Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 11:55

RoSa podle mě to jsou synonyma

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 11:58

RoSa tak to jsem v zivote neslysela. predevcirem je den pred vcerejskem a predvcir je preklep nebo nejaky nareci;-)

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:00

dorota vsak bez pracky bychse taky zaobesla, prababicka prala normalne na dvore v neckach. ale proc:-))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:02

Myčka je naprosto skvělý vynález. Problém s mytím nádobí jsme měli i bez dětí, kolikrát jsme myli, až když nebyl čistý talíř

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:03

viktorka_od splavu nám chybí na chalupě, když se nás tam sejde deset, je těch talířů... Ale její umístění by chtělo minimálně kompletní přestavbu kuchyně. Zatím jsme vyhodnotili, že zas tak často se nacházíme. Ale je to opruz.

Offline Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:15

Evaeva mne přijde vopruz nejen to mytí, ale ze se to neustále někde vrší, špinavý ve dřezu, umyty na odkapavaci, mokrej odkapavac.... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:16

Potrefenáhusa no nevršení je příjemný bonus, ale mytí nádobí já fakt z duše nesnáším.

My teda skládáme nádobí do myčky akorát po velkých jídlech, žádný na jeden hrneček otvírat myčku. A krabičky, které potřebují doschnout, se vrší taky.

Online Pinot Noir
29895 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:20

Evaeva

I kvůli jediné malé lžičce! 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:22

Mytí nádobí mi nějak zvlášť nevadí, pokud v místě teče teplá voda.

Dokonce v létě, když jsou vedra a jsem doma sama nebo jen mužem a myčku nemáme šanci naplnit, tak nádobí myjeme ručně než aby to tam tři dny smrdělo. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:24

Myčku miluju a od té doby, co je na chalupě, tak miluju i chalupu.

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:26

Týká se to debaty tady, ale spíš by to byl do přiznání. Asi jsem chlap! U nás když někdo zapomene něco důležitého jako je doktor apod., tak jsem to já. Protože si to zapomenu zapsat do diáře nebo se do něj podívat, když už to tam mám. Nedělám to schválně, pár let už se mi to nepodařilo, ale dřív docela běžně. Nepamatuji si narozeniny, jmeniny, výroční svatby. Jako vím data, když se to po mě chce, ale přát v ten správný den, to je teda fakt hodně těžký. Ale pracuju na tom, zapisuju, diář otvírám každý pracovní den a je to se mnou lepší.

Muž zase vypouští takové věci, které si pamatuji já. Co si kdo přeje jako dárek, kdo nám co kdy říkal, co má kdo rád k jídlu apod.

Offline Kokoska
34989 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:28

Máme na venkově myčku 40 a doma 60 a u té menší se mi to kolikrát po obědě nevejde, ve dvou lidech! Neumím si představit něco ještě menšího, kam dám jen hrníčky. To bych snad radši používala pořád dokola jeden šálek, který bych rovnou opláchla. 

Offline andulka01
12852 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:28

Myčku nemáme, jsme dva, kuchyně relativně malá, takže ani neuvažujeme. Myjeme jak kdy, občas se někomu chce, občas se dost přemlouváme, ale většinou je to kdo přijde dřív domů. Třeba nádobí z večeře necháváme na druhý den většinou, po večeři už chceme mít klid u čtení nebo tv. 
Blbý je, když víc vaříme a pečeme, ty mísy nebo pekáče se musí odmývat průběžně. A větší společnost taky, no, ale to míváme zřídka.

Nicméně si stojím za tím, že myčka je skvělá věc a kdyby se vešla, rozhodně bychom užívali. Plus, jak už bylo zmíněno - ten zvuk myčky ve ztichlém bytě

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:30
Reakce na Potrefenáhusa:

Evaeva mne přijde vopruz nejen to mytí, ale ze se to neustále někde vrší, špinavý ve dřezu, umyty na odkapavaci, mokrej odkapavac.... 

Kokoska I pomoc s hrníčkama je prostě pomoc.

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:36

My jsme dva a před měsícem jsme měli myčku víc než14 dní nefunkční. Pohroma a to nijak nevařím, v týdnu jíme v práci  o víkendech jsme po restauracích. Jenže muž bere čistý hrnek na každý čaj, uklízí mi každou sklenku, ze který piju vodu, jak něco leží na lince, šup s tím do myčky, což mi neskutečně sejří ...takže nádobí nashromáždíme velmi rychle a ted najednou myčka nic. Hrozný to bylo

Online Pinot Noir
29895 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:43

notna já to mám stejně. Sice všechno organizuju, objednávám lékaře a domlouvám akce já, ale ty, co předám muži, hned vypustím a je to už jeho věc, a nutno říci, že spolehlivě, zatímco ty, co jsem přidělila sobě, jsou často v ohrožení. Už mockrát to zachránila taková ta připomínací SMS od lékařů, nebo dotaz tchýně "A kdy že máte tu besídku/kontrolu/sraz...?"

Ty svátky a spol., to jsme na tom stejně.

Online Fakirka
2226 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:45
Reakce na Aranel:

barbucha Nemohla jsem si vzpomenout a teď konečně: to je myčka Bob, taková hodně hipsterská, do které se dokonce nalévá voda konvicí, takže nepotřebuje ani přívody!!

Jako jasně. Vejdou se tam dva hrnky, dva talíře a nůž od másla plus mínus. Ale když se večer vrátíš domů, nádobí od snídaně máš umytý... A to se vyplatí. Já totiž jako hodně nesnáším mytí nádobí

​Tak Boba mám doma já a překvapivě není zas tak malý

Offline Potrefenáhusa
38876 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:49
Reakce na stes:

My jsme dva a před měsícem jsme měli myčku víc než14 dní nefunkční. Pohroma a to nijak nevařím, v týdnu jíme v práci  o víkendech jsme po restauracích. Jenže muž bere čistý hrnek na každý čaj, uklízí mi každou sklenku, ze který piju vodu, jak něco leží na lince, šup s tím do myčky, což mi neskutečně sejří ...takže nádobí nashromáždíme velmi rychle a ted najednou myčka nic. Hrozný to bylo

​to dělám já, ze vylejvam ty rozpity stavy a kafe a muž se po tom furt shání

ale myčku nemít, piju asi celej den z jednoho neumytyho 

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 12:50

Potrefenáhusa já  ten čaj jsem v pohodě schopná dělat do jednoho celej tejden, ale postěstí se mi to vždycky jen pár dní, když je pryč

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:13

Potrefenáhusa hrnek na čaj myju jednou za pár dní, sklenici večer, french press, když je v myčce místo, které potřebuju zaplnit.

Pinot Noir já tohle popravdě nesnáším, pořád špinavé ruce od nádobí. Během dopoledne (někdy až po obědě ) vyndám čisté nádobí z noci a uklidím po snídani, ve všední den pak obvykle uklízím až po večeři, podle toho, jestli ten první úklid stihnu dopoledne. A když se něco nevejde, počká to na další mytí.