barbucha ještě než dáš první dojmy, jak ses k tomu dopracovala. .co ti bylo, kde se to řeší a tak...povídej,přeháněj
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa co do hodiny, do 10 minut!
No může za to milostpán, jako vždy
Furt chodil a mlel jak přestávám dejchat a že už má dost toho jak musí vždycky vstát a jít mě zkontrolovat, když náhle přestanu chrápat... pročež mě donutil objednat se do spánkový laboratoře a tam si rvali vlasy že se x krát za noc dusím. Promptně objednali tu kyslíkovou masku a teď to mam ![]()
Jinak první dojmy teda nic moc! Je to přece jen kus plastu na ksichtě, jako nikde nic netlačí ani netáhne, ale stejně. Vzala jsem takovou, abych mohla dejchat i pusou jak jsem zvyklá, jinak lze vyfásnout jen nosní, pokud to někomu stačí.
Doma jsem přístrojík umístila na noční stolek, není to nic velkýho takže cajk... večer zapojila do sítě, nasadila masku, přicvakla šlauch a jedem. Šlauch dlouhej a měkkej, člověk se může vrtět z boku na bok, jak chce. Je to tichý, světýlko za chvíli zhasne, takže to neruší - ale ten vzduch je chladnej jak když spím při otevřeným okně! Přidaná hodnota ovšem tkví v tom, že jsem se poprvé za letošní rok nezpotila jak prase, naopak (pozn.: dneska vytáhnout zimní peřinu!).
Zjevně jsem usnula páč se mi i něco zdálo... sen, hezky aktuální, končil naprostou zkázou přístroje, kterej vybuchnul a začal hořet
A hle - v reálu začal najednou pumpovat jak vzteklej, to mě asi vzbudilo, hnal do mě litry a litry vzduchu pod tlakem a nešlo to zpomalit, tryskalo to i kolem masky, takže jsem to sundala, zašla si na wc... a znovu a lépe, což jsem vydržela asi tři hodiny a nad ránem to s úlevou sundala a hodinku si pospala bez. Musím se zeptat jestli to bylo nějakou tou zástavou nebo jen jankovatěl... Nicméně jsem byla ráno míň mrtvá než obyčejně, kupodivu (nebo si to jenom namlouvám, těžko říct).
Takže tak. Doktorka to na dálku monitoruje, teď to budu používat do zítřka, pak jedu pryč a potom zas v pondělí začnu. A uvidíme. Instruktorka pravila ať to koukám mít aspoň čtyři hodiny na hubě... a prej žádný na vyzkoušení (jsem si myslela já), už jsem to převzala a je to moje nafurt, ještě se ozve firma s předávacím protokolem, která mi taky sdělí jestli si můžu do zvlhčovače lít vodu normální nebo destilovanou (podle stupně tvrdosti v bydlišti). No, je to věda.
A s omlazením počítám s jistotou! Přece si lidi draze platěj kyslíkovou terapii kvůli tomu, ne?! Tak neberte to zadarmo
A tý zábavy kolem ![]()
barbucha
no dobry teda!
ps: to dychani pusou to nedelas dobre, predsedo
Já vim. Sucho jak na Sahaře pak. Ale budu mít ten zvlhčovač ![]()
Potrefenáhusa o dětech možná, ale přísahám, že o úklidu nebo penězích jsme se v životě nepohádali.
Evaeva buď rada, je to votrava
Evaeva s prvním mužem o dětech a penězích, s druhým o dětech málokdy, dokud s náma bydlely a byly mladší. O úklidu často, on je takový generátor nepořádku, hlavně když má nějaký pracovní zásek a myslí jen na to. Ale už je to přece jen o něco lepší.
barbucha "sen, hezky aktuální, končil naprostou zkázou přístroje, kterej vybuchnul a začal hořet" ![]()
viktorka_od splavu A jsou nějaký způsoby, jak se to dejchání pusou odnaučit? Ve dne se na to jakžtakž soustředím, ale v noci...? Mám drobný podezření, že mi rodiče nenechali vzít nosní mandle a teď to mám, no.
moora Potrefenáhusa Já hádky nenávidím a normálně jsem si na terapii ujasňovala, že když na mě někdo zakřičí, neznamená to, že mě nemá rád... a že bych to taky měla někdy zkusit. (ale se sambem byl důvod jen asi jednou a moje "křičím" znamená "mluvím o 20 % hlasitěji"
)
Potrefenáhusa věřím
barbucha děkuju za slohový cvičení, jseš dobrá, já normálně nespím, když, tak na břiše, takže asi ani jako pomoc ke zdárnýmu spánku to nevidím. zlatej rohypnol.
Kokoska já jsem taky generátor nepořádku, tak možná proto ![]()
Aranel mno je to trochu veda /mozna i paveda, tezko rict/ https://5pz.cz/dychani-nosem-x-dychani-usty/
oni si na noc prelepuji pusu, mne to problem nedela, tak netusim. ale zjevne to jde
viktorka_od splavu V Hostu vyšla taková kniha Dech a tam o tom přelepování psali taky. Jakože ne zalepit pusu gafou jako v detektivce, třeba jen kousek náplasti doprostřed. Ale zatím jsem se neodhodlala.
Karja ty hádky kvůli úklidu (penězům a výchově děti) jsou asi nejčastější, ono taky kvůli čemu jinymu se porad hadat
Ano bez starostí se hádáš o kravinách:-D
Aranel tu jsem cetla![]()
ja teda nemam problem s dychanim ve spanku, ale pri zatezi, a hodne mi to pomohlo, i kdyz mam jeste na cem pracovat:-)
Aranel Jestli máš instagram, podívej se na logopediejinak, zrovna nedávno tam o tom dýchání pusou psala, i u dospělých. A i o tom přelepování pusy, že to není dobrý nápad, že to může skončit i udušením a příčinu to neřeší.
Myrtila Díky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.