Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 23:08

whiskas upřímnou soustrast. Myslím, že jsi pro tatínka udělala všechno, co jsi jen mohla a že si opravdu nemusíš nic vyčítat

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 12. ledna 2024 23:59

Ještě jednou Vám všem děkuju za účast. Jste úžasné, milé a všechna Vaše slova mi moc pomáhají, opravdu moc. Díky .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 00:02

SunEclipse:-(. Klasika, takové věci se stávají většinou v pátek odpoledne. Stejně tak se v pátek odpoledne odporoučí technika - nám se takto "vhodně" rozbil před Vánocemi plynový kotel. Tedy píšu jen "vydržať", protože tento problém asi na pohotovosti nevyřeší, že? 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 00:13

Kokoska Děkuju ti, kdybych si nevěděla rady, dovolím si využít tvé nabídky. 

continuity Už jsem mluvila s paní z pohřební služby a byla velmi ochotná, stejně tak sestřička v nemocnici, když jsem si byla převzít tátovy věci. Horší myslím budou takové ty praktické, nutné záležitosti (přepis energií, mobilní operátor atp.).

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 00:22

whiskas i v tech vecech, co pises, byli lidi vstricni a napomocni, dost jsem toho vyridila telefonem a mailem. Ale na to mas cas, vetsinou je potreba umrtni list a matrika ma na nej 30 dni. Ale radsi v pondeli nahlas zmenu na socialce a pracovnim urade, pokud bral tatinek nejake prispevky a taky kvuli duchodu, aby zastavili vyplaceni.

Me kupodivu tyhle prakticke veci dost drzely, ale i tak je to narocne. Myslim na tebe.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 00:26

whiskasuvidíš, ale dost z toho lze vyřídit on line. Hlavně nemáte kam spěchat, speciálně ty energie a operátor mají čas. mnoho věcí lze vyřídit až pote, co dostanete umrtni list a něco dokonce až po uzavření dědického řízení. I o ten důchod lze žádat hodně zpětně.

Stejně bez umrtneho listu moc nemůžete a ten matrika vystaví za par týdnů. Po těch zkusenostech bych akorát řešila OP tvé mámy, pokud tam má rodinný stav, protože po 45 dnech ji ho automaticky zneplatní. 

Pakje důležité vyřešit sociální dávky a důchod. 

To je popsáno tady:

https://www.umirani.cz/rady-a-informace/co-zaridit-na-uradech

Se zbytkem bych se zabývala až po pohřbu a až se trochu vzpamatujete.

Hodně sil přeji, ale jak tu už zaznělo, po pohřbu bývá trochu líp..

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 01:38

Kokoska continuity Děkuji moc. Žádnou sociální dávku táta nebral, ale budu muset zrušit žádost o ni (podala jsem ji z důvodu vidiny vývoje věcí příštích, ale teď už je to bezpředmětné). Vůbec mě nenapadlo, že musím zařít i zrušení vyplácení důchodu. Ani jsem na to nepomyslela a stejně tak na OP mojí mámy. Píšu si tedy na seznam, co je třeba zařídit. Děkuju. 

Online Tabea
8134 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 03:06
Reakce na SunEclipse:

uvolnil se mi implantát...v pátek odpoledne, kdy jindy.

​to je k vzteku

Offline olte
753 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 08:36
Reakce na whiskas:

Kokoska continuity Děkuji moc. Žádnou sociální dávku táta nebral, ale budu muset zrušit žádost o ni (podala jsem ji z důvodu vidiny vývoje věcí příštích, ale teď už je to bezpředmětné). Vůbec mě nenapadlo, že musím zařít i zrušení vyplácení důchodu. Ani jsem na to nepomyslela a stejně tak na OP mojí mámy. Píšu si tedy na seznam, co je třeba zařídit. Děkuju. 

​zrušení vyplácení důchudu zařídí pohřební služba, to jsme řešit nemuseli

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 08:49

olte spravne ma myslim poslat matrika umrtni list na cssz. U nas s tim nejak otaleli, poslali to az po tech 30 dnech a mezitim duchod prisel. Socialka si ho pak stahla sama zpet z uctu, ale pokud by to bylo v hotovosti, musi to nejak vracet pozustali, proto je asi lepsi to rovnou oznamit.

Offline olte
753 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 08:56

Kokosk. 

Je to možné, jenom vím, že důchod pořešila pohřební služba, celkem mě to tenkrát překvapilo, ale byli jsme za to rádi.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 09:14

olte jasne, kazda pomoc je vitana. Oni jsou sikovni a opravdu dost zaridi.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 13. ledna 2024 10:22

whiskas Upřímnou soustrast tobě i mamince.

Jinak že zkušenosti,  pohřební služba zařídila téměř vše,  důchod určitě.  Jen jsem ohlásila odběr elektřiny. 

Hodně sil přeji

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:06

Vzbudila jsem se s migrénou jak krava, sotva zabral druhý prášek v pořadí, volal muž, že dítě upadlo na hlavu (je na vyprave se skautem) a jede pro něj záchranka. Skautská vedoucí je nepoužitelná,snad ve větším stresu než celá naše rodina. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:10

continuity uffff!!! Držím palce, ať dítě s hlavou nic nemá

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:10
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:12

continuity at je v poradku 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:17

continuity bude to dobry! 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:18

Kokoska pozůstalí nic nevrací, protože důchod nedostanou,v hotovosti se vyplácí pouze příjemci, případně manželovi -manzelce na průkaz příjemce a ten si jistě po ztrátě manžela pro důchod nepůjde.socialka důchod pozastaví,ale má to prodlevu cca dva měsíce, pozůstalí většinou na poště úmrtí oznámí,ale není to nutnost.Zrovna tento týden jsem vracela dva výplatní doklady na pána co zemřel v listopadu.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 13. ledna 2024 12:24

whiskas 

Och to je mi moc líto, upřímnou soustrast.