Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 23:18

Mha My vlastně jo i když to nebylo úplně kvůli tomu a úplně radikální, ale když šel mladší do první třídy, dostali každý svůj pokoj a s tím už se svezly nějaké změny...

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 23:20

Včera jsem něco stěhovala u našich, a jelikož to bylo těžké, pár schodů mi to sjelo. Byly odřené, fakt hodně. Strašně mě to štvalo, normálně ty dřevěné hrany se na některých místech úplně odštíply. Byla jsem z toho špatná, člověk tam bydlí vlastně 30 let a nic a když tam uz nebydlí, tak to takhle úplně sežere? Tak jsem to doma říkala muži a on že jsou to staré schody a už poškrábáné. Štvalo mě to celý dva dny, říkala jsem si, že to musím s rodičema nějak vykomunikovat, nabídnout jim zaplacení opravy nebo tak něco....Pointa? Dneska jsem o tom doma zase mluvila, že jim musím zavolat a při bližší komunikace s mým mužem ohledně toho poškození z něj vypadlo, že to takhle sežral on s naším dědou před 2 měsícema?! Sjela jim pračka. No tak jako uf, ale i tak jsem si ty dva dny kdy mě to štvalo mohla odpustit:D

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 05:26

Renusatko ahha, tak to je taká povaha. Tam je ťažké niečo robiť. 

Offline Potrefenáhusa
38873 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 06:46

Karja nám sjel takhle ze schodů starej litinovej radiator, taky vypadaj moc pěkně

rict ti to teda ale mohl

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 09:20

Potrefenáhusa No on mi to asi říkal, ale normálně to nějak uvízlo někde na cestě neporozumení. Az když jsme víc rozebrali a kde přesně a čím přísně a jak to vypadá, a jak to bylo těžké...:D

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 09:54
Reakce na Zuzuli:

Ja bych poprosila vsechny, co jsou se susickou spokojeni, davaji do ni vsechno, jestli by mi nenapsali, jaky typ maji. Ceka me brzo nakup susicky a chci do ni prave davat vsechno a zrusit susak, tak at nenatrefim na tu, co nici a srazi obleceni

​Mám Hoover, značku jsem neznala, ale potřebovala jsem menší (mělčí) a kromě Candy (vřele nedoporučované) byla jediná taková na trhu. Je tam program na vlnu, kterej ještě žádnej svetr nezničil... a mraky jinejch snad na každej druh oblečení, včetně i jednoho "zdravotního" na ničení roztočů a podobný havěti (peřiny se v pohodě vejdou, obsah má velikej). Nezničila nikdy nic, na rozdíl od pračky...

Offline barbucha blogger
35876 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:03

3. nenechávat to nakupit, nesnáším ty zabordelené plochy, takže každý den prostě věnuju 5-10 minut tomu, že posklízím takové ty nahromaděné krámy - oblečení do špíny/do skříně/na věšák, boty do botníku, nádobí do myčky.. ideál vyhradit si na to čas (např. po příchodu domů, před odchodem, před spaním.. )a dát tomu fakt jen těch 10 minut max

4. všechny věci musí mít své místo, jinak je bod 3. vopruz na hodiny

5. pořádek se přeceňuje

​Uklízet před spaním, tak vzteky neusnu do rána

Lepší je to udělat hned: nádobí do myčky jde ihned po použití, boty do botníku okamžitě po příchodu, hadry do špíny/do skříně rovněž. Nic se nenahromadí, abych se k tomu musela večer vracet!

Navíc v panelákovejch prostorách udělá bordel každičká ponožka, každičkej kapesník

Ale s bodem 5 souhlas!

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:41

Karja Nojo, když já se k tomuhle "mimochodem" zkrátka nejsem schopná v běžném provozu přinutit... Když si vařím čaj, tak ta myšlenka otřít linku mi možná bleskne hlavou, jenže zároveň si řeknu: "ale co, nechám to na později, radši si s tím čajem sednu ke knížce" - vím, že je to strašně dětinské, ale nemůžu si pomoct. :D 

JankaM Ano, máme to rozdělené, takže ty (pro mě) nejotravnější činosti má na starosti přítel. Je to obrovská pomoc, vlastně bych si neměla stěžovat. Ale v mém dokonalém vesmíru by stejně pro úklid vůbec místo nebylo a člověk by se mohl věnovat ostatním, méně ubíjejícím věcem. :) 

MP Meri S těmi věcmi máš určitě pravdu, na tom bych měla zapracovat, za poslední roky se mi doma nakupilo hrozných krámů. A ta automatizace je moje slabina, no. 

viktorka_od splavu A to já tu toleranci nemám nijak zvlášť nízkou. :D Okna by mě ani nenapadlo řešit. Bohužel se obávám, že ten byt 1+1, skutečně myčku ani susičku nepojme, to bych musela zrušit třeba postel. Ale snad se to v budoucnosti zlepší. Děkuju za tipy. :)

1010 Tak snad se toho v příštích letech taky dočkám. :)

Offline Kokoska
34983 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:44

barbucha nojo, ale kdyz to kafe a knizka nejak vic chutna v uklizenym prostoru.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:48

Hwi taky jsme dva v 1+1 a pojme. akorat jsem treba zrusila skrinku na nadobi, ktery mam tim padem u kotle na topeni, mycku orezala pilkou a tak:-)

Offline Kokoska
34983 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:50

Muz ma nastesti svoje prostory, kde je mi jedno, jakej binec tam ma. Tam jedine vyluxuju volny plochy na podlaze, coz je hotove velice rychle

Ve spolecnych prostorach uz se naucil, co mi vadi, a snazi se. Dokonce uz si vybaluje a uklizi veci hned po prijezdu odnekud, to bylo vzdycky hrozny. Tasky hodil do obyvaku za dvere z chodby, neco malo z nich odebral, takze ostatni vnitrnosti vyhrezly ven a ja to obchazela jak Jericho. Trvalo nekolik dni, nez to zpracoval. Vcera jsme prijeli kolem pate a hle, v obyvaku se vali jen moje kabelka

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:51

Pinot Noir prosim, jaky mas ten parni cistic. Uz jsem se te chtela zeptat nekolikrat a vzdycky zapomenu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:53

Kokoska tohle já vůbec nemám. Sice když se rozhlédnu, řeknu že by to chtělo uklidit, ale užít si knížku nebo kafe mi to nebrání.

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:53

Lamicka Kärcher SC4. Ale už moře let a už trochu pokašlává. Myslím, že Jos má taky nějaký, silnější myslím. Třeba se podělí o zkušenost?

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:56

Hwi dobra zprava je, ze se to da naucit. Pochazim z bordelarske rodiny milujici vsechny mozne i nemozne nepotrebne kramy, ale mame doma malo veci a uklizeno. 

Nejvic mi pomohlo bydlet rok behem VS v podnajmu u znamych, kde jsem zjistila, ze to u nich chodi uplne jinak. Mam system hodne podobny jako viktorka_od splavu vcetne tech oken, ktere jsou mi fuk.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:56

Pinot Noir diky :) 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:57

viktorka_od splavu Byt není náš, tak se mi do těch větších zásahů moc nevyplatí investovat. :) Doufám, že se do budoucna přesuneme do něčeho většího. Jestli mě to odnaučí být bordelář se uvidí. :D 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:58

barbucha no ale mne se "hned" treba nechcetak to udelam az se mi chce a mam pocit (ciste pocit), ze naraz je to efektivnejsi:-P a dat vecer nadobi do mycky a zapnout ji je naopak bezvadnej pocit!:-)) jak to hezky hrka pekne se mi usina s pocitem dobre vykonane prace

navic to okamzity sklizeni mi pripomina vcera zminovane osoby, co ti to berou pod rukama, u nas to bxla babicka - vytahla jsem si ze skrine, co si dnes obliknu a jak se otocim je to tam zpatky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. prosince 2023 10:59

Hwi nechci to brát iluze, ale nenaučí. Aspoň podle mých zkušeností. Úložné prostory a spotřebiče ti to ulehčí, ale není to samospasné. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 11:00

Lamicka Díky za naději, snad k tomu taky dospěju. :)