Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 05:01

bublifuk 

To ti nepřijde. V noci je to skutečně víc slyšet než přes den. Sousedí o dvě patra pod nami mají televizi v pokoji, kde spím. Dělají na směny. A jak další den nestávají, s železnou pravidelností u ni usínají, takže hraje třeba až do 4 hodin. Bez špuntů do uší tak nemám šanci usnout, když vstávám do práce .

A slyší to i sousedka nad námi. Už to s nimi několikrát řešila a opakovaně ji to zapřeli, že nic takového nedělají.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 05:42

wendulka vím, že když mám něco puštěné v noci k práci, přes den to v podstatě na stejné hlasitosti neslyším..

Potřebuju noru na samotě. Občas bych potřebovala některé činnosti dělat v noci nebo nad ránem ale nejde to, protože generují hluk.

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 16:07

Prosim, jaka slusna zarizeni jste tady doporucovaly whiskas pro tatu? Asi budeme potrebovat pro tchana a nedari se mi to v diskusi najit. Diky

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 16:10

baltik Praha 10, Košík. Ale je to teda uz brutalne drahy.

Offline baltik
4985 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 17:52

Kokoska diky, to vypada idealne a ano cenove to neni na mesic

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:32

baltik byli tam strasne mili lidi, hezky se starali. Plus je i zahrada, da se tam i na voziku.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:52

Objednala jsem jednu horskou sportovní aktivitu pro kliednty přes agenturu (jinak to najde). Jedna část super, druhá relativně nebezpečná kvůli počasí a podmínkám. Jako čekala bych, že si dopředu zjistí, jestli ten terén je sjízdný v podmínkách, které tu panují a že teď to fakt není vhodný. Nerada to dělávám, ale tohle s nimi budu řešit.
Naštěstí nakonec ze všech, co se vysekali na ledovce, jsem pařez trefila jen já. Je z toho jen naražená noha a odřený nos, ale naštvaná jsem. A k tomu ta naraženina je přesně v místě, kde se opírám do snb boty, achjo, já se tak těšila na svah, ale bolí to teda festovně.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 21:35

wendulka a kudy ten zvuk jde? Občas slyším od sousedů ze spodu zvuky podlahou, ale celou a celkem dost. Nedovedu si představit, že by to takto šlo přes víc pater.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 21:51

bublifuk 

No taky podlahou. A jde to přes víc pater úplně v pohodě. Slyším i zřeteleně, když soused, co bydlí o dvě patra výš kašle nebo kýchá v témže pokoji.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 27. ledna 2024 09:45

wendulka tak to by mě nenapadlo, že to jde z větší hloubky. Myslela jsem, že si pořídili dole repráky k vánocům.

Kašlání občas slyším, ale myslela jsem, že to je nějaky nejbližší soused.. 

no.. bouchání vchodových dveří (nejsem v přízemí), zamykaní cizích bytů.... splachování, voda... pachy cizích koupelen.. Jako je toho dost v tom paneláku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2024 09:53

bublifuk speciálně panelem se ty zvuky mohou nést daleko.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 27. ledna 2024 10:01

bublifuk 

No, že to podlahou jde přes vícero pater vím už pár let. Kdysi jsem tady psala, že jsem pozdě v noci díky hlasovým projevům paní, co v tom prvním patře bydlela tady před těmi aktuálními sousedy, přesně věděla, čemu se s přítelem právě oddává (a slyšela ji i sousedka, co bydlí nade mnou). A to i po tom, co si pořídili první dítě. Ale to nebylo časté jako teď tito noví s tou puštěnou televizí a hlavně jenom pár minut. Pak se asi rok po skončení covidu odstěhovali, byt prodali a nahradili je tito.

Že to dělají oni, nemám nejmenších pochyb bez ohledu na to, že to popírají, protože před tím se to nikdy nedělo, dokud se nepřistěhovali.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 27. ledna 2024 10:35

wendulka panelák moc neznám, bydlela jsem tam jako předškolní dítě a pak nějak víc až teď. Rodiče v paneláku jsou, ale tam jsem nic takového nezaznamenala ve větší míře... Ale u mě by to bylo jasný.. mám 1kk a dveře akorát ven na chodbu, takže tam musí být slyšet všechno.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 08:40

Kašlání (nic jiného teda) v ložnici slyším taky a musím říct, že mě to celkem stresuje. Ne kvůli tomu kašli teda, ale kvůli tomu, že mladší dítě třeba dneska v noci i přes veškerou moji snahu hodinu brečelo Chudáci sousedi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2024 09:03

MP Meri ještě je otázka, jestli tě ty zvuky budí. Já tu taky slýchávala v noci brečet mimino od sousedů dvě patra nad námi. Ale bylo to slyšet jen v tom tichu, rozhodně by mně to nevzbudilo.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. ledna 2024 11:08

MP Meri tím se netrap. Těžko říct, který a kde vydávaný zvuk se kudy šíří. Protože většinu času mi přijde, jak kdyby tu lidi nežili, ale maximálně splachovali a občas zakašlali. Takže některé zvuky se někde ztrácí a děti prostě brečí. 

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 11:47
Reakce na bublifuk:

no.. bouchání vchodových dveří (nejsem v přízemí), zamykaní cizích bytů.... splachování, voda... pachy cizích koupelen.. Jako je toho dost v tom paneláku. 

​A to mně přijde panelák o hodně tišší než stoletej vinohradskej barák, kde díky vysokým stropům (asi) byla tak dobrá akustika, že bylo slyšet úplně všechno. Výtah, mlácení dveřma, hlasy... přes dvě tlustý zdi - z vedlejšího domu! - zpěvačka cvičící stupnice... a ty pachy ze dvora taky občas stály za všechny prachy: co to ty lidi vařili?!

V paneláku mi lezou na nervy jen vnoučata občas navštěvující "horní" sousedku anžto strašlivě dupou a pak mejdany spodní omladiny, odehrávající se převážně na balkóně (závany marjánky incl.) - obojí se ovšem nekoná denně. Lidí je tady jak psů, ale zřejmě jsou všichni němí a jakékoliv akce neschopní

Offline Zuzuli
3778 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 12:40

Tak jaky pridam bytovou stiznost. Necekala jsem, ze nakup bytu v Praze bude takove psycho. S tim, ze vsechny pekne byty na totalni rekonstrukci okamzite mizi, protoze je za cash kupuje nekdo, kdo je za cca dva mesice vraci do nabidky jako byty v rekonstrukci o cca tri miliony draz, se jeste smirim. Chapu, ze my s hypotekou tomu, co plati hned na ruku, bez odhadu a tak, nemuzeme konkurovat.

Ale uz jsme navazno resili dva byty a v obou pripadech jsme tesne pred podpisem rezervacni smlouvy na vlastni pest nasli nejaky fakt velky problem, co nam prodavajici zatajil. Radeji uz vsechno, o co bychom meli zajem, posilame kamaradce pravnicce, at to proklepne. V jednom pripade se muz dostal k projektantovi, co delal dokumentaci na rekonstrukci baraku, a az od nej se dozvedel, ze bychom vlastne ve finale koupili neco jineho, nez se inzerovalo. Z bytu se sklepem a predzahradkou by byl byt bez sklepa a z predzahradky parkovani pro nove byty v podkrovi. Prodavajici prej o nicem z toho nevi... Jen si to odsouhlasili na schuzi svj a je to v procesu

V druhem pripade ta kamaradka vystourala, ze o pozemek pod domem se vede soudni spor (v soucasnosti pozastaveny kvuli dedickemu rizeni), kdy se nevi, jestli teda zustane v majetku domu/svj a nebo pripadne nejakym restituentum, ktere bude treba v budoucnu vyplatit... Podle prodavajich zadny problem k reseni

No ted mame v merku jeste jiny, tak snad to konecne vyjde. Nikdo nas nepreplati, neprijde s hotovosti, nebude tam zase nejaky fuck up... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 12:56

bublifuk Jako priznam se, ze mě to stresuje dost. Snažím se pak to dítě všemožně tišit, ale zase po bytě pochodovat moc nemuzu, protože by se mi vzbudil starší ... no nervy trochu tečou.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 12:59

Zuzulitak to je síla.Lidi jsou neuvěřitelní zmetci. Držím palce, ať vám něco brzy vyjde.