Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 19:52

Lama_z_Lana  ten byt je tak krásnej! už mě i napadlo, jesli si psychicky sama nehážeš klacky pod nohy, ale ono je to jedno, prostě je to reálný problém ať už jen v hlavě nebo zvenčí, je tu. myslím na tebe

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:14

Pokud budě někdy nějaký parfusraz v HK, všichni si předem naladí uši a půjdou k Lamě poslouchat

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:37

Lama_z_Lana je mi tě líto, musí to bejt strašný! ten byt máš krásnej - přeju ti, ať se brzo zjistí zdroj!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:46

Sepiš sem ještě jednou na hromadu všechny zatím vypozorovane indicie a fakta. Třeba někoho ještě něco napadne.

Jak ty informace jdou postupně, tak ja uz si pilku věci nepamatuju. Je to slyšet i o víkendu? Prihazuju ještě tip na čističku vzduchu, my jednu máme muž ji miluje (a neslyší) a ja nenávidím (a slysim). Takže ji vypinam kdykoli za nim zaklapnou dveře

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 20:47

Lama_z_Lana Držím ti moc palce a normálně to pretrasej, vždyť jak jinak si od toho aspoň trochu ulevit. Ten bílý šum není špatný tip, třeba ti to sedne aspoň na tu noc. Ach jo, snad se to nějak vyřeší. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 21:03
Reakce na Lama_z_Lana:

Ono to tady neslyší nikdo. Ani v ty blbý dny. Naopak si tu pochvalujou, jaký tu je ticho. Takže mi nikdo ani nemůže pomoct

​Tohle je asi fakt blbý. Máme v domě opančý problém. Sousedka si stěžuje na hluk, svádí to na kotelnu, kterou má pod bytem. Ta už je odhlučněná, nová, stálo to spoustu peněz a ona pořád dělá problémy, aby se v noci netopilo, ani netemperovalo. Jenže tyhle staré domy jsou strašně studené. No mimoto, když přijdeme k ní do bytu, tak to nikdo neslyšíme, hygiena nic nenaměřila a je mi jí sice líto, ale myslím, si, že má nějaký problém ona. Třeba ten tinitus. Takže s tím, co píšeš ty, to zase člověk vidí jinak, že i pro ni to může být peklo a ještě jí to nevěříme.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 21:05

Renusatko taky to resime, sousedka slysi vibrace a hluk a tvrdi, ze nekdo pousti techno (konkretne sousedi o 3 patra pod ni). Ale nikdo jinej to neslysi a ona kvuli tomu kazdou noc boucha do zdi a do topeni ve 3 rano....ze je ten zvuk jen v jeji hlave, jsem si jista od zacatku, ale jak pise viktorka_od splavu , porad je to realnej problem, no.

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 21:06

Holkám se dnes povedlo rozbít velké zrcadlo. Naštěstí se nikomu nic nestalo a jako bylo staré, ram byl opryskany, a to zrcadlo samotne taky už místy jetejsi. Hlavně že se to nevysypalo na ně, lizlo to jedné zadek. Ale nemáme doma teď doma zadne vetsi, je to divný:D. Starší dcera brečela večer, ze to zrcadlo ji hrozně chybi, že jak se bude cesat;-)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 21:09

MP Meri dík za dlaší typ, optám se sousedů. Byla jsem ještě za sousedy pode mnou, ale na nic jsme nepřišli. 

Je to nahodilý. Různé dny, různá intenzita. 

Vím, že to není z mého bytu. Resp. je to slyšet i když mám vypnutou elektřinu, vodu, kotel, zavřené topení atd. Slyším to ve všech místnostech bytu, bydlím v posledním patře, okna do ulice. Na půdě žádné zařízení není (já mám navíc snížené stropy sádrokartonem). Divné je, že to v celém bytě slyším stejně (není tm ten pocit, že se "vzdaluju od zdroje"), i v koupelně, která je uvnitř bytu a nesousedí tedy s ulicí, je tam tedy zavedené odsávání. Na balkone nic neslyším, na chodbě nic neslyším.

Na našem domě není tepelné čerpadlo, ani tu nemá nikdo klimatizaci, není výtah. Ve sklepě kromě hlavního uzávěru vody také nic není (žádná kotel nebo zařízení). Na střeše jsou nějaké antény a anténa nějakého operátora. Za stěnou ložnice mám komín, kde jsem měla i "vývod na kamna", ten jsme ale zazdili. 

K čemu bych to tak nejlíp přirovnala...nízký, dunivý zvuk,, jako když beží nastartovaný motor od auta. V ty dobré dny to přes den při normálních činostech není slyšet, večer když sedím u pc, mám puštěný film nebo hudbu, tak to nevnímám. Když jdu spát, tak to slyším jen když se na to hodně soustředím. 

Když je den blbej den, tak to stejně intenzivně běží ve dne i v noci. Slyším to i přes hudubu, film atd. V noci mi trošku pomůžou špunty, ale i tak to vnímám. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:11

Lama_z_Lana Přiznám se, že po tom, jak jsi to souhrnně napsala (v celém bytě stejně, nepomáhají špunty, film, hudba), mě taky napadlo, jestli to nemůže být v hlavě, tinitus není jen pištění, ale může i hučet nebo dunět. Já třeba při únavě cítím kouř, i když nikdo nekouří, prý se to může objevit po covidu a kouř je ještě z těch lepších, prý je i varianta zapáchající kanál. Nejsou třeba horší dny zároveň ty, kdy jsi víc unavená?

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:19

Zinajá nad tou hlavou taky přemýšlím, ale slyším to jen ve svém bytě, trochu u našich. Jinak nikde jinde. Už na to něco beru, snažím se o sebeklidneni, ale už nevím, jestli ta úzkost je následek, nebo příčina. 

Online SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:25

Lama_z_Lana a co zkusit v těch intenzivních dnech nasypat hladkou mouku třeba na tác a postavit na něco? Pokud jsou tam nějaké vibrace, mohla by je mouka ukázat.

A nevím, jestli ti to pomůže, ale nemáš takový problém sama...

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:25

Lama_z_Lanatonnirus může byt od krční páteře, z nedostacneho překrvení.

Je to vycerpavajici, tak něco na uklidnění asi trochu pomůže, ale zašla bych někam, kde se na to specializují. Konkrétně u tinnitu je dobré začít léčbu čím dřív, protože když se to stane chronickým, tak se to hrozně špatně řeší. Klidně bych paralelně pátrala po externím zdroji, možná, když to lékaři popíšes bude ti umět poradit. 

Třeba teď mi v uších píská pekelně, ale vím, že to mám narozená záda cvičením a zároveň jsem dvě hodiny seděla u lega. Já naštěstí ty zvuky dovedu dost vytěsnit, ale občas ke to ruši i tak.

Online bublifuk
příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:28

Lama_z_Lana tyjo snad to brzo zjistíš a vyřešíš. 

Offline Kokoska
34990 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:31

Lama_z_Lana rikala jsem si, jestli nejak nemuze rezonovat ten sadros, jestli tou dutinou neco nefouka nebo tak, ale kdyz to slysis i u vasich, tak asi ne.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:40

Lama_z_Lanaze to slysis i u vašich je divne. Predtim jsi to u nich neslysela?to by ukazovalo na neco v hlave. Co v praci? Nechystas se nekam na par tydnu?

Neslysis to vic napr.nad stolem? Kdyz stojis ve futrech dveri? Zo by ukazovalo, ze se to nese v konstrukci.

Nebo jak pise Kokoska, neco v tom sadrokartonu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:41

continuity A kam bys s tím tinitem doporučovala jít? Já jsem s tím byla na ORL, kde se na mě dívali, jak kdybych spadla z višně, s čím jim tam lezu, neuroložka říkala, že by mohla zabrat fyzioterapie (nezabrala) a pak mi nabídla akupunkturu. Ta teda jako jediná účinkovala, ale musela jsem chodit co týden.  

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:44
Reakce na Lama_z_Lana:

Zinajá nad tou hlavou taky přemýšlím, ale slyším to jen ve svém bytě, trochu u našich. Jinak nikde jinde. Už na to něco beru, snažím se o sebeklidneni, ale už nevím, jestli ta úzkost je následek, nebo příčina. 

Moc přeju, aby se tu příčinu podařilo co nejdřív odhalit, musí to pro tebe být hrozně stresující .

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 22:44

Lama_z_Lana ta zmínka, že to slyšíš i u vašich a oni ne...neříkám, že je to v hlavě, ale v uších by to být mohlo. Výrazná citlivost na určité frekvence, které většina lidí nevnímá. Nemělas na návštěvě pejska nebo kočičku? Nevím kdo z nich je na zvuky citlivější, ale mohlo by být zajímavé je pozorovat. Jestli jsou v klidu nebo třeba nervózní, neklidní. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 23:02

Catherinne Zajímavý tip! Já jsem třeba na zvuky i pachy citlivá hodně, zaznamenám spoustu vjemů, které průměrně vnímavý jedinec vůbec nezaregistruje. Pamatuju si, jak jsme jednou pozdě večer šli s partnerem po ulici, bylo to někdy v zimě. A já jsem silně ucítila vůni jahod, no zasmáli jsme se a o chvilku později vyšel naproti nám pán s košíkem jahod, takovým tím typickým jak ze samosběru.

Lama_z_Lana Věřím, že to může mít i externí příčinu, ale stejně bych se na tvém místě objednala na neurologii. Taky mě napadl tinnitus a to je dobré vyšetřit. Nemůžeš třeba týden nebo dva bydlet jinde, abys zjistila, jestli to slyšíš i jinde? Psala jsi, že něco slyšíš i u rodičů, to už mi přijde podezřelé.