Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 07. ledna 2024 23:53

Zinana ORL by te měli normálně vyšetřit, to je zaklad. Asi bych se zkusila objednat jinam a už při tom říct, s čím tam jdeš. Pak neurologie. 

Ty příčiny můžou být velmi různé, tady je k tomu super rozhovor.

https://www.hlasovecentrum.cz/?part=article&view=article&name=terapie-tinitu-auris

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 05:53

Lama_z_Lana ja niekedy počujem hučanie a zmenim polohu hlavy a nepočujem. Tinnitus mám,  ale toto je este iny zvuk. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 08:40

Ja ten tinnitus podsouvam Lama_z_Lana od začátku, fakt mi to vzhledem k indiciím přijde nejpravděpodobnější. Kdysi o tom něco psal Zibura, už to nedohledam, ale taky popisoval, ze to stanovení diagnózy bylo těžký. Zasla bych primárně na to ORL, fyzio ... dneska je spousta možností jak to výrazně zmírnit. 
Mezitím ještě prihazuju ty antény. Nejsou u rodičů taky nějaké? 

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 08:52

MP Meri ted o tom mluvi hodne lidi, davam odkazy, ta bernaskova tam zminuje i nejakou lekarku, ktera se na to specializuje, ale myslim, ze dignostikovat nejak objektivne se to prakticky neda

https://www.youtube.com/watch?v=PXfXVipW0rY

https://www.youtube.com/watch?v=OXhoXce9Ruw

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 09:04

Děkuju moc všem za nápady a návrhy

Už jsem si něco k tomu nečetla. Jo i absolutním tichu neslyším ticho, ale na to už jsem si nějak zvyklá. Tohle bude spíš nějaká přecitlivělost, ale nějaká objektivní příčina tam bude. A jo, hodně mi to psychika zhorsi. 

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 09:04

Lama_z_Lana a tady je to video blogerky, co mela problem s antenou operatora

je to od 3:38 a pozvala si telekomunikacni urad na to premereni, ale podle popisu to byl teda jiny zvuk

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 09:16

baltikděkuju, asi se odkaz nezkopiroval

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 09:35

Lama_z_Lana pardon, tady na me zacali mluvit, tak jsem to nevlozila

https://www.youtube.com/watch?v=D9Yz3-XwDCA

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 10:11

baltikděkuju, tohle je asi vážně jiný problém. Ale třeba se aspoň naučím se namalovat

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 11:08

Lama_z_Lana Kamarádce pomohli s tinitusem na foniatrii. Pokud by to byl on, šla bych asi rovnou tam. Říkala, ze na různých orl ji nepomohli. Nevěřili ji, ona nevěděla, co to je a odbyvali ji nebo v nejlepším poslali na psychiatrii.  
Ta částka za měření je pěkná pálka. Ale zase ty přístroje by měly odhalit jakýkoliv zvuk, ne? I kdyby ne zdroj, budeš vědět, ze to není v hlavě. Tahle situace je na zblazneni. Moc ti přeju , ať se to vyřeší. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 11:25

Lama_z_Lana cetla jsem to muzi, jestli by ho neco nenapadlo - tak pry zjistit, zda ta antena nema nejaky chlazeni nebo transformator. Taky je mozne, ze to jde z vedlejsiho baraku, muzou mit nejake odvetravani nebo cokoli a nese se to akustickym mostem.

Muz je taky na tyhlr zvuky citlivy a tinitus nema, "jen" absolutni sluch. Takze zatimco ja slysim jen ticho, on slysi huceni odvetravani vedle v dome nebo klimatizaci i 2 patra vys. 

Neco na pude? Plasic kun nebo holubu? 

Tady pisi, ze to muze byt i nejake vzdalene tepelne cerpadlo. 

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 11:56

Sedím v čekárně na nádraží a sedla si vedle mě slečna co tak smrdí potem, že se mi zvedá kufr. Proč se tohle pořád ještě děje?  Asi raději zmrznu venku v - 10*

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:04

Catherinne jeziš to tlapkám, na to jsem taaaaak strašně háklivá - mám čich jak pes, takže trpím v každém podobným okamžiku svýho života

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:07

Catherinne tlapkám, já jsem na tohle strašně citlivá a tak většinu roku v mhd trpím, už teď se hrozím, až se zase svlíknou zimní bundy, smraďochů je furt strašně moc

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:12

stes Mermaid hlavně aby jela jiným vlakem nebo alespoň jiným vagónem, protože až tu bundu sundá...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:16

Catherinne No fuj. Oni puberťáci strašně smrdí, tam nemusí jít nutně o zanedbání hygieny, dost se tomu tedy dá předejít čistým oděvem každý den, sprchou ráno a deodoranty. A taky hodně záleží jaké má slečna návyky z rodiny. 

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:18

Kan zas tak mladá slečna to nebyla

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 12:21

Catherinne A jo tááák. :D

Offline luciole
1229 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 14:50

Lama_z_Lana 

A nemůže to být třeba odraz od protihlukové stěny u nějaké vzdálenější silnice/dálnice?

Protihlukové bariéry ...

Všimla jsem si, když chodíme po horách, jak strašně daleko se ten zvuk nese (až do míst, kde by to člověk nečekal a před výstavbou té bariéry tam bylo ticho) a také závislosti na povětrnostních podmínkách - převládající směr větru, vlhkost vzduchu...

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 17:53

luciole to mě taky napadlo, ale to by se hlasitost zvýšila při otevření okna, ne?

Lama_z_Lana soucítím s tebou! Muž je na podobné zvuky taky citlivý, sousedé přes zeď si nedávno pořídili nějaký spotřebič, co ho ruší. Naštěstí to vždycky běží jen krátce a přes den, tak jsme ani neřešili, co to je..

V tvém pátrání mi přijde zajímavej ten fakt, že v bytě to slyšíš, na chodbě ne. Jakože v těch horších dnech vyjdeš z bytu a najednou ticho? To by mi na tinnitus přišlo divný... A co u sousedů vedle/pod, nemůžeš se jim tam nějaký horší den vnutit a poslouchat?

Nevím, jestli to tu už nezaznělo, ale vaši bydlí v podobném typu domu, nebo třeba v rodinném nebo paneláku? A slyšela jsi to u nich už někdy dřív a nebo až teď?