Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:14

notna Víš co, podle mě je to často tak, že kde jeden vidí mezeru vypustit, tak vypustí no! Já nemám třeba zas naprosto žádnej přehled o platbách doma, jako vůbec, ted jsem se na něco ptala, protože jsem se ztrapnila v bance. A muž mi to třeba řekne a já to druhej den nevim a pak se mě ptá třeba sousedka, klasicky všechny ty energie a poplatky a hypo, takový to co rozebíráš a já fakt čumim jako tele. Moje kamarádky zas nevědí jiné věci co jakoby přebrali ti muži no...Prostě když cejtíš, že tady tvoje hlava jet nemusí, tak si myslím je přirozené, že nejede:-D Jako pro normální lidi:-D

Offline barbucha blogger
35882 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:30
Reakce na Aranel:

barbucha Nemohla jsem si vzpomenout a teď konečně: to je myčka Bob, taková hodně hipsterská, do které se dokonce nalévá voda konvicí, takže nepotřebuje ani přívody!!

Jako jasně. Vejdou se tam dva hrnky, dva talíře a nůž od másla plus mínus. Ale když se večer vrátíš domů, nádobí od snídaně máš umytý... A to se vyplatí. Já totiž jako hodně nesnáším mytí nádobí

​A jak se vylejvá ta voda? To to v ní stojí, dokud nepřijdeš domů? Odpad nevidím...

Jako na krámy po snídani, byť třeba po dvou osobách, to by mi mohlo vlízt na záda. A po večeři znova? To si radši počkám celej den na plnou normální myčku (teda tu užší, ale stejně) a pustím ji pěkně večer. Nebo až další den, prostě dle potřeby. Ale chce to vlastnit víc jak dva hrnky, muhehe!

Offline barbucha blogger
35882 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:41
Reakce na stes:

My jsme dva a před měsícem jsme měli myčku víc než14 dní nefunkční. Pohroma a to nijak nevařím, v týdnu jíme v práci  o víkendech jsme po restauracích. Jenže muž bere čistý hrnek na každý čaj, uklízí mi každou sklenku, ze který piju vodu, jak něco leží na lince, šup s tím do myčky, což mi neskutečně sejří ...

​Dokud jsem nekoupila myčku, dělal mi tohle milostpán - von strašně rád myl nádobí a bral mi ty hrnky z ruky eště snad nedopitý

Mně začalo teda lízt na nervy to jeho věčný mytí (ne snad že bych se do toho hrnula sama), ale horká voda puštěná hodinu a milostpán zálibně drhnoucí každičkej kousek čistý sklenice jak horníkův kahan... moje nervy! Navíc už je poloslepej, tak skutečnou špínu kolikrát nevidí (nebo jen kecá, těžko říct).

Takže jsem chutě pořídila myčku. Milostpán se mnou měsíc nemluvil neb jsem ho připravila o jedinou radost... což jsem kupodivu bez problémů přežila a teď se vyřádí aspoň při vyklízení, tu zábavu mu nesobecky ponechávám! A každej rok inkasuju ty přeplatky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 13:44

barbucha No mělas mu najít brigádu v nějaké kavárně, tam neustále hledají umývače hrnků, šálků, skleniček a talířků. Zlaťáky by domů přines! :D 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:10

Já jsem z domova a pár brigád v profi provozech naučená, že jedna ruka vaří, druhá uklízí, takže u jednodušších jídel mám v chvíli, kdy se to dovaří, všechno umytý a často i uklizený i bez myčky, ale:

1) všechny ty hrníčky, skleničky, lžičkya talířky, co nějak během dne použijeme, vygenerují toho nádobívětšinou víc než moje vaření
2) myčku se většinou naučí samostatně používat i chlapi, to je za mě jedna z největších výhod, některý pokročilý typy ji umí dokonce i vyložit!

Takže za mě myčka 3x yesss, za pračku bych ji samo nevyměnila, ale jinak jsem za ní neskutečně vděčná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:15

Karja jo, máš pravdu. Platby jdou taky mimo mně a hypotéku vím jen proto, že jí vidím v Georgi.

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:23

barbucha hele, u nás si pán taky myslí, že to umí nejlíp, tak proč ho u toho nenechat

Offline barbucha blogger
35882 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:34

Kan 

Jo, eště bysme doplácelil, kdyby něco rozflákal!

stes 

Je spousta jinejch domácích prací, ve kterejch se může realizovat. Já ráda uznám, že umí nejlíp všechny

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:35

barbucha u nás to tak je taky

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:37

Wow, já na tu hygienu nejsem nijak pinktlich, viz nedávná debata o vejcích Ale teda v životě by mě nenapadlo použit hrnek na čaj vícekrát po sobě, nedejboze několik dni (nic proti). To vysvětluje, proč u nás myčka jede prakticky nonstop, přestože skoro nevarime. Já jsem ten sklízeč nedopitých hrnků a sklenicek. Ještě jak mi z toho tak různě pijou děti, tak po nich už o fakt pít nechci

Offline barbucha blogger
35882 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:43

MP Meri 

Základ je mít hodně hrnků a hodně sklenic, pak ať si každej sklízí jak vzteklej

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:47

MP Meri já si ho umeju,resp. opláchnu, jen není potřeba ho rvát do myčky, když dopiju čaj a za půl hodiny dělám další

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 14:55

MP Meri já mám svůj oblíbený (jeden) a děti z něj nepijí. Skleničky po dětech myju furt, ty jsou pořád zapatlaný.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:02
Reakce na stes:

MP Meri já si ho umeju,resp. opláchnu, jen není potřeba ho rvát do myčky, když dopiju čaj a za půl hodiny dělám další

​To je ten rozsirenej omyl, pokud ho neoplachujes ve fakt homeopatickym množství vody, tak vždycky vyjde lip ho dat do mycky

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:10

barbucha Jak se vylejvá nevím, ale Fakirka jistě napíše víc!!

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:15

MP Meri , mně po sobě pít nevadi

Online Pinot Noir
29895 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:15
Reakce na MP Meri:

​To je ten rozsirenej omyl, pokud ho neoplachujes ve fakt homeopatickym množství vody, tak vždycky vyjde lip ho dat do mycky

​Tak to není kvůli úspoře vody, ale protože máš ráda ten jeden hrnek a děláš si do něj čaj třeba pětkrát denně. Já jsem tým všechno do myčky a hned, jsem ten, co uklidí talíře, do kterých si chtějí další přidat, ale svůj hrnek tam taky nedávám. I kdybych zapnula myčku hned, tři hodiny je pro mě bez něj moc. Kafe piju z různých, ale na čaj mám jen ten jeden konkrétní a čaj piju v podstatě nepřetržitě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:21

Aha, já nepiju čaj, tak jsem asi nějakej jinej druh

Oblíbenejch hrnku mám víc, ale nějak zvlášt mi na tom nezáleží, z čeho zrovna piju. 

Offline Kokoska
34989 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:31

Pinot Noir jojo, mám od Ježíška nový keramický hrnek s tím samostatným dílem na sypaný čaj a jede pořád! (to neznámo kam založené nerez vajíčko na čaj jsem pořád ještě nenašla)

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 15:35

MP Meri kolega mi rikal, ze kdyz si delas cerny caj bez niceho, ani se to umyvat nema, ze ta patina je pro dalsi caje lepsi, nez umyti saponatem