud fakt nejde do tuhého,já úplně nestojím o to, aby mě stříhal nemocný kadeřník nebo se mi v puse hodinu hrabal nastydlý zubař.
continuity ja o to tiež nestojim, mať v triede cca 5 chorých žiakov.
notna přítelovi přímo ve třech lékárnách řekli, že jich měli dost, ale že to lidi brali po desítkách. Roušky u nás v lékárně běžně k dostání po celou dobu.
continuity to máš těžký, ten kadeřník taky nestojí o to, aby mu tam chodili nemocní lidé jen proto, že jsou doma s virózou a vlastně jim toho moc není, ale mají čas. (osobní zkušenost a následně antibiotika a týden v posteli)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.