MP Meri já teda bez toho oblíbeného hrnku vydržím, holt použiju náhradní. Mám teda i oblíbený na kafe, ale tam je ten logr, ten používám jen jednou. V ruce nemeju nic.
Stěžovací vlákno
baltik no to podle mě platí pro neglazovany konvice, ze potrebujou zajet, ale mne to nechutna, vzdycky, když mi přestane čaj chutnat, je na case konvici úplně vydrbat dratenkou
MP Meri kolega mi rikal, ze kdyz si delas cerny caj bez niceho, ani se to umyvat nema, ze ta patina je pro dalsi caje lepsi, nez umyti saponatem
presne tak. Vydrbu sem tam, ale ani tak nepoužívám saponát.
MP Meri kolega mi rikal, ze kdyz si delas cerny caj bez niceho, ani se to umyvat nema, ze ta patina je pro dalsi caje lepsi, nez umyti saponatem
Konvičku na čaj stejně jako třeba bialetku na kávu je potřeba vyplachovat jen čistou vodou, nedrhnout, žádné saponáty. Hrnky osobně objedu jarovou houbičkou po obvodu, kde se přikládají ke rtům, vnitřek též nechávám sbírat patinu. (Myju vše v ruce, myčku nemáme a nikdy mě nenapadlo, že bych ji potřebovala. )
Já jsem z domova a pár brigád v profi provozech naučená, že jedna ruka vaří, druhá uklízí, takže u jednodušších jídel mám v chvíli, kdy se to dovaří, všechno umytý a často i uklizený i bez myčky, ale:
Přesně tak to dělám. V kuchyni je spousta prostojů, spíš se mi to teda daří u složitějších jidel než u krupičné kaše.
Kdybych pila pokaždé z čisté sklenice,tak nejpozději v poledne jsem bez nádobí. Normálně si natočíme novou vodu do stávající skleničky, pokud v ní byla jen voda a není nějak špinavá. Myjeme to jednou denně večer. V práci to dělám stejně.
Asi zvyk z těch chalup, kde není ani voda. Kdyz děláme větší oslavu, tak každý vyfasuje nějakou gumičku nebo jinou značku na označení své skleničky.
Potrefenáhusa to jde jen u velkých jídel, kdy třeba pečeš maso ne když děláš těstoviny k večeři.
Edit: a nebo se v prostojích věnujeme řvoucím dětem ![]()
Mně se to nádobí líp skládá po větším množství, když vím, co tam potřebuju dostat.
notna nebudeš ty můj klon? Zrovna nedávno se mi podařilo zasklít zubaře... Byli zlatí, vzali mě ten den odpoledne
Potrefenáhusa to mě doučila menší kuchyně, vařím ráda a hodně, kdybych po sobě průběžně neuklízela, tak se tam nevejdu.
barbucha přítel meje celkem rád, ale jednak je opravdu poloslepej, ale hlavně je z domova zvyklý na takový šolich - zejména u skleniček, takže nevydrbe vnějšek od ohmatání. A to strašně nesnáším, takže po něm buď přemývám, nebo beru z ruky, skleničky musím mít bez poskvrnky. Ale jinak super, rád luxuje a zametá, toho využívám celkem dost :-)
andulka01 já to neumim, při vetsim vaření končím v ty spousti
mytim nadobi ve varici vode mě nici muž, máme celkem malej kotel a víc vody neohreje....takže když toho půlku vyleje zbytecne na nadobi, který by mohl dat do mycky a já vykoupu děti, už se v horky nevysprchuju, navrch zůstane poloprazdna ta myčka
andulka01 ja mam kuchyn uplne bez pracovni plochy (na tech 40 cm stoji kavovar
a bez mycky jsem uplne namydlena, protoze vsechno delam vlastne ve drezu. nakrajet si co potrebuju musim predem, pak sundam val ze sporaku a neni kde
je teda fakt ze i v kuchyni se 4 m pracovni plochou jsem se bez ni neobesla, ale tam jsem ji byla schopna pri vetsim vareni naplnit podruhe jeste pred obedem
no a to omatlany nadobi z myti v ruce je posledni kapka![]()
viktorka_od splavu Teda, Viktorko, máš muj obdiv.
Bez pracovni plochy bych nedokázala vůbec vařit. Snad jen bezmasá jidla.
Taky jsem měla 40 cm (bez myčky), ale teda nenapadlo by mě si to zastavit kavovarem. Je pravda, že já vařím hodně a ráda a z toho co popisujes by mě mrsklo.
viktorka_od splavu uz delsi dobu premyslim, jak jsi orezala mycku pilkou.
continuity otazka jestli bys varila sama pro sebe. ja davam prednost kafi:-)
Kokoska nevesla se na vysku, jedina, ktera je nizsi, je miele, ale na tu jsem nemela. tak jsem koupila tu nejnizsi s tim, ze odmontuju ty stelovaci nozky. jenze pak jsem zjistila, ze jsou tam napevno a chybely mi tak 1,5-2cm. jelikoz jsem zrovna rezala nejaky policky tak jsem to vzala pri tom:-))
i konvici jsem shanela malou, aby se vesla na kavovar a ska otevrit horni skrinka:-P za kavovarem je jeste mixer

plus je tam teda i krmici misto pro malyho kocoura-vsude jinde mu to ihned sezere tlustej bracha![]()
Jojo, zlatej themomixex, uvaří sám, umeje se prakticky sám, mezítím času sklidit a uklidit si úplně všechno ![]()
Kokoska já jsem si do nový kuchyně taký původně plánovala kvůli úspoře prostoru jen 40 cm myčku, ale každej mě od toho odrazuje, že zas těch 20 cm navíc tolik místa nesežere. Jako já tu jsem drtivou většinu času sama, nejsem žádná velká kuchařka abych najednou potřebovala umejt několik hrnců a milion nádobí. Tak to musím promyslet, zas ani cenově ta menší myčka nevychází závratně líp.
viktorka_od splavu kde tam je ta myčka? Jsem slepá?![]()
Lama_z_Lana jj ja mam teda Tefal, sice neni tak vsestrannej ale i tak jsem myslela jsem jak s tim vyhoupu, akorat vetsinu jidel co bych v nem varila by mi stravnik nejed:-( jako ryzovar je ale dobrej:-P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.