Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:34

Zuzuli mám AEG lavatherm, suším v ní naprosto vše.

Online Janulik03
20268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:38

Renusatko tak to aj zo mňa vypadne, ale to neznamena že čakám, ze to bude riešiť. Neviem ako to ma tvoja maminka, ale ja chcem byť užitočná deťom, opačne ma to privádza do rozpakov . Mozno sa jej spýtať či by chcela pomôcť a ak povie nie, nechať to zatiaľ tak. Skôr poteší milá spoločnosť

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:50
Reakce na Janulik03:

Renusatko tak to aj zo mňa vypadne, ale to neznamena že čakám, ze to bude riešiť. Neviem ako to ma tvoja maminka, ale ja chcem byť užitočná deťom, opačne ma to privádza do rozpakov . Mozno sa jej spýtať či by chcela pomôcť a ak povie nie, nechať to zatiaľ tak. Skôr poteší milá spoločnosť

Janulik03 Tak ty jsi v tomhle úplně jiná matka a babička.

Moje mamka nikdy, za celý svůj život, nebyla spokojená nebo šťastná, nikdy jí nebylo dobře a s tou pomocí nám, to taky nepřeháněla. Tak teď to beru jako nestíhá uklízet, tak se do toho nehrnu. Jen teď to posloucháme dlouho dobu a když jí nebídneme pomoc, tak nechce. Trochu mi přijde, že se ke stížnostem na zdraví přidavají ty na úklid. Přitom ona žije sama, je jí 70, takže žádný věk, žádné závažné nemoci, jen taková celoživotní pohodlnost, od 50 je v důchodu. Dřív to bylo pořád, že binec jí děla taťka, teď je tam sama a pořád je něco. A já jsem včera odcházela tak naštvaná, že jsem si říkala s bráchou, že ona očekává, že jí budeme nakupovat, vařit, uklízet a ještě jí snad bavit. A my ani jeden nějak nevíme proč a kde se to očekávání, po celoživotním nezájmu, bere. Doktorka už jí dala něco na psychiku, jenže ona si bere léky, dle svého uvážení, přečte leták, má všechny příznaky, takže to zase vysadí. Léky na tlak, na psychiku, na astma, pak to nefunguje nikdy tak, jak má. 

Koukám naštěstí je to stěžovací vlákno

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 19:51

Diky vsem za tipy, pisu si. Nas ceka pristi rok velky nakup vsech spotrebicu, tak uz sbiram napady. 

My ted intenzivne hledame byt ke kompletni rekonstrukci, chceme ho odrbat na nosne zdi a udelat kompletne novy. A porad doufam, ze tam diky tomu budeme mit vetsi poradek, nez v tom stavajicim. Nejen, ze nove se lepe udrzuje, nez kdyz ted jsme v byte, co "chyta patinu" uz od sedesatych let (treba to flekate lino se nam nikdy nepovedlo uspokojive umyt, o zaslych obkladech a hlavne sparach za sporakem radeji nemluvim), budeme resit hlavne ulozne prostory, aby se veci co nejvic schovaly, ale chystame se i na co nejvetsi moznou automatizaci. Mycka, susicka, roboticky vysavac... Jako ted by se nam sem ty spotrebice sice vesly, ale trikrat vyhorela elektrika behem tri let, rozvody z roku 1968 s jisticem 10 amperu na cely byt, by to nejspis nedala

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:02

Tak u nás to dopadlo dnes tak, že Lukasko na zajtra pozval babku s dedkom na silvestrovskú oslavu (obed), tým pádom  celé poobedie upratoval obývačku, zavŕšil to umytim podlahy. Pričom sa ma spýtal, že či by nemohol podlahy umývať každý deň, že ho to baví. Aj varenie ho baví (to som vedela), tak by on chcel variť a upratovať

A rád by si niekoho zo školy pozval domov,  ale to by muselo byť naozaj upratane. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:09

Zuzuli

Moc držím palce, ať se vám to všechno vyvede. Já už ten pocit neuklizenosti doma mám nějakou chvíli a myslím, že to vyřeší jen nové bydlení.

Protože nás je doma hodně, musí mít každá věc své místo, takže běžný úklid je celkem v pohodě, ale tak nějak celkově ten dojem z bydlení je jak to říct, opotřebovaný, chtělo by to po období malých dětí vyměnit nábytek, udělat nové podlahy, vymalovat a předtím ty zdi teda oskrabat, vyměnit i třeba sbírku ložního prádla (piráti a autíčka )... Uf, toho je. 

Dělali jste někdo takový restart bydlení po období malých dětí?

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:17

Mha my jsme takhle rekonstruovali celý dům, protože to bylo vážně potřeba a abychom se všichni vešli (já moje děti budoucí/bývalý a jeho děti.-)) a jelikož ty děti byly už v pubertálním věku, tak zrovna komplet nové pokoje, místo krabic na hračky skříň na oblek do tanečních a podobně, to bylo moc fajn jak to vyšlo

Online Janulik03
20268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:19
Reakce na Mha:

Zuzuli

Moc držím palce, ať se vám to všechno vyvede. Já už ten pocit neuklizenosti doma mám nějakou chvíli a myslím, že to vyřeší jen nové bydlení.

Dělali jste někdo takový restart bydlení po období malých dětí?

​my, aj ked nechtiac. Prestahovali sme sa do rodicovskeho do u, aby otec nezostal v ňom sám. 

A potom sa tam za nami pristahovali postupne naše dospele deti. Takze zas plno.

Momentalne sa časť odstahovala asi kilometer ďalej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:19

Potrefenáhusa tohle nesnáším. To vždycky dělá muž, když už má pocit, že bordel přesáhl nějakou míru, nastrká ty věci někam. Ale to umí každý, to není žádný úklid

Nicméně dneska jsme debordelizovali jeden pokoj a i v chodbě už to vypadá líp

Online Janulik03
20268 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:22

Renusatko mozno len sa boji samoty. A inak to už nevie 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:23

Taky bych rozlišovala špínu a neuklizené krámy

49357 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:23

Janulik03 dokázat přijmout pomoc je velká věc

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:44

Janulik03 Ona bydlí s bráchou v domě, má dvě celkem malé vnučky v domě a i když jí říkají, tak tam nejde. Dokonce bráchovi prý řekla, že ji to nebaví (jako vnoučata) U nás na návštěvě jen tak, nebyla ještě nikdy, za 25 let. Bydlí 10 minut od nás.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:44

A ještě pro mě teda game changer maximální - ruční vysavač. Na takový to přelíznutí ho beru několikrát denně. A u toho člověk i tak nějak přirozeně dost věcí sklidí. Miluju.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:49

MP Meri jo, to potvrzuju. Za mě objev do domácnosti

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:49

MP Meri pro mě kombinace tyčový vysavač (obsahuje i ten ruční) a parní čistič. Normální vysavač se u nás už používá jen na sopel.

Offline Makara
3651 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 20:55

Renusatko no, to je těžký ...

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 23:05

MP Meri Pinot Noir Lama_z_Lana a jaký máte? Pořád nad ním bádám a nedokážu vybrat ....

49357 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 23:12

Peetra1 Dyson

49357 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 23:14

Renusatko zase je skvělý, že se to u vás nepřenáší dál, že máš super rodinu a kluci a vnoučata takhle o vás určitě jednou mluvit nebudou...