Lama_z_Lana někdy je problém efektivně využít všechny 4 plotynky, protože se tam stejně 4 (velký) hrnce nevejdou, takže dvou plotynek bych se nebála, zvlášť v kombinaci s tím tvým zázrakem.
Stěžovací vlákno
Lama_z_Lana ty moc nevaris? Já bydlela s dvouplotynkou dva roky, z toho rok s kojencem a na žádné velké příkoří si nevzpomínám.
horký hrnec postavím na podložku na lince, to není vůbec žádný problém. Velké pánve jsou problém i na normálním vaříci, to je potřeba vyzkoušet.
continuity jenže když máš normální sporák, tak dáš pánev třeba dozadu doleva a hrnec můžeš dát doprava dopředu. Pokud máš místo na podložku, tak máš místo i na velkou desku, ne?
Lama_z_Lana já vařím, myslím, celkem dost, a s dvouplotýnkovým bych to taky zvládla. Jako omezení to trochu je, ale umím si to představit. A to vařím na indukci i vodu na čaj, rychlovarnou konev nemáme.
No že bych naráz něco vařila ve 3-4 hrncích, to fakt nehrozí. Ale myslím na to, co říká Evaeva
s tím odstavováním. No potřebuju narvat myčku, dřez a plotýnku a ten TM na 180 cm linky. Plánuju k tomu ostrůvek (120x60), ale ten bude prázdný, dát tam varnou desku by bylo komplikovaný (digestoř), chci si ho nechat jen jako pracovní plochu.
Evaeva no chvíli tam můžeš mít podložku a chvíli třeba krajeci prkynko. Navíc jsem měla celou pracovní plochu těch cca 40 cm s úzkou plotýnkou.
Pokud je problém s velkou pánvi (to by mě zajímalo, jestli takovou Lama_z_Lanavůbec má, protože já mám jedinou a dělám na ni paellu pro čtyřčlennou rodinu), tak bych šla do plotýnky bez rámu, to to řeší celkem efektivně.
Lama_z_Lana No tak jestli pravidelně nevyvařuješ vícechodové menu a potřebuješ ušetřit místo, tak bych se dvojplotýnky nebála. Já jsem teda s dvojplotýnkou fungovala jenom na dovolené, ale pokud zrovna nemáme den taženého vývaru, tak by mi ve většině stačila i doma. Já ale obecně vařím spíš jednoduchá jídla.
continuity mně se nevešel hrnec na těstoviny vedle normální pánve tak, aby to indukce chytla. Ale třeba to byla nějaká extrémně malá dvouplotýnka.
Lama_z_Lanaprosím tě, za 100kc koupíš designovou podložku pod hrnec a můžeš odstavovat co chceš, kam chceš. To není vůbec problém. Občas to dělám i s velkým sporákem, když peču kachnu a dělám dvoje zelí + knedliky, tak jsou všechny plotýnky horké a nemám to kam dát.
To ty asi dělat nebudeš.
Fakt jsem tak žila rok, s miminkem, vařila jsem denně a žádný problém s tím nebyl.
Lama_z_Lana taky jsme jako čtyřčlenná rodina měli sklokeramickou dvouplotýnku a úplně v pohodě, nijak složitě jsem tedy nevařila, buď bez polévky nebo polévku dřív. Myčku jsme měli 40 a taky v klidu. Naši mají taky malou myčku, teď na svátky jsme tam byli 4 děti + 4 a více dospělých a úplně v klidu, jela často. Ale mamka tam třeba hrnce a pánve nedává.
Lama_z_Lana indukce se da pouzivat jako pracovni plocha (proto me tady exxtra michne ten plynovej sporak![]()
a mutes tam mit cokoliv postavenyho i ten zazrak, leda by byl zespod kovovej?
Lama_z_Lana když se ti zdají dvě plotýnky málo, a 4 moc, jdi do kompromisu a pořiď tříplotýnkovou ![]()
Lama_z_Lana Mame jak klasickou indukci se 4, tak prenosnou indukcni dvouplotynku (vyuzivali jsme kdyz jsme byli ctvrt roku bez kuchyne) a jde to. To asi neni uplne elegantni reseni, ale jestli tolik nevaris...Pak ji sklidis z oci ![]()
SunEclipse tyjo, to musim pogooglit, jak je velka. Diky.
Lama_z_Lana Já žila s dvěma indukčníma plotýnkama prakticky celý život, čtyři mám tak dva roky...úplně v pohodě, za svobodna i s dvěma dětma. Ale mám teda rýžovar.
Lama_z_Lana ta prenosna dela hrozny kraval;-)
Vadi mi ten maras vonku, všade bahno, hnus, tma. Chcem sneh, alebo slnko.
Mam z toho depku
Janulik03 neboj, od zítra se začne ochlazovat, příští týden hlásí celodenní mráz, v noci tak -10.
continuity tyhle skoky o 20° mi nedělají dobře, jsem jak přejetá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.