MP Meri uuf tlapkam![]()
ja ho mela ted myslim poctvrte a za me je tahle varianta nejhorsi, fuj
MP Meri uuf tlapkam![]()
ja ho mela ted myslim poctvrte a za me je tahle varianta nejhorsi, fuj
Tlapkam všechny marody.
My jsme taky pořád nakřáplí, ale s vámi se to nedá srovnat.
Tiež potlapkavam všetkých chorých ![]()
viktorka_od splavu No, taky jsem si myslela, že je to covid, protože to bylo a je hodně divný, ale test nevyšel, tak vlastně nevím. Už ani žádný další doma nemáme. Ono je to nakonec jedno, jsme doma, jenom ta možnost opravdu to vyležet s dítětem není. Ale fakt si zoufám, kdyby to šlo, jenom ležím a spím.
MP Meri Tlapkám a moc soucítím.
MP Meri to je teda taky pěkný moribundus, ještě takhle dlouho.
MP Meri Je mi špatně, jen to čtu a lituju teda strašně!!! Podobný Vánoce jsem jednou zažila, dceři byl asi rok, k štědrovečernímu stolu jsem se dovlekla bledězelená v teplákách, srkla si polévky a odpadla. Držím pěsti, ať je to brzo pryč a nesnaž se pak všechno dohnat!!!
Tady se začíná objevovat ten nový čínský virus, myslím, že se u nás o něm píše jako o dětském "zápalu plic", ale tady ho teď měl manžel od kamarádky, když se vrátil z Indie, tři týdny děsného kašle, troje různá ATB a nic nezabíralo. Docela se to tu teď řeší, máme školu plnou čínských dětí a před námi tři týdny volna, kdy většina z nich pojede domů....
Garfie No ty kráso a máme to zpět.
Garfie jo,rsv virus.Tady už to řádí taky.
Všem marodům přeju brzké uzdravení. My jsme jen nakřápnutí a máme jednu dcerku doma, s ní oficiálně stoná muž. Ted jsem ovšem vylezla z pracovny do společných prostor a jako, jako to nechceš:-D. Stihli to vytvořit za 45 minut, nechápu.
EDITH4Bjá zas četla, že jsou to mycoplasmata. Měla to kdysi máma, ta skončila s CRP 200 ve špitále, a muž, ten si tři týdny akorát po čtyřech došel na WC. Fakt nechci.
continuity Se snad odhlašuji z tohoto fóra. Jako nevěděť, je snad to nejlepší;-)
Karja tak ty máme i tady, není to až tak nová nemoc. Blbý je, že na ně nezabírají peniciliny. Ale není to tak extra infekční. Táta to tehdy od mámy nechytnul. Já od muže možná ano, ale děti vůbec.
continuity syn je měl kdysi taky pozitivní, nechytli to od něj ani mimino, toho času asi 10m. Ale nechci teda ani to, ani RSV. Teď s RSV u 4týdenního mimina byla v nemocnici kamarádka. ![]()
mykoplazmove pneumonie jsou docela bezne, rika se jim atypicke pneumonie (resp. mycoplasmata jsou jednim z puvodcu atyp. pneumonii). Clovek obvykle neni uplne na umreni, prijde s dlouhotrvajicim kaslem a takovym jako pocitem nemoci, poslechove na plicich nic moc poslechove nema, az na rentgenu je velky nalez. Leci se jinou skupinou antibiotik nez penicilinovou. O te cinske pneumonii toho moc nevime, zrejme je puvodce vic virulentni anebo rezistentnejsi vuci ATB.
Tabea RSV infekce u kojencu jsou problem, nedonosenci se proti tomu ockuji (resp. se jim naockuje primo protilatka). Cetla jsem ale, ze uz je evropskou lekovou agenturou schvalena nova ockovaci latka vuci RS virům, ktera je pro tehotne zeny. Tak treba dorazi taky do CR. Otazkou je, jak moc budou tehotne zeny ochotne se nechat ockovat nejakou novou vakcinou. (Napriklad ockovani proti cernemu kasli v tehotenstvi je doporucovano uz asi 8 let a myslim ze o to velky zajem neni.
mnum ono to ne vždycky doběhne až k doktorům. Moje doktorka trvala na tom, že mně naočkuje na tetanus+černý kašel než otěhotněním. Už mi končila ta účinnost a ona mi vyloženě kladla na srdce, ať před očkováním zase neotěhotním. Tehdy jsem ještě nevěděla, jestli další dítě bude, tak jsem jí poslechla.
mnum Jj, syn byl v nemocnici se zápalem plic, po návratu domů se brzy zase zhoršil, jiná pediatricka nechala udělat rozbor na mykoplasmata.
Kdyz jsem toho malinkýho drobečka slyšela kašlat, tak mi to dost trhalo srdce. Ještě ze už nemusím řešit, jestli se nechám očkovat v těhotenství. ![]()
MP Meri Je mi špatně, jen to čtu a lituju teda strašně!!! Podobný Vánoce jsem jednou zažila, dceři byl asi rok, k štědrovečernímu stolu jsem se dovlekla bledězelená v teplákách, srkla si polévky a odpadla. Držím pěsti, ať je to brzo pryč a nesnaž se pak všechno dohnat!!!
Jo, dneska je mi o poznání lip, tak mě samozřejmě hned napadlo, ze aspoň obeham (s respiratorem!) různý balíčky na vyzvednutí, ale asi je rozumný to fakt nepřepalit. Budu spis pracovat na dohánění ty atmosféry doma, koledy, pernicky a tak. A dodelame aspoň tapetovani, teda muž, já budu dozorovat deti, myslím, ze se jich po těch dvou dnech rad zbaví ![]()
Tabeakamarádky muž si s mykolasmatem kašlem zlomil dvě žebra.
MP Meri Já vím, proč ti to píšu!!!
Fakt neblbni a nepřepal to.
mnumNNo on by třeba zájem o očkování i byl, kdyby se o něm mluvilo a doporučovalo. Já bych třeba na ten černý kašel v těhotenství zašla, ale že se to doporučuje jsem se dozvěděla až po druhém porodu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.