Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:17

Já myslím, že jsem fakt magor. Teď jsem byla zalévat kytky kamarádům, co jsou na chvíli pryč. Stejná ulice, cca 100 m ode mě a hoodně slabě to slyším taky. Jdu si uříznou uši asi . Ale možný, že už jsem prostě jen vypsychovaná.

Díky moc všem za rady a tipy. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:32

Lama_z_LanaAle no tak, proč furt magor. Proste to vypadá na ten tinnitus. Zajdi si na vyšetření a bude dobře. Koneckoncu to nemusí byt tak špatná zpráva. Nebudeš se muset stěhovat a možná to nakonec půjde vyřešit snadněji, než nějaký tepelný čerpadlo

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:36

Lama_z_Lana jo MP Meri má pravdu. Navíc se s tím dá naučit pracovat. Máma má tinitus roky, naučila se s tím žít. Začátky asi taky byly dost strašný. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:41

MP Meri Lamicka Jásný, díky. Já to zkusím i touhle cestu, ikdyž si myslím, že ten tinnitus to úplně není. Ve středu dojdu k praktický, ať mi napíše doporučení. Je to s ní trochu složitý. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 05:47

Lama_z_Lana čtu to tady a držím ti palce. Musí to být fakt docela bezmoc :(

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 05:49

Mě zase rozbolel zub, ale strašně. Ten samej, se kterým jsem byla na kanálkách před svátkama a pak i mezi svátky. Ale teď to bolí fest. Zeptám se, . Len , je tohle běžné?

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:27

Mulen Ach jo, to mě mrzí. Napíšu stručně, běžné to není, ale stát se to může. Hned ráno volej, ať tě vezmou co nejdřív. Kdyby cokoli, klidně piš sz. 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:30

Mulen

Tlapkam moc, zuby jsou hrůza. Já mám ještě i po měsíci plombu citlivou na některé jídlo, už taky nevím co mám dělat a bojím se, že to těmi kanálky skončí taky. 

Jinak k tvému dotazu: mě se to stalo u starého zubaře, když to neuměl pořádně vycistit. Zub otevřený půl roku,nakonec se mu nějak povedlo ho zavřít blbě vyplněný - bylo to těsně před porodem a po něm, takže mazec. Tihle noví to cisti s přístroji nebo po mikroskopem a to je dobré napoprvé. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 07:51

Len děkuju. Vezmou mě po obědě. Já hlavně doufám, že mi zub zůstane. Podobné patálie u předchozí zubařky skončily vytržením. A ten zub měl z boku díru!

continuity Děkuji. To je taky blbý, s tou plombou. Jinak kanálky u zubu naproti jsou už přes půl roku v pohodě. Ale mám tam pořád dočasnou plombu.

Předchozí zubařka mě nechala s otevřeným zubem, jen s nějakou vatičkou. Tahle mi to dělala fakt dlouho, pak to kontrolovala rentgenem. Povedlo se jí vyčistit 2 kanálky ze tří. Málo otevřu pusu a už jsem to fakt nedala dýl. Tak asi ten nedočištěný dělá neplechu.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 08:53

Mulen stalo se mi taky. Zubařka je pečlivá, kontrolovala vše, i rentgen, pak odvrtala plombu, dala vložku a zklidnilo se to. Za čtvrt roku nová plomba už bez problémů. Zub vedle bez problémů hned. 

No jo, zuby pohroma huby. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 09:15

rysamona to je moje heslo Tak doufám, že to dopadne taky dobře.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 11:41

Mulen Držím palce, jsem optimistická, když píšeš o nevyčištěném kanálku. Jak se zub znovu otevře, může akutně exacerbovat problém, který o sobě roky nedal vědět, na katastrofy nemysli.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:08

Len díky

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:44
Reakce na Lamicka:

Lama_z_Lana jo MP Meri má pravdu. Navíc se s tím dá naučit pracovat. Máma má tinitus roky, naučila se s tím žít. Začátky asi taky byly dost strašný. 

​Já mám tinitus už snad dvacet let, nepřetržitě... někdy je hvízdání samozřejmě slabší, někdy - a to častěji - silnější. Doporučení znělo ve smyslu ať jdu bydlet do mlejna No ten nemám, tak mi nezbylo než si zvyknout, nevšímat si toho... v absolutním tichu to jde sice ztuha, ale nedá se nic dělat.

Lama_z_Lana 

Já si - vzhledem k výše uvedenýmu - myslím, že to tinitus není. To mi věř, že ten slyšíš furt, pokud nejsi na metalovým koncertě Žádný vyjít na chodbu a ticho! Musí to mít nějakou fyzickou příčinu, klidně i ty antény, nebo něco hned vedle, co se ještě dotýká vašeho baráku.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:54

barbucha Já si to myslím taky.

Včera jsem ještě narazila na to, že někomu takový problém dělal hromosvod ukotvený ke komínu (nebo jak to bylo), páč komín mám na rozhraní ložnice a kuchyně, kde je to slyšet nejvíc no. Odpoledne ještě s boyfriendem mrknem na půdu. 

V týdnu máme ještě krátký meeting v rámci předsednictva SVJ, tak se zkusí ještě na pár věci zeptat předsedy, ten ten barák zná nejlíp. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 12:56

Lama_z_Lana A co stará digestoř někde u sousedů, jestli to maj napojené na komín, tak by to rezonovat taky mohlo?

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:01

Lama_z_Lana 

Může to být úplně cokoliv. Ty zvuky se nesou kam se jim zamane, soused nemusí slyšet vůbec nic... No vidíš, komín. A hromosvod na tom napnutej jak struna... A v komíně taky může jen obyčejně hučet, ne že ne! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:11

Kan s digestoří a odtahem jsem měla problém na starém bytě, ten zvuk byl jiný a byl slyšet když jsem poslouchala s uchem na zdi v místě, kam ta digestoř ústila. Někdy to hučelo několik hodin aniž by někdo tu digestoř používal. Akorát tam to mělo jednoduchý řešení. Když mě to štvalo, tak jsem přes otvor do zdi přetáhla mnou speciálně upravený květináč a bylo svatý ticho

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:12

barbucha jo, taky myslím, že to bude spíš tak. Chtěla jsem jen uklidnit, že se Lama nemusí děsit, kdyby to byl tinitus. 

Lama_z_Lana jestli to bylo u kamaradu min, tak zkus hledat na druhou stranu od tveho bytu. Klidně to může být nějaká výroba kus od tebe. U našich občas hučí malá fabrika. Ale první bych se zameřila na tu půdu a antény a třeba nějaký vysílač v okolí. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 09. ledna 2024 13:28

Lama_z_Lana s tím komínem... slyšelas to i před tím, než jste zazdili ten odtah u vás?
Zazděním mohlo dojít k jinému tahu komína a způsobit hučení ve frekvenci, kterou ty slyšíš.