Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Makara
3651 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:09

Lama_z_Lana někdy je problém efektivně využít všechny 4 plotynky, protože se tam stejně 4 (velký) hrnce nevejdou, takže dvou plotynek bych se nebála, zvlášť v kombinaci s tím tvým zázrakem.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:11

Lama_z_Lana ty moc nevaris? Já bydlela s dvouplotynkou dva roky, z toho rok s kojencem a na žádné velké příkoří si nevzpomínám.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:13

Evaeva

horký hrnec postavím na podložku na lince, to není vůbec žádný problém. Velké pánve jsou problém i na normálním vaříci, to je potřeba vyzkoušet.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:15

continuity jenže když máš normální sporák, tak dáš pánev třeba dozadu doleva a hrnec můžeš dát doprava dopředu. Pokud máš místo na podložku, tak máš místo i na velkou desku, ne?

Offline Pinot Noir
29897 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:16

Lama_z_Lana já vařím, myslím, celkem dost, a s dvouplotýnkovým bych to taky zvládla. Jako omezení to trochu je, ale umím si to představit. A to vařím na indukci i vodu na čaj, rychlovarnou konev nemáme. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:16

No že bych naráz něco vařila ve 3-4 hrncích, to fakt nehrozí. Ale myslím na to, co říká Evaeva

s tím odstavováním. No potřebuju narvat myčku, dřez a plotýnku a ten TM na 180 cm linky. Plánuju k tomu ostrůvek (120x60), ale ten bude prázdný, dát tam varnou desku by bylo komplikovaný (digestoř), chci si ho nechat jen jako pracovní plochu. 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:19

Evaeva no chvíli tam můžeš mít podložku a chvíli třeba krajeci prkynko. Navíc jsem měla celou pracovní plochu těch cca 40 cm s úzkou plotýnkou. 

Pokud je problém s velkou pánvi (to by mě zajímalo, jestli takovou Lama_z_Lanavůbec má, protože já mám jedinou a dělám na ni paellu pro čtyřčlennou rodinu), tak bych šla do plotýnky bez rámu, to to řeší celkem efektivně. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:20

Lama_z_Lana No tak jestli pravidelně nevyvařuješ vícechodové menu a potřebuješ ušetřit místo, tak bych se dvojplotýnky nebála. Já jsem teda s dvojplotýnkou fungovala jenom na dovolené, ale pokud zrovna nemáme den taženého vývaru, tak by mi ve většině stačila i doma. Já ale obecně vařím spíš jednoduchá jídla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:23

continuity mně se nevešel hrnec na těstoviny vedle normální pánve tak, aby to indukce chytla. Ale třeba to byla nějaká extrémně malá dvouplotýnka.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:24

Lama_z_Lanaprosím tě, za 100kc koupíš designovou podložku pod hrnec a můžeš odstavovat co chceš, kam chceš. To není vůbec problém. Občas to dělám i s velkým sporákem, když peču kachnu a dělám dvoje zelí + knedliky, tak jsou všechny plotýnky horké a nemám to kam dát. 

To ty asi dělat nebudeš. 

Fakt jsem tak žila rok, s miminkem, vařila jsem denně a žádný problém s tím nebyl. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:40

Lama_z_Lana taky jsme jako čtyřčlenná rodina měli sklokeramickou dvouplotýnku a úplně v pohodě, nijak složitě jsem tedy nevařila, buď bez polévky nebo polévku dřív. Myčku jsme měli 40 a taky v klidu. Naši mají taky malou myčku, teď na svátky jsme tam byli 4 děti + 4 a více dospělých a úplně v klidu, jela často. Ale mamka tam třeba hrnce a pánve nedává. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 20:45

Lama_z_Lana indukce se da pouzivat jako pracovni plocha (proto me tady exxtra michne ten plynovej sporak

a mutes tam mit cokoliv postavenyho i ten zazrak, leda by byl zespod kovovej?

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:01

Lama_z_Lana když se ti zdají dvě plotýnky málo, a 4 moc, jdi do kompromisu a pořiď tříplotýnkovou

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:16

Lama_z_Lana Mame jak klasickou indukci se 4, tak prenosnou indukcni dvouplotynku (vyuzivali jsme kdyz jsme byli ctvrt roku bez kuchyne) a jde to. To asi neni uplne elegantni reseni, ale jestli tolik nevaris...Pak ji sklidis z oci

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:23

SunEclipse tyjo, to musim pogooglit, jak je velka. Diky. 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 21:27

Lama_z_Lana Já žila s dvěma indukčníma plotýnkama prakticky celý život, čtyři mám tak dva roky...úplně v pohodě, za svobodna i s dvěma dětma. Ale mám teda rýžovar. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. ledna 2024 22:51

Lama_z_Lana ta prenosna dela hrozny kraval;-)

Online Janulik03
20268 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 08:54

Vadi mi ten maras vonku, všade bahno, hnus, tma. Chcem sneh, alebo slnko. 

Mam z toho depku 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 09:58

Janulik03 neboj, od zítra se začne ochlazovat, příští týden hlásí celodenní mráz, v noci tak -10. 

Offline Kokoska
34989 příspěvků moje polička 04. ledna 2024 10:37

continuity tyhle skoky o 20° mi nedělají dobře, jsem jak přejetá.